petre_s Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Hello,Vreau sa fac cat mai simplu un ceas cu afisoare 7 segments si caut un IC specializat in asta. Adik un IC la care sa-i leg baterie, quart si led segments si sa mearga am gasit LM8560 dar nu prea-mi place alimentarea si sursa de clock (reteaua AC ) Caut IC si nu gasesc, caut IC si nu gasesc!! :PThanks Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Cel mai bine cu un microcontroller...aveti si baza de timp stabila,a unui cuart de 8MHz, ce ofera precizie mai mare decat 32768Hz, ai unui cuart "comun".Daca tot faceti asa ceva-puneti-i si DCF77(receptor pt.ceasul atomic din Frankfurt).Succes! Link spre comentariu
petre_s Postat Februarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2011 Multumesc pentru recomandare, dar cred ca o sa raman pe varianta IC-ului specializat... asta daca o sa gasesc. Ideea e ca vreau ceva simplu ca nici timp nu prea am.. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Atunci, singura solutie e sa cumparati un ceas de 5 lei chinezesc, de mana, dati cu el de masa, ii luati tot montajul cu "buba neagra", si la iesirile BCD spre display-ul LCD, ii lipiti 7 firisoare subtiri+masa, si folositi, ca driveri pentru afisajul LED(anod comun), 4 tranzistori BC337.Avantajul e ca aveti precizia unui cuart de 32768Hz, nu frecventa retelei de 50Hz. Link spre comentariu
gaby Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Cautati un MMC353 si ati rezolvat problema. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Aia ar fi solutia ideala, din pacate MMC351/353 e cam greu de gasit...din "Microelectronica" se pare ca a ramas un câmp presarat cu bucatele de moloz... am cautat si eu unul, acum vreo doi ani, si m-am lasat pagubas... Link spre comentariu
vio2007 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Aia ar fi solutia ideala, din pacate MMC351/353 e cam greu de gasit am cautat si eu unul, acum vreo doi ani, si m-am lasat pagubas...In ceasurile de Dacia si Oltcit,incercati la cei care colectioneaza fier vechi(Remat-rabla). Link spre comentariu
petre_s Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 Ei, ash... ce ciudat... nici nu ma asteptam sa nu se gaseasca ceva atat de banal.. Ca ati adus vorba ceasul acela din Dacie, daca va referiti cumva la ceasul acela digital de sus, eu la nicio Dacie nu l-am vazut sa mearga corect Cu mana mea in setam si peste catva timp iar era in lumea lui.. Link spre comentariu
petre_s Postat Februarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2011 Atunci, singura solutie e sa cumparati un ceas de 5 lei chinezesc, de mana, dati cu el de masa, ii luati tot montajul cu "buba neagra", si la iesirile BCD spre display-ul LCD, ii lipiti 7 firisoare subtiri+masa, si folositi, ca driveri pentru afisajul LED(anod comun), 4 tranzistori BC337.Avantajul e ca aveti precizia unui cuart de 32768Hz, nu frecventa retelei de 50Hz.Interesant, cred ca asa o sa fac. Sper sa pot identifica pinii.. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Sper sa pot identifica pinii..Nu trebuie sa identificati nici un pin...sunt in linie, sub cauciucul conductor care face legatura cu LCD-ul ceasului de mana...ordinea este, de la stanga la dreapta, pe fata placata:ABCDEFG.http://en.wikipedia.org/wiki/Seven-segment_display Link spre comentariu
script22 Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 cauta pe site la maxim.com sau ceva de genu ei au drivere pt afisoare pe 7 segmente asta daca vrei sa il faci tu un un search destul de avansat si au sigur ce cauti tu dau chair si sample Link spre comentariu
valny Postat Octombrie 1, 2011 Partajează Postat Octombrie 1, 2011 Cautati un MMC353 si ati rezolvat problema.As vrea sa stiu daca MMC 353 rezista si ca ceas auto? Adica sa-l folosesc ca pe MMC351!!!! Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 1, 2011 Partajează Postat Octombrie 1, 2011 Atunci, singura solutie e sa cumparati un ceas de 5 lei chinezesc, de mana, dati cu el de masa, ii luati tot montajul cu "buba neagra", si la iesirile BCD spre display-ul LCD, ii lipiti 7 firisoare subtiri+masa, si folositi, ca driveri pentru afisajul LED(anod comun), 4 tranzistori BC337.Avantajul e ca aveti precizia unui cuart de 32768Hz, nu frecventa retelei de 50Hz.A facut cineva un montaj functional dupa aceasta idee ? Cum se comporta ? O schema mai "precisa" se poate ? Multumesc ! Link spre comentariu
aionescu Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Atunci, singura solutie e sa cumparati un ceas de 5 lei chinezesc, de mana, dati cu el de masa, ii luati tot montajul cu "buba neagra", si la iesirile BCD spre display-ul LCD, ii lipiti 7 firisoare subtiri+masa, si folositi, ca driveri pentru afisajul LED(anod comun), 4 tranzistori BC337.Avantajul e ca aveti precizia unui cuart de 32768Hz, nu frecventa retelei de 50Hz.Cred ca nu-i asa simplu.In primul rand, ceasurile de mana sunt alimentate la 1,5V.Apoi, ledurile au nevoie de cel putin 10mA (avand in vedere multiplexarea) ca sa vezi ceasul ziua, ceea ce cred ca e mult pentru microprocesorul ceasului.Asa ca mai trebuie elaborata putin solutia, cu adaugarea unui etaj "de putere". Ideea insa e interesanta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Sant si ceasuri de mana cu leduri. Si poti folosi tranzistori in configuratia repetor pe emitor sau un 4069.Cu 351/353 e complicat,cu uC e mai simplu si gasesti sch+.hex pt ceasuri garla pe net.Si poti sa-l sincronizezi automat (nu mai trebuie sa-l reglezi). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum