Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari de novice

Postări Recomandate

Am si eu un amplificator audio. La alimentare scrie asa : 18V dc, 2A max.Daca il folosesc cu-n alimentator de 18V si 10A, se prajeste? Nu trebuie depasiti cei 2A sau cum? Ca nu prea inteleg chestia asta cu amperii.Inca ceva :Am niste condensatori din plastic cred, de forma paralelipipedica pe care scrie urmatoarele :- 22J100 (ce inseamna acest J? )- ,22M63 ( inseamna cumva 0.22 micro, adica 220 nano?! )- 10K63 ( ce inseamna acest K? )Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sanatate!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu se prajeste nimica. Isi ia el amplif-ul curent cat ii trebuie lui. E ca si cum tu ai fi muncitor si pe deasupra si flamand si te pune patronul in fata unei mese cu mancare. Daca e prea putina mancare, te ridici de la masa flamand, si nu poti munci cum trebuie. Iar daca e mancare prea multa, n-are nimica. In ipoteza ca toate "functioneaza" bine in interiorul tau, o sa mananci numa cat ai tu nevoie sa te saturi. Sper ca ai inteles analogia. Cat despre condensatori...decat sa iti spun prostii, mai bine tac. Eu cand nu sant sigur, masor cu, capacimetrul. Numai bine!

Link spre comentariu

Am si eu un amplificator audio. La alimentare scrie asa : 18V dc, 2A max.Daca il folosesc cu-n alimentator de 18V si 10A, se prajeste? Nu trebuie depasiti cei 2A sau cum? Ca nu prea inteleg chestia asta cu amperii.Inca ceva :Am niste condensatori din plastic cred, de forma paralelipipedica pe care scrie urmatoarele :- 22J100 (ce inseamna acest J? )- ,22M63 ( inseamna cumva 0.22 micro, adica 220 nano?! )- 10K63 ( ce inseamna acest K? )Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sanatate!

22J100 ar trebui sa fie 22pF 100V,22M63 220nF/63v10k63 10nF/63V
Link spre comentariu

Dupa mine 10k63 inseamna 10 nF la 63V.Adica 10 urmat de 3 zerouri (k vine de la kilo si inseamna 1000) deci 10000 pF adica 10 nF, pe urma urmeaza 63 care e tensiunea maxima de functionare in volti.

Link spre comentariu

Nu te supara, dar in acest caz K inseamna toleranta (10%) si nicidecum kilo.

De ce sa ma supar, mai ales ca ai dreptate. Revenisem la subiect ca sa indrept prostia pe care am scris-o dar vad ca mi-ai luat-o inainte. Nu stiu ce-a fost in capul meu, probabil prea multa bere, ca alta scuza nu am. Multumesc pentru observatie.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări