Vizitator Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Am reparat un invertor sudura de putere mai mica (pt mine tot sursa este). Tensiunea pe iesire si direct pe secundar. Bobina de soc este pe traseul de minus.Sarcina: 5 ohm.Potentiometrul de curent reglat spre minim pana a intrat limitarea in actiune. Vertical: 20V/div Baza timp: 10 micro/div Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Daca intrebi de boost inseamna ca nu citesti totul de la alimentatoare (lectura obligatorie).Iata un exemplu: viewtopic.php?f=41&t=30511&hilit=boost+converter&start=210Si altul: viewtopic.php?f=41&t=104559&start=75Si inca unul: viewtopic.php?f=41&t=144638&hilit=boost+converter Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 M-am aventurat sa promit cuiva ca-i fac sursa de la 12V la +/-12v/3A. M-am gandit sa fol trafo atx format mic folosind numai secundarele. Ideea era sa atac pe infasurarile de 7V si sa scot pe cele de 12V, dar sant foarte greu de separat infasurarile.Dar am facut niste masuratori atacand cu 2 mos-uri contratimp pe infasurarile de 7V(4 spire).Am pus o rez de 5 ohm pe secundarul de 5V. Rostul este sa se observe curentul de magnetizare daca cineva are un traf identic si doreste o combinatie cu el. Oscilograme: sus--comanda in poarta mos mijloc--curent drena mos--1A/div jos--drena un mos--10V/div orizontala--5 microsec/div Se vede ca la 25khz incepe sa apara saturatia in miez.De fapt la aceasta frecventa dupa 30 min frigea bine miezul--70 grd?(nu am termometru--rusine mie) Sa incerc si altfel: Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Am primit un nou invertor sudura cu cablaj identic cu cel de pe pag anterioara dar cu IGBT. Au folosit acelasi tip de driver in poarta, au inlocuit numai 1ohm cu 15ohm direct in poarta. Frecventa insa a scazut iar conductia maxima a fost redusa consistent. Comanda in porti--zero pe mijloc--5V/div--5microsec/div Am pus un igbt ramas nestrapuns RJH60F5 si in paralel cu el(adica ambii pe ramura de jos) un igbt nou cumparat de client IRGP4068DPBF.Ambii au in colector cate o rez de 333ohm/100w.Se observa la tranz original un front crescator mai rapid.Nu stiu inca ce implicatie ar avea acest lucru asupra funct. 50V/div vertcal si tot 5microsec/div orizontal Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 O prezentare usor de retinut a tipurilor de surse in comutatie http://skory.z-net.hu/alkatresz/PowerSu ... logies.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Am montat IGBT-urile la invertor.Sarcina am pus o rez de resou 220v/2000w impartita in 4.(aprox 1ohm)Prima oscilograma este direct pe secundarul trafului--20v/div dar retea cam 180v.A doua oscilograma este direct pe iesire--5v/div si retea 220v.Pot de limitare current este pe minim--si limitarea lucreaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Am uitat o masuratoare, tens in secundarul trafului.Retea 210V iar sarcina la invertor de 10 ohm.Sus este curentul prin diodele de demagnetizare a trafului, 1A/div (la fel ca in oscilogramele de ieri)Jos, tens direct pe secundar traf, 50V/div.Pt ca alimentam print-un traf de 500w, probabil ca tens reala este sub 210V.De aceea cred ca la 220V impulsul pozitiv ce va fi redresat este tot 100V ca si la invertorul prezentat data trecuta. Link spre comentariu
Vizitator clau Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Buna ziua. As vrea sa fac o sursa pentru incarcare accumulatori auto cu CI TL494. Am ceva surse de calculator defecte si as vrea sa folosesc piesele din ele, mai putin tranzistori finali. Am citi pe frum modul cum trebuie calculat traful de putere, dar mai am unle nelanuriri. Atasez mai jos schema pe care as vrea sa o fac, e doar partea de comanda si putere. Ce nelamuriri am:1) Ce putere imi trebuie pentru comanda tranzistoarlor mosfet, sa stiu cum calculez traful driver (intreb asta pentru ca am citit pe forum de varfurile de intensitate necesare pentru o deschidere ferma a tranzistorului, datorita capacitatii de intrare GS).2) Condesatorul inseriat cu primarul C5 cum se calculeaza? (din ce am inteles ar trebui sa aiba o cadere de tensiune pe el de 10-20% din tensiunea pe primar, dar daca e mai mica e vreo problema?)3) Cum calculez varfurile de tensiune pe diodele redresoare (la 12V, am vazut ca se folosesc diode cu tensiuni de 200V).4) Cum calculez L1 (din ce am citit am inteles ca formula e asta L=U*T/delta I( inductie, tensiune, timp, intensitate), dar cum calculez sau aleg U si T, delta I am inteles ca se alege 0,15-0,2 din intesitatea de sarcina.5) Cum se calculeaza condesatorul C7 de iesire? Va multumesc. Claudiu Link spre comentariu
Dr.L Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Crezi ca degeaba ti-am mutat postarea intr-un subiect separat? viewtopic.php?f=41&t=152487 Link spre comentariu
Vizitator clau Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Imi pare rau dar nu am stiut ca ati mutat-o. Nu am mai postat pana acum si nu am stiut de ce a disparut, am crezut ca nu am facut eu ceva bine. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Ok.Acum stii.Vezi ca la majoritatea intrebarilor gasesti raspunsul in subiectul asta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2013 Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 Ca sa nu amorteasca de tot si pt ca invertorul de sudura este tot o sursa, unul fara soc pe iesire.REVIN: nu este rezonant, este cu uc3845 si L6386, deci forward.REVIN 2: si ne tot contraziceam cu proiectarea socului de pe iesire surse forward.Iata ce fac nemtii cu proiectarea lor acoperitoare.Miezul mic este traful iar cel mare socul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 Am vazut ca nu intereseaza pe nimeni optocuploarele puse de mine la vanzari.Am cumparat un 6N135 de pe M Domnului, l-am atacat cu un uc3843 si am vizualizat la iesirea uc (sus) si colector tranz opto (jos)Baza de timp--5microsec/div.Prima oscil. cu 1,5k intre uc si dioda opto si 4,7k in colector opto.A doua cu inca 1,5k paralel pe celalalt 1,5k.A treia cu 2 x 1,5k la uc si inca un 4,7k paralel peste celalalt 4,7k.Poate am sa pun si cu un driver mos dupa optocuplor duminica viitoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Invertor sudura 145A cu o dioda iesire in scurt.Ce noroc cu forumul ca am gasit diode aici.Nu are soc pe iesire,Oscilograma iesire cu sarcina 6ohm.Limitarea de curent este aproape de minim si a intrat in functiune.20V/div si baza timp 5microS/div Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2013 Partajează Postat Decembrie 16, 2013 Am pus un soc pe iesire realizat pe un miez de sursa monitor(era prin casa).Oscilograma este cu aceleasi date pe vert si orizontala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum