stefi1_2006 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 am o problema un canal la amplificator functioneaza bine celalat amplifica,deci se aude muzica dar are un pacanit in boxe,ca un impuls si misca dif inainte si inapoi,eu suspectez integratul driver,ba3122n toti tranzistori sunt buni iam masurat,ce este defect?driverul nu se poate masura si pe schema nu da tensiunile care le are,ca sa nu-l cumpar degeaba si sa fie altceva buba, va multumesc Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Cu volumul la minim se mai aud acele pacanituri?? Daca ai baga semnal direct in amplificatorul de putere ( dupa Ba3122) ai putea lamuri de unde apar pacaniturile. Daca ai schema pune-o aici. Putem discuta la concret. Link spre comentariu
stefi1_2006 Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 uite schema,nu cu volumul la maxim,cu volumul mic,dar unde este intrarea in amplificator? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 unde este intrarea in amplificator?Nu trebuie sa te superi, dar daca vrei sa vezi amplificatorul acesta functionind, ar trebui sa apelezi la ajutorul cuiva care se pricepe. Daca pe schema aia desenata clar (cu traseul de semnal trasat ingrosat cu linia aia gri) nu reusesti sa distingi unde este intrarea in amplificator, nu cred ca ai sanse sa il depanezi ci mai degraba sa-l strici mai rau. O mica neatentie poate face sa distrugi componente scumpe si apoi iti va parea rau.Intrarea in amplificator se face prin C1, R9, C3, R15, semnalul fiind aplicat pe baza tranzistorului din stinga a lui Q7 (doua tranzistoare in aceeasi capsula). Link spre comentariu
ex.escu Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Circuitul BA 3122n e numit HCA(hyperbolic control amplifier) si se ocupa de biasul finalilor;se defecteaza de obicei cand se ard finalii-nu umblati acolo,circuitul se gaseste greu,se pot arde finalii,etc.;poate fi inlocuit cu componente discrete dar e destul de complicat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 BA 1322N se gaseste la ASWO,am si eu un AX-730 defect si trebuie sa-l comand. Costa 6,3 lei insa nu stiu de ce dureaza 5 saptamani sa-l aduca :wetrwre Link spre comentariu
indy666 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 BA 1322N se gaseste la ASWO,am si eu un AX-730 defect si trebuie sa-l comand. Costa 6,3 lei insa nu stiu de ce dureaza 5 saptamani sa-l aduca :wetrwreEste vorba de BA3122N Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 BA 1322N se gaseste la ASWO,am si eu un AX-730 defect si trebuie sa-l comand. Costa 6,3 lei insa nu stiu de ce dureaza 5 saptamani sa-l aduca :wetrwreEste vorba de BA3122N Imi cer scuze,aveti dreptate ,m-am grabit cu tastatura. Link spre comentariu
stefi1_2006 Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 au fost si finali arsi,si prefinali,si tranzistorii piloti,si doua rezistente de o,22 ohmi,si 4 tranzistori de tipul 2sa1145 de la preamplificator pe un canal si iam inlocuit,scuze nu am precizat,si dupa inlocuirea lor a rezultat defectul de fata Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Tranzistorii din etajul final s-or fi ars, dar si aia din preamplificator? Link spre comentariu
stefi1_2006 Postat Februarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2011 da,i-am schimbat si pe cei din preamplificator,si au mai fost arsi si q18,q20 Link spre comentariu
stefi1_2006 Postat Aprilie 3, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2011 am rezolvat se poate inchide Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Ce a fost pina la urma? Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Mai conteaza ?Daca dorea , punea de la inceput solutia......eu suspectez ca il depaseau problemele de aprovizionare si service si ca urmare a vandut amplificatorul , defect . Link spre comentariu
stefi1_2006 Postat Aprilie 4, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2011 nu am vandut nimik,defectul a fost o dioda rapida care polariza tranzistori q18 q20:band Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum