robert1000 Postat Februarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2011 Nici o problema, ni se intampla tuturor.Sanatate! Link spre comentariu
jeepers Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Salutare,As vrea sa va intreb cum as putea verifica o siguranta smd fara sa o scot din circuit.Ms. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Faci "0" unui ohmetru pus pe scala ohmi si, dupa ce masori siguranta, compari valorile. Daca sunt la fel inseamna ca siguranta e buna; daca nu..! Am uitat sa amintesc ca inainte de aceasta verificare se va scoate de sub tensiune aparatul cu siguranta.. Link spre comentariu
jeepers Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 In ce sens sa ii fac "0" la ohmetru.Daca ii masor resiztenta sau continuitatea ar trebui sa vad in ce stadiu este acea siguranta?ms Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Unesti cele 2 sonde de masura si memorezi cat iti indica, in mod normal ar trebui sa indice "0"; vechile analoage aveau un potentiometru cu care puteai ajusta "0". Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Daca ii masor resiztenta sau continuitatea ar trebui sa vad in ce stadiu este acea siguranta?Exact! Trebuie sa prezinte continuitate (sa sune buzerul pe domeniul marcat cu dioda, daca ai un multimetru prevazut cu asa ceva) sau pe domeniul de ohmmmetru sa ai rezistenta zero. Link spre comentariu
jeepers Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Deci revin cu rezultatele: pe continuitate imi face buzzerul , iar la masurare ohmetru imi arata 1.2ohmi.Este normal? Adica daca e bun trebuie sa sune buzzerul nu?ms Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Pai aici e chestia; poate sa sune si daca siguranta are o rezistenta mica (poate tu masori rezistenta intregului aparat care are, de ex. o componenta din alimentare aproape in scurt iar siguranta ta sa fie intrerupta sau cu o rezistenta mare) dar nu cea reala, adica nu mai e buna. Daca zici ca ai masurat 1,2 ohmi pe siguranta cred ca e prea mare valoarea. De ce nu ne spui de fapt ce-ai patit. Se poate afla si altfel daca acea siguranta e buna; eu nu cred ca tu vrei sa stii cu adevarat ce valoare are acea siguranta, vrei sa afli daca e buna. Alimenteaza aparatul si masoara curentul absorbit sau caderea de tensiune (daca exista inseamna ca nu-i buna) pe siguranta. Succes. Link spre comentariu
jeepers Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Deafpt eu vreau sa vad daca o siguranta smd de pe un laptop acer este bun sau nu, ca nu se alimnteaza din baterie si cica o siguranta ar putea fi problema. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Te sfatuiesc sa rogi pe cineva cu mai multa experienta sa te ajute. Succes. Link spre comentariu
jeepers Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Pai chiar asta este ca vreu sa fac eu singur... in fine ma voi descurca eu cumva. ms Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 la masurare ohmetru imi arata 1.2ohmiUneste firele multimetrului si spune cit iti arata. Tot atit trebuie sa iti arate si daca masori o siguranta buna. Unele multimetre digitale, mai ales daca bateria este uzata, arata peste 1 ohm la atingerea testerelor (mai intervine si rezistenta contactelor bornelor multimetrului si cea a firelor testerelor). Link spre comentariu
robert1000 Postat Aprilie 3, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2014 intr-un tv pot inlocui condensatorii ceramici cu cei de poliester daca au aceeasi valoare?Am inca o nelamurire.....pe multi conzi ceramici nu scrie tensiunea maxima supportata, scrie doar sa zicem 104J si deasupra codului acesta scrie o litera...X, F, etc. Ce inseamna aceasta litera de deasupra? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum