Mondan Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Am postat aici caci nu stiu unde se incadreaza. Dupa traful SMPS care merge la zeci de KHz trebuie sa redresam curentul. Elliott redreseaza cu o punte din diode rapide: Eu as vrea sa pun doar doua diode, una pe + si una pe - ca aici: Acum ntrebare e cat de "corecta" este acesta redresare pentru puterii medii ? Daca intr-o semialternanta nu folosesti energia din traf, se intampla ceva, crapa tranzistorii din primar ? E vorba de economie de diode in secundar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 nu esti atent-prima schema este redresare dubla alternanta cu priza mediana dar se obtin 2 tensiuni egale,de semn contrartu vrei o singura tensiune--scoti 2 diode de pe ramura care da tens. negativa si ai rezolvat problemanu poti folosi o singura dioda pt.etaje simetrice-le anulezi exact simetriasectiunea glume:nu am masina si carnet dar totdeauna 4 roti mi s-a parut prea mult pt. un mobil Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 Multumesc pentru raspuns.Da, am exact prima schema si obtin 2 tensiuni simetrice. Bobina are priza mediana. Folosesc acest montaj pentru ca desi priza nu este chiar la mijlocul bobinei, este realizata de mine, totusi tensiunile simetrice is egale.Eu vreau sa elimi 2 diode din acesta redresrae si sa am tot 2 tensiuni simetrice, sau aprope simetrice obtinute.bine, s-ar putea concepe o redresare monoalternanta pe fiecare ramura sau de pe o singura ramura cu 2 diode scoti cele 2 tensiuni.Eu tensiunile astea le folosesc intr-un amplificator. Si astfel, nu consm egal de pe ambele ramuri (decat ca medie). Intrebarea este dacda nu "consumi egal" ambele alternate obtinute in secundar nu se satureaza miezul si se reflcta in primar crapand MOSii ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 depinde si cum este facuta sursa daca este contratimpul cu doua inf. in col.(drena) a2 tranz.miezul se poate satura daca este semipunte sau punte exista un cond. de cuplaj care opreste compon. continua la un dezechilibru intre cele 2 cai bucla de stabilizare va deveni instabila tot nu inteleg ce mare economie faci daca ai drum prin Bucuresti pot sa te ajut cu mai multe diode am mai scris,am strans piese de-a lungul anilor de le masor in kg daca doresti pun intai tel.de la servici la mp si daca esti electronist pasionat poti profita din plin de atatea piese care au panze de paianjeni Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 Multumesc frumos pentru raspuns.Era doar o ambitie de a mea de a face ceva mai ieftin decat chinezul.Discutia este aici:viewtopic.php?f=13&t=74223Eu tot incerc dar nu pare realiuzabilDan, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum