slave2anubis Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 am un laptop mai vechi (P3) si nu am avut alimentator la el asa ca am facut unu dintrun traf si o punete redresare si un condensator de 3300uF, problema este ca laptopului ii trebuie 20V 3A si eu nu am cum sa ii dau atata ci doar 17V si mai multi amperi... problema care o intampin este ca nu imi incarca bateria mai mult de 40% si nu stiu de ce... in principiu bateria e ok adica daca o incarc la 40% tine 40-50 minute. Am incercat sa il incarc cu sistemu de operare stins dar tot asa cand ajunge la 40% se opreste incarcarea...Am dedus ca nu e inportanta tensiunea de alimentare atata timp cat e mai mare de 15V deoarece bateria e de 14,5v si ma gandesc ca are stabilizare ca sa aduca tensiunea de la 20v la 14.5V... daca a mai patit cineva problema asta va rog datimi sugestii... Link spre comentariu
LostCell Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Un laptop incarca o baterie de 14.4V pana la 16.8V si cum tu ii dai 17V..cam de aici vad eu problema.Incearca sa mai adaugi niste spire pe traf daca mai este loc si mareste condensatorul de filtraj ai grija cu tensiunea in gol la taf sa nu sara prea mult peste 20V in gol.Cand legi trafu la laptop intai il conectezi la laptop si apoi bagi in priza trafu. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 am incercat si cu unul de 20V, si tot asa se intampla, e altceva ori ceva de la placa de baza sau de la baterie din interior... Link spre comentariu
maverik_ro Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 am incercat si cu unul de 20V, si tot asa se intampla, e altceva ori ceva de la placa de baza sau de la baterie din interior...nu te mai chinui degeaba este acumulatorul de vina chiar daca incarca pana la un anumit nivel epromul de la baterie nush ce masa ii zice pe acolo si cu asta basta eu am incercat sa ii bag pe gat curent direct din alimentator , ( cu fire fara a mai trece prin laptop ) si mai mult de 7 % nici moarta nu vrea incarcata imi este suficient cat sa nu ii dea shut down fortat ... Link spre comentariu
slave2anubis Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 pai cam asa ma gandeam si eu...chiar daca acumulatorul se incarca pana la 16V eu ii dadeam 17,9-18V asa ca ar trebui sa fie suficient... Link spre comentariu
maverik_ro Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 e man .... asa este ... nu asta este problema ... ca si acumulatori mei sunt ok ... i-am luat la puricat si verificat , inclusiv pusi in sarcina ... sunt ok . din punctul meu de vedere .... cam toti acumulatori au un circuit cu eprom , care citeste ce masa o citi din acumulatori .... si daca i se pare ca unu din ei ia curent mai mare , sau ceva nu este in regula pe acolo nu mai incarca ..... fi fericit ca inca mai ai 40 % mie mi s-a intamplat ca uni acum sa ii puna direct cu x adica trebuiau schimbati Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 In primul rand ar trebui sa rezolvi problema cu tensiunea de incarcare. Apoi ai mai putea incerca ceva. Incarci separat fiecare grupare de elementi sau toate odata,depinde ce incarcator faci. Pentru orice eventualitate,instalezi Battery_monitor.rar si urmaresti daca este vreo perioada la care sta mai mult (eu de exemplu am vazut ca la Dell sta mai mult la 7% si in functie de starea bateriei,dupa o perioada de stat la 7% sarea la 10-11% ) ,asta la un ciclu de asta la urmatorul cand ajunge la acelasi procentaj scoti bateria din laptop incarci iar elementii si il folosesti pe baterie cu toate protectiile dezactivate (adica nu intra in stand-by sau se opreste la un anumit procent) Posibil ca incet incet "Full charge capacity" sa creasca spre "design capacity" vezi asta la Info > battery information La fel de posibil este ca la primele incercari sa nu obtii efectul dorit. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 nu imi bat atata capu cu bateria asta, ideea e ca nu merita fii ea in sine veche, intradevar ca ar putea fii reinviata dar nu am nici chef si nici motiv... ms pt indicati... Link spre comentariu
slave2anubis Postat Februarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2011 revin cu o precizare pana la urma sia dat drumu bateria si se incarca pana la 100% ideea e ca alimentatorul meu nu e tocmai ok deoarece bateria se incarca doar cand este laptopul stins, cand il aprind se consuma incet... probabil nu este destula putere in sistem... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum