andea_lucan_92 Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 vreau sa fac overclock la un pentium 3...are procesorul 733Mhz...am facut din bios dar setarile nu raman... Link spre comentariu
danutz- Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 vreau sa fac overclock la un pentium 3...are procesorul 733Mhz...am facut din bios dar setarile nu raman...VEZI DACA SETARILE CARE LE FACI SA NU FIE EXAGERATE SI DACA ZICI CA NU RAMAN VERIFICA BATERIA SA NU FIE DESCARCATA Link spre comentariu
lucian_e Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Recomand la acest tip de procesor urmatoarea metoda! Se scoate placa de baza cu procesor cu rami si sursa din carcasasi se pun de-o parte! Se ia macar un p4 la 2,6-2,8ghz cu tot cu placa de baza si alti rami in valoare de aproximativ 120-150 lei si se monteaza eventual cu aceeasi sursa daca este atx in aceeasi carcasa detinuta deja!Restul componentelor ce prisosesc se duc la cel mai apropiat remat! Ce mama lui de overclock vrei sa ii faci la un amarat de p3? de la 733 sa il ridici la 800 ?... e dus si ingropat ala! nici la muzeu nu il mai primesc! Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 De obicei procesoarele astea au multiplicatorul blocat, si nu poti face overclock decat prin cresterea frecventei FSB, asa ca rezultatele nu sunt prea spectaculoase.Cu FSB initial 133 si multiplicator 5.5 cat are procesorul tau, daca cresti FSB-ul cu 10MHz castigi fix 55MHz. Eventual poti incerca sa cresti FSB-ul mai mult, la limita stabilitatii, dar mai mult de 100MHz nu cred ca o sa obtii. p.s. - Nu-l baga in seama pe lucian_e. Au si trancotele astea vechi farmecul lor. Eu am chiar 2, si nu mi-e rusine cu ele. Link spre comentariu
lucian_e Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 tot eu! nu era vorba de faptul ca sunt obsolete ci de faptul ca nu are rost sa se chinuie cu el ! cu ce am descris eu poate incerca sa invete sa faca overclock jongland cu voltaje, fsb si multiplicator. si poate obtine rezultate satisfacatoare pentru cultura lui generala. Acel p3 ... nu poate fi ridicat decat din fsb ... si implicit ridica si memoriile ... de unde rezulta o instabilitate "demna" de luat in calcul pentru un plus nesemnificativ de performante . Nu mai punem la socoteala caldura disipata si temperatura nucleului care va creste vertiginos! In nici un caz nu am spus sa e rusinos sa detii acest sistem, eu personal am un pentium la 266mhz cu 64 mb ram si placa video de 2mb pe pci cu un hdd de 4gb. dar sincer nici nu m-am gandit sa ridic frecventa procesorului pentru ca nu are rost. Poate rula winamp si messenger in acelasi timp si chiar poate si reda vcd fara blocaje. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum