Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistente

Vizitator danystetcu

Postări Recomandate

Vizitator danystetcu

salut! am si eu nevoie de un sfat! cum calculez rezistentele? ex; in loc de o rezistenta 82ohmi pot pune 2 rezistente de citi ohmi? asta in cazul in care nu gasesc valoarea pe care o caut! :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sla

2

• Liviu M

1

• djdansmart

1

• daisarqx

1

Top autori în acest subiect

Pai depinde cum le conectezi..daca le pui inseriate aduni valorile..daca le pui in paralele si sunt egale se injumatateste valoarea..pt mai multe detalii ti-am trimis pe PM un link ca aici se "cenzureaza" linkul!

Link spre comentariu

Da' tu ce rezistente ai?Ca te ajutam noi sa le combini.Nu vreu sa te jignesc, da' n-ar fi rau sa ne zici cam pe la ce nivel esti cu cunostintele. Adica ar fi interesant sa ne zici daca stii care-i diferenta intre "rezistente conectate in serie" si "rezistente conectate in paralel".

Link spre comentariu

Valoarea echivalentã a douã sau mai multe rezistoare conectate “în paralel” se obtine cu formula:1/R total = 1/R1 + 1/R2 + 1/R3 + ..... + 1/RnAcum e mai simplu?Sau, daca matematica nu a fost materia preferata in scoala, foloseste asta:

Link spre comentariu

Dacă vrei în loc de rezistorul acela de 82 ohmi,poţi să pui un potenţiometru(este cu trei picioruşe )semireglabil pe care să scrie maxim 1 kohm.Iar cu o şurubelniţă mică să reglezi acel potenţiometru pînă ce pe aparat(ohmetru) îţi arată 82 ohmi.Mai bine spune la ce aparat vrei să pui rezistorul.

Link spre comentariu

salut! am si eu nevoie de un sfat! cum calculez rezistentele? ex; in loc de o rezistenta 82ohmi pot pune 2 rezistente de citi ohmi? asta in cazul in care nu gasesc valoarea pe care o caut! :jytuiyu

Domnule daca aveti 8 clase terminate si nu ma indoiesc de asta e bai .Pe vremea cand eu eram in clasa 7 a sau a 8 a (au trecut de atunci peste 25 de ani)asa ceva se invata la fizica si trebuia sa stie orice elev.
Link spre comentariu

hai ma ca pastea le stiu si eu , este fizica de a-8a ce naiba gruparea in paralel 1/R=1/R1 + 1/R2 +1/R....gruparea in serie R= R1+R2+R3+.....
Link spre comentariu

Referitor la rezistente, in afara de valoarea ohmica a rezistentei, mai ai o caracteristica de care trebuie tinut cont daca vrei sa inlocuiesti o rezistenta cu alta echivalenta (formata din doua sau mai multe rezistente ): puterea pe care o poate disipa rezistenta. Exista rezistente de 0.15, 0.25, 0.5, 1, 2, 3, 5, 10....W. La inlocuirea unei rezistente ar fi preferabil sa cunosti ce face rezistenta in montaj. Daca inlocuiesti o rezistenta care-i pusa pe post de siguranta, nu este bine sa pui alta cu putere mai mare, ca nu va mai fi pe post de siguranta.Ca sa nu mai dezvoltam prea mult subiectul, ca sa rezolvi cel mai simplu problema concreta descrisa la inceput: scoti rezistenta din montaj si cauti una identica ( tot de 82 ohmi si cam de aceeasi marime/putere). Daca nu gasesti una, cauti doua sau trei care sa le inseriezi ( ca sa faci combinatii serie-paralel este cam complicat si o sa te incurci), adica aduni rezistentele ca sa-ti dea 82 si sa fie cam de aceeasi marime ( vei avea o rezerva de putere, respectiv o putere mai mare la noua rezistenta). Dar inainte de toate, ar trebui sa te intrebi de ce s-a ars rezistenta originala? Daca e ceva defect prin montaj si n-ai descoperit defectul, noua rezistenta se va arde din nou sau, daca are puterea mai mare decat cea originala, va putea defecta alte componente...

Link spre comentariu
Vizitator danystetcu

stiu ce inseamna paralel sau serie, dar sa intamplat sa nu gasesc la magazin rezistenta de care aveam nevoie! si am intrebat cum se calculeaza in serie si in paralel sa nu fac o prostie.rezistentele pe care le-am schimbat stiam valoarea din schita aparatului! dar nu am pus niciodata 2 in loc de una. asa ca am intrebat pe forum nu am injurat pe nimeni! asa ca terminati cu jignirile. care nu vrea sa ajute sa se abtina in PLM. sant incepator ! clar?

Link spre comentariu

Oamenii incearca sa te ajute, nu sa te jigneasca. Dar la cat esti de nervos nu cred ca vei ajunge mai departe de nivel de incepator in electronica... Electronica cere rabdare si calm. Altminteri vei strica mai mult decat vei repara...

Link spre comentariu
Vizitator danystetcu

da! cei care m-au ajutat multumesc mult!!!!! eu am vrut raspuns concret nu pareri ca as avea 7-8 clase......! cine vrea sa ajute s-o faca ! cine nu..... sa taca!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări