Vizitator calinmil Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Buna ziua! As dori un mic ajutor. Vreau sa construiesc un alimentator universal in trepte (ce poate avea rol si de incarcare baterii), treptele fiind urmatoarele 1,5 V3V5 V9 V12 V15 V20 V25 VLa amperaj nu stiu ce valoare ar trebui sa aibe ptr a da frau liber oricarui consumator. Dar presupun ca un 3 A ar fi suficient.Caut pe net, dar nu gasesc o schema electronica dezvoltata, in sensul ca as vrea sa fac electronic in acelasi montaj si o protectie la acest alimentator. Indicator cu led pentru incarcare, indicator cu led pentru finalizare incarcare, indicator led ptr prezenta conectare la 220 V.Si cum e mai bine, sa achizitionez module facute la gata din magazine specializate gen "Dioda", "General Systems" si apoi sa adaug protectia si celelalte sau sa contruiesc eu cu mana mea ?Bineinteles, ca la sf o sa construiesc si o cutie ptr design la acest montaj. Si nu stiu ce integrate e recomandat sa folosesc.Dar oricum, as dori o indrumare, mai intai unde sa gasesc o astfel de schema electronica ?Multumiri anticipate! Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Pai iti trebuie un traf cu o tensiune de 18 V cu mai multe prize, in comutator cu 10 pozitii, o punte redresoare de 10 A, un condensator de 4700-10000uF la 40V O cutie sa pui tot, 2 mufe de iesire, cam atat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum