Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Acometre" bord - indicator benzina, temp. apa si tahometru

Vizitator Bodo

Postări Recomandate

Am tot cautat si nu am gasit nimic sa ma lamureasca..

Am pus mana de curand pe ce a mai ramas dintr-o plasa de bord de honda si am observat ca indicatoarele de apa, benzina si turometru par a fi functionale.

Fiecare motoras are cate 4 pini (sin+, sin-, cos+, cos-) si in momentul in care am pus multimetrul pe pinii astia am observat o mica zvacnire a acului. Evident am repetat figura si am observat ca toate au acelasi comportament adica daca sunt intr-o pozitie (sa zicem libera) la aplicarea bornelor multimetrului pe cate o pereche de pini (sin-sin sau cos-cos) se misca acul intr-o directie dar numai cateva grade. Daca inversez polaritatea se misca invers.. Dar daca il misc cu mana "sare" intr-un interval urmator si se comporta identic. Toate trei indicatoarele fac la fel.

Din contra, cele de pe masina mea, tot o honda insa mai veche, se misca fluent pe toata plaja in functie de tensiune.. incercat cu 12V si o rezistenta reglabila.

Intrebarea mea ar fi: are cineva mai multa documentatie si mai pe intelesul tuturor despre cum se poate face o adaptare de la cele pe care le am eu la cele de care am facut rost?

M-ar tenta ideea ca sa pot schimba toata plansa :).. si nu m-ar tenta sa le dau jos pe cele originale, sa le pun in locul astora si apoi sa trag fire pe direct sau alte bricolaje..

Sau poate stiti unde gasesc mai multe informatii !

Merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări