Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

yamaha ax-930 cu probleme

stefi1_2006

Postări Recomandate

am o problema un canal la amplificator functioneaza bine celalat amplifica,deci se aude muzica dar are un pacanit in boxe,ca un impuls si misca dif inainte si inapoi,eu suspectez integratul driver,ba3122n toti tranzistori sunt buni iam masurat,ce este defect?driverul nu se poate masura si pe schema nu da tensiunile care le are,ca sa nu-l cumpar degeaba si sa fie altceva buba, va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefi1_2006

7

• remus68

3

• Relav

1

• ex.escu

1

Top autori în acest subiect

Cu volumul la minim se mai aud acele pacanituri?? Daca ai baga semnal direct in amplificatorul de putere ( dupa Ba3122) ai putea lamuri de unde apar pacaniturile. Daca ai schema pune-o aici. Putem discuta la concret.

Link spre comentariu

unde este intrarea in amplificator?

Nu trebuie sa te superi, dar daca vrei sa vezi amplificatorul acesta functionind, ar trebui sa apelezi la ajutorul cuiva care se pricepe. Daca pe schema aia desenata clar (cu traseul de semnal trasat ingrosat cu linia aia gri) nu reusesti sa distingi unde este intrarea in amplificator, nu cred ca ai sanse sa il depanezi ci mai degraba sa-l strici mai rau. O mica neatentie poate face sa distrugi componente scumpe si apoi iti va parea rau.Intrarea in amplificator se face prin C1, R9, C3, R15, semnalul fiind aplicat pe baza tranzistorului din stinga a lui Q7 (doua tranzistoare in aceeasi capsula).
Link spre comentariu

Circuitul BA 3122n e numit HCA(hyperbolic control amplifier) si se ocupa de biasul finalilor;se defecteaza de obicei cand se ard finalii-nu umblati acolo,circuitul se gaseste greu,se pot arde finalii,etc.;poate fi inlocuit cu componente discrete dar e destul de complicat.

Link spre comentariu

BA 1322N se gaseste la ASWO,am si eu un AX-730 defect si trebuie sa-l comand. Costa 6,3 lei insa nu stiu de ce dureaza 5 saptamani sa-l aduca :wetrwre

Este vorba de BA3122N :da
Imi cer scuze,aveti dreptate ,m-am grabit cu tastatura. :101
Link spre comentariu

au fost si finali arsi,si prefinali,si tranzistorii piloti,si doua rezistente de o,22 ohmi,si 4 tranzistori de tipul 2sa1145 de la preamplificator pe un canal si iam inlocuit,scuze nu am precizat,si dupa inlocuirea lor a rezultat defectul de fata

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
:ras: Mai conteaza ?Daca dorea , punea de la inceput solutia......eu suspectez ca il depaseau problemele de aprovizionare si service si ca urmare a vandut amplificatorul , defect .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări