Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre...SURSE(teorie,scheme,aplicatii)

Vizitator

Postări Recomandate

nu - mi permit sa dau gres , ca mor de foame ... nu merge fara niste scule carora le fac eu apologia ... sau nu stiu eu altfel ...

In pagina anterioara a fost facuta o astfel de sugestie, acela a fost si motivul principal al interventiilor mele ulterioare. Evident ca nu a zis nimeni ca ar fi obligatoriu contrariul, adica folosirea de scule ieftine, ba dimpotriva, eu nu am dorit decat sa arat ca se poate si fara investitii sofisticate. :da
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Se pot folosi in paralel,daca cresti frecventa.Dupa condul de 1nF si rezistenta de 6,8K trafurile lucreaza la peste 50Khz,dublu fata de frecventa din ATX-uri,daca nu ma insel.Alta explicatie nu vad...

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Nu stiu cata dreptate am avut;pentru ca se naste o noua intrebare,miezurile respective pot lucra la 8okhz?Habar n-am...Una peste alta mie schema imi place ;mai ales partea de comanda,considerata ciudata prin folosirea inversoarelor logice.Rezolva zic eu elegant,desi n-am testat practic,comanda mosfetilor.Am avut o tentativa de a construi un invertor sudura full bridge,unde m-am impotmolit la partea de comanda.Desigur asta e si o scuza,un proiect pe care l-am lasat balta,pe langa multe altele...Poate il reiau in iarna asta..

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Nu te contrazic;ai o aplecare asupra detaliilor,care mie imi lipseste cu desavarsire.Si la mine si la tine,functie de imprejurari,asta poate fi atat calitate,cat si defect.Dar ce pot face la 41 ani,greu te mai schimbi.Scuze de off topic...

Link spre comentariu

Eu stiam ca odata cu cresterea frecventei, inductia maxima permisa in miez scade. Deci chiar daca nr de spire scade datorita cresterii frecventei, totodata mai trebuie sa si creasca, pt a micsora inductia. Evident, se poate calcula exact, pt cine vrea sa realizeze sursaTotodata,cu cresterea frecventei cresc pierderile in semiconductoare si in miez (iar cele in cupru mai scad nitel). Deci daca nu trebuie cine stie ce miniaturizare, e de preferat o frecventa mai mica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări