Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor!! Incarcator acumulator Litiu-Ion

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

de moft se pot face multe artificiide ex. cand se stinge led-ul sa puneti o alarma sonoraea poate fi continua sau intermitentala limita se poate face un sistem care dupa incarcarea acumulatorului se deconecteaza automat de la priza si stai linistit si daca l-ai uitat in priza si ai plecat in concediunu exista nici-o limita in electronica de a face schemeganditi-va de exemplu la robotii industrialilumea este tentata sa vada numai partea de calculatorcel mai performant calculator la un robot este o simpla cutie cu integrate fara gama larga de traductoare folosita cu electronica aferenta,fara electronica de la actionarile mecanicetoate calculatoarele de la bordul unui avion modern nu au reusit sa salveze vietile a zeci de oameni cand a fost uitata o carpa in orificiul de intrare a aerului pt masurarea vitezei avionului

Link spre comentariu

Am realizat si PCBul, aseara am invatat in sfarsit si eu o parte din programul Eagle. O parere? :101:Inca n-am inteles o treaba, schema asta are prevazuta optiunea de deconectare a acumulatorului la terminarea incarcarii, sau trebuie sa fiu pe faza cand se stinge ledul si sa deconectez manual? Va multumesc ca imi vizitati topicul si ca imi mai scrieti, cele 7 saptamani de electronica si electrotehnica facute in facultate (mecanica) nu sunt sufieciente, iar in liceu nu eram asa preocupat; invat acum din mers.

Link spre comentariu

montajul nu opreste incarcarea ci se ajunge la un echilibru in care tens. data de lm317 este egala cu tens. acum.acum santem la fizica de liceu cand avem 2 puncte cu acelasi potentialin timp sursa va da acum. numai acea mica energie pe care acesta o pierde prin diverse fenom.interne-nu le stiude aceea mai spun eu de concept:se considera ca ai pus un acum. la incarcat pt. ca ai nevoie de el si vei urmari intr-un fel incarcarea luimasurile speciale se iau pt. cazuri speciale

Link spre comentariu

Lucrare incheiata cu succes.

Este primul meu montaj electronic, prima placuta corodata, prima plantare de piese etc si a functionat din prima, suprinzator pentru mine.

Montajul functioneaza perfect cu parametri aproximativ identici cu ce-i ai incarcatorului original: Uo=8.4Vcc si Io=700mA. Dupa doua ore de stat la incarcat indicatorul bateriei arata 5 linii din 5.

Lucrarea a fost finalizata vineri noapte, dar abia acum am reusit sa fac si niste poze.

Va multumesc pentru implicare!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Da, am fost nevoit sa fac niste improvizatii din cauza ca am uitat sa cumpar tot ce trebuia cand am fost la magazin, si vrand sa termin incarcatorul vineri, caci sambata urma sa plec din localitate am facut urmatoarele:-rezistenta de un ohm am realizat-o dintr-o sarma de cupru care are un ohm;-rezistenta de 2200 ohmi din 5 rezistori de 470 ohmi in serie, a rezultat 2350 ohmi;-rezistenta de 47 ohmi n-am avut, asa ca am inseriat doi de cate 10 ohmi, ceea ce inseamna ca ledul se va stinge cand curentul va ajunge in jurul valorii de 25mA. Daca rezistorul era de 47 ohmi, ledul s-ar fi stins la 10mA.

Link spre comentariu

Sarma aia de cupru zici ca are 1 ohm,ca ai masurat-o cu multimetru,nu?Pai vezi ca si daca unesti sondele fara rezistenta iti arata minim 0,6-0,8 ohmi (cu bateria noua) iar cu bateria descarcata poate arata peste 1 ohm...Garantat sarma aia are rezistenta de ordinul miliohmilor!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări