Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Putin ajutor va rog!!!!!!!!!!!!!!!!

Vizitator BlassterX

Postări Recomandate

Vizitator BlassterX

Salutare am si eu o intrebare. Am achizitionat un sony rx 90 folosesc partea de mplificator doar si am niste nelamuriri.Nu sun mester dar ma pricep cat de cat la electronica si tot nu am inteles unele chestii care difea de la manual la combina adica scrie alceva si pe combina arata alceva.Nu am de gand sa o desfac sa-mi dau seama de raspuns mai bine intreb pe careva mester in domeniu DIN power output 80 + 80 watts(8 ohms, at 1kHz, DIN)Continuous RMS power output:100 + 100 watts(8 ohms at 1 kHz,10% THD)Music power output: 160 + 160 watts(8 ohms at 1 kHz, 10%THD)Inputs VIDEO/MD IN (phonojacks): voltage 250 mV,impedance 47 kilohmsMIX MIC (phone jack):sensitivity 1 mV,impedance 10 kilohmsOutputs VIDEO/MD OUT (phonojacks): voltage 250 mVimpedance 1 kilohmsPHONES (stereo phonejack):accepts headphones of 8ohms or more.SPEAKER:accepts impedance of 8 to16 ohmsSURROUND SPEAKER:accepts impedance of 16ohms.SUPER WOOFER:Voltage 1 V, impedance 1kilo ohm.................................Asta e descrierea si nu anteleg un lucRU AICI SUNT SPECIFICATE DOUA CAI DAR EU AM 4 ADICA AMPLU E 2 CAI IMPARTIT IN 4 +IESIRE WOOFER SEPARAT SAU ARE 4 CAI+VOOFER ADICA 5 AMPL DIFERITE ASTA NU POT SCOATE DIN DESCRIERE SI NU VREAU SA DESFAC COMBINA.ESTE IMPORTANT SA AFLU DEOARECE NU FOLOSESC BOXELE ORIGINALE CI 2X70 TECHNICS 6 OHM SI 2X 80 UNITRA SI CREDETIMA LE POT FORJA CU AMPLU ASTA LA MAX ADICA DACA DU MAI TARE POC SI PROBLEMA E CA AMPLU E DE 8 OHM SI NU AS VREA SA MA RISC SA ARD AMPLU (LEGEA IMPEDANTEI BOXE AMPL )DECI DACA AR FI CUM SCRIE IN MANUAL AR FI ASA LEFT SUS TECHNICS +JOS UNITRA SI RIGHT LAFEL SI IMPEDANTA DE 10 OHM PE IESIRE DAR DACA E CU 4 IESIRI CU AMPL DIFERITE AT TZEAPA CA AM IMPEDANTE TOTAL DIFERITE DE APML .ROG AJUTORUL CELOR CARE SE PRICEP SPER SA INTELEGETI CE VREAU CA AM CAM AIURIT LUCRURILE PE AICI :)))) SI CEI CARE SBUY SE PRICEP NU MA INTERESEAZA AIURELILE MULTUMESC MULT

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

2

• Tarabostes

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

am avut si eu o combina ca acest model si am umblat prin eadin ce imi aduc aminte are un singur CI de tip STK racit cu un ventilator care pleaca in fc de temperatura are o iesire de subwoofer mono care nu mai tin minte daca este si filtrata dar parca nu avea ceva prin meniu pt acest lucru,deci acolo se leaga un subwoofer activ cu reglajele necesarecealalta iesire pt acei sateliti nu are amplificare separata,ci se leaga in paralel cu iesirea principala prin niste filtre care baga niste intarzieri si amestecaturi aiurite,din cate tin minte erau niste difuri mici de 7-8cm in cutiile alea si pe 16ohmi tocmai din acest motiv,ca se leaga in paralel cu boxele.Acolo nu scoate semnal muzical coerent ci un fel de efecte aiuristice intr-o banda limitata de frecventa.Eu nu am folosit nicodata satelii aia de surround pt ca nu imi placea cum suna.Poti lega acolo niste boxe obisnuite dar nu dai volum mare,pt a verifica cele spuse.Daca iti place ,desi ma indoiesc,cauti niste difuri de banda larga micute pe 16 ohmi,sau legi cate 2 in seriei etc.Cert e ca nu-ti trebuie cine stie ce performanta la ele,trebuie sa fie de tip radio portabil,tv etcDaca stii ca dai tare din cand in cand iti recomand sa nu scazi prea mult cu impedanta boxelor sub 8 ohmi pt ca aceste integrate nu sunt facute sa lucreze si la impedante mai mici de 8 ohmi si poti sa ramai oricand pe intuneric cu toate protectiille lor interne

Link spre comentariu
Vizitator BlassterX

multumesc foarte mult de ajutor sar asta vroiam sa stiu daca ati aduci aminte :am legate pe iesirea de left una de 6 ohm si una de 4 adica total 10 daca spui ca sunt 2 cai si impartite in 4 adica in mod normal cu 2 boxe pot avea impedanta de care am nevoie daca ma intelegi si nu stiu cum e cu co,bima dar am forjato de rev 3 zile in continuu si nu a avut nimic am zis ce o fii o fi. Acu nu stiu de la ce e poate e corecta presupunerea mea sau poate am avut simplu noroc. Dar daca spui ca ai umblat prin ea poate ma poti lamuri.Si sa stii ca sunt 2 tipuri de rx 90 sunt 80+80w+100+100 si 100+100+160+160 w m-a,m uitat pe net si amea e a doua varianta daca intelegi ce vresu sper sa ma poti sfatui multumesc pt mesaj :da Bafta

Link spre comentariu

chiar in specificatiile puse de tine scrie mare 100w la 1 khz la 10%thdeu zic ca te poti baza pe cel mult 60w in toata banda cu thd de max 1% ceea ce este mai mult decat onorabil.Chiar daca scria 2000w pe etichete luciose,trebuie sa te gandesti ca porcii nu zboara si degeaba pune un integrat de mii de wati daca nu dimesioneaza sursa de alimentare pt a sustine acea putere.In interior exista 2 conzi de 4700uf si un traf de cel mult 150W pe tole.Decat daca isi trage curentul din eter,nu vad cum ar putea debita 200w continuu sau 400 muzicali sau ce avioane mai scrie pe etchetele alea.restul experimentelor tale de defenestrat usi si ferestre cu tot felul de bubuitori ar fi bine sa le pastrezi pt amintirile personale.,ca rezumat,daca legi boxe de toate adunaturile calare acolo asa o sa iasa si sunetul.Opreste-te la 2 boxe de 6-8 ohmi clasice ,iar daca nu-ti ajung ale ei,cauta unele cu sensibilitate mai mare ,nu cutii mai mari sau mai multe.Daca vrei sa te auda lumea,cauta scule facute pt asa ceva.O combina ramane o combinaeu am avut rxd8,putin mai noua ca a ta cu aceleasi specificatii pe amplificare,daca nu identica inauntru,.Varianta mai mare avea acelasi final impins la extrem cu o sursa putin mai mare .De obicei combinele astea sunt aceeasi marie cu alta palarie(schimba decat mecla si luminitele ) si stiu ce le poate pielea.Chiar daca suna mai tare ca sistemele ieftine de pc ,calitatea sunetului nu este departe.Sunt produse de larg consum care se vand la magazinele de frigidere si masini de spalat,deci pt nepretentiosi si nicidecum petrecareti Presupun ca o mai folosesti si cu bass boostul activat si preseturile alea de egalizare,ai grija,1 data se arde nu e nevoie de 2 ori ,la a mea i s-a intepenit protectia si nu mai statea aprinsa si stiu ca ma apucasem sa caut sa inlocuiesc integratul preventiv si totul a rezultat in esec.La service cand aflii pretul reparatiei iti vine sa-i dai in cap cu ea la carpaci...

Link spre comentariu
Vizitator BlassterX

Aha multumesc foarte mult de sfat pai am crezut ca macar sony face ceva de calitate si nu ati spune 100w muzicali pmpo ascunsi sub eticheta de rms eu nu am aspetptat minuni de la combina asta dar am presupus ca ai poate capu ceva deoarece sunetul sincer ma multumeste aqm facut eu ceva combinari paici cu filtre loate de la alte boxe adica ma pricep cat de cat la asta dar nu [prea am vrut sa desfac combina din simplu motiv ca nu a fost desfacuta niciodata dar la transoformatorul care al are am crezut ca poate maca artat ca e destul de mare estimat la ochii ca nu am masurat nik.Multumesc inca odata de ajutor si cred ca o sa-ti urmez sfatul daca e asa.Bafta

Link spre comentariu
Vizitator BlassterX

Sincer mai multe persoane stiu mai mult, cat traiesti auzi ceva nou de aia am cerut un sfat bun acu iau jos frumusel boxele si raman 2 technics de 70w sa vad cat o mai duce :)) dar asta ma mira ca as putea sa le ard adica bate limita si stiu dinferenta dintre distorsiunile ampl si distorsiunile boxei adica de aia mi-am facut curaj sa le leg si pe astea de 100 watts :)) dar o fac cu zici ca e 100% adevarata presupunerea ta. :) BAFTA

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări