Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IC digital clock cu driver 7 segment integrat

petre_s

Postări Recomandate

Hello,Vreau sa fac cat mai simplu un ceas cu afisoare 7 segments si caut un IC specializat in asta. Adik un IC la care sa-i leg baterie, quart si led segments si sa mearga :) am gasit LM8560 dar nu prea-mi place alimentarea si sursa de clock (reteaua AC :d ) Caut IC si nu gasesc, caut IC si nu gasesc!! :PThanks

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• petre_s

4

• Spitfire

4

• Kreator

2

• fratello

2

Top autori în acest subiect

Cel mai bine cu un microcontroller...aveti si baza de timp stabila,a unui cuart de 8MHz, ce ofera precizie mai mare decat 32768Hz, ai unui cuart "comun".Daca tot faceti asa ceva-puneti-i si DCF77(receptor pt.ceasul atomic din Frankfurt).Succes!

Link spre comentariu

Atunci, singura solutie e sa cumparati un ceas de 5 lei chinezesc, de mana, dati cu el de masa, ii luati tot montajul cu "buba neagra", si la iesirile BCD spre display-ul LCD, ii lipiti 7 firisoare subtiri+masa, si folositi, ca driveri pentru afisajul LED(anod comun), 4 tranzistori BC337.Avantajul e ca aveti precizia unui cuart de 32768Hz, nu frecventa retelei de 50Hz.

Link spre comentariu

Aia ar fi solutia ideala, din pacate MMC351/353 e cam greu de gasit...din "Microelectronica" se pare ca a ramas un câmp presarat cu bucatele de moloz... :bataie am cautat si eu unul, acum vreo doi ani, si m-am lasat pagubas...

Link spre comentariu

Aia ar fi solutia ideala, din pacate MMC351/353 e cam greu de gasit am cautat si eu unul, acum vreo doi ani, si m-am lasat pagubas...

In ceasurile de Dacia si Oltcit,incercati la cei care colectioneaza fier vechi(Remat-rabla).
Link spre comentariu

Ei, ash... ce ciudat... nici nu ma asteptam sa nu se gaseasca ceva atat de banal.. Ca ati adus vorba ceasul acela din Dacie, daca va referiti cumva la ceasul acela digital de sus, eu la nicio Dacie nu l-am vazut sa mearga corect :rade: Cu mana mea in setam si peste catva timp iar era in lumea lui..

Link spre comentariu

Atunci, singura solutie e sa cumparati un ceas de 5 lei chinezesc, de mana, dati cu el de masa, ii luati tot montajul cu "buba neagra", si la iesirile BCD spre display-ul LCD, ii lipiti 7 firisoare subtiri+masa, si folositi, ca driveri pentru afisajul LED(anod comun), 4 tranzistori BC337.Avantajul e ca aveti precizia unui cuart de 32768Hz, nu frecventa retelei de 50Hz.

Interesant, cred ca asa o sa fac. Sper sa pot identifica pinii..
Link spre comentariu

cauta pe site la maxim.com sau ceva de genu ei au drivere pt afisoare pe 7 segmente asta daca vrei sa il faci tu un un search destul de avansat si au sigur ce cauti tu dau chair si sample

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

A facut cineva un montaj functional dupa aceasta idee ? Cum se comporta ? O schema mai "precisa" se poate ? Multumesc !
Link spre comentariu

Cred ca nu-i asa simplu.In primul rand, ceasurile de mana sunt alimentate la 1,5V.Apoi, ledurile au nevoie de cel putin 10mA (avand in vedere multiplexarea) ca sa vezi ceasul ziua, ceea ce cred ca e mult pentru microprocesorul ceasului.Asa ca mai trebuie elaborata putin solutia, cu adaugarea unui etaj "de putere". Ideea insa e interesanta.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Sant si ceasuri de mana cu leduri. Si poti folosi tranzistori in configuratia repetor pe emitor sau un 4069.Cu 351/353 e complicat,cu uC e mai simplu si gasesti sch+.hex pt ceasuri garla pe net.Si poti sa-l sincronizezi automat (nu mai trebuie sa-l reglezi).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări