Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre...SURSE(teorie,scheme,aplicatii)

Vizitator

Postări Recomandate

ei cumpara aparatura moderna tot timpul, dar nu prea avem acces la toate aceste scule moderne doar la astea vechi, alea noi se folosesc foarte rar la lucrari de laborator si le folosesc cei implicati in cercetare, nu zic ca au cred ca aproape o suta de osciloscoape din care peste jumate stau in depozit sa se invecheasca, i-am rugat sa imi dea unul acasa sa lucrez.... cu proces verbal etc, nu au vrut. e aiurea sistemul din ziua de azi.

Link spre comentariu

@pisica matache -O sonda de 2000eur nu-si are rostul pt ce facem noi aici...aia e pt mediul industrial si nu are nici un rost sa confundam cele 2 aplicatii@Vlad Mihai -Lasa, ca altii le caseaza, desi mai merg destul de binisor (pt acasa sunt lux,dupa niste mici reparatii) :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

@pisica matache -O sonda de 2000eur nu-si are rostul pt ce facem noi aici...aia e pt mediul industrial si nu are nici un rost sa confundam cele 2 aplicatii:

Ce intelegi prin mediul industrial?Daca vorbeai poate de cercetare,intelegeam...Si indiferent ce intelegi,tu poti interpreta informatia oferita de o astfel de sonda?Eu unul trebuie sa recunosc ca nu;deci e nevoie de omul care poate.Care om,daca n-are sonda,poate improviza...Cel putin,asta am vrut eu sa spun,in postul anterior...
Link spre comentariu

sonda de curent pentru osciloscop nu e chiar o jucarie ...

Faptul ca @miticamy a gasit o solutie ceva mai ''ieftina'' sa inlocuiasca ''jucaria''...spune ceva.Ca meseriasul e indispensabil,nu scula.Ca experienta si cunostintele,te pot ajuta in orice situatie,chiar improvizand. Am cunoscut inainte de revolutie un inginer,ne preda in liceu,care repara videomagnetofoane doar cu MAVO35 si osciloscop.Dupa revolutie a scos primele carti de depanare a respectivelor aparate.Daca facultatea ce a dat 2000 euro pe o sonda,ce sta nefolosita,lua de banii astia,chiar SH scule,cu care studentii aveau voie sa lucreze,era mai bine....Am convingerea ca exista snobi,chiar si printre electronisti...
Nu stiu ce sonda costa 2000 euro ...poate se fac ceva precizari ... una e videomagnetofonul si alta e un echipament industrial in comutatie , unde te intilnesti cu Kv si sute de A in primarul transformatorului de putere ... sint curios ce s-ar putea improviza acolo ... prefer sa fiu snob si sa plec cu bani acasa din reparatii , fara sa busesc piese de sute de euro , si eventual la fel de sanatos cum am venit ... Cred ca facultatea ofera destul studentilor , chit ca s-or supara ei ca nu le pot lua acasa , exista un inventar si o persoana care raspunde , si eventual le si plateste in caz de probleme ... multe se cumpara din sponsorizari , iar privind second-hand , nu merge ... se cumpara cu factura si garantie ...Si mai cred ca multe postari sint din spirit de contradictie .... spor la treaba cu improvizatiile ...
Link spre comentariu

Poate ma insel eu dar cred ca esenta mesajului lui @matache ar fi faptul ca omul face unealta si nu invers, astfel incat in regim dyi nu toti isi permit sa investeasca 900 de lei doar pentru o sonda de curent, nu atunci cand se pot folosi si alte variante. Consider ca orice investitie mai importanta trebuie sa fie bazata pe posibilitatea amortizarii cat mai rapide altfel mi se pare pur snobism si o mentalitate daunatoare.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

una e videomagnetofonul si alta e un echipament industrial in comutatie , unde te intilnesti cu Kv si sute de A in primarul transformatorului de putere ... sint curios ce s-ar putea improviza acolo ... prefer sa fiu snob si sa plec cu bani acasa din reparatii , Si mai cred ca multe postari sint din spirit de contradictie .... spor la treaba cu improvizatiile ...Spuneti concret despre ce echipament industrial in comutatie e vorba.Iar eu nu va mai consider snob.

Link spre comentariu

@pisica matache -normal ca o pot interpreta,in masura in care stiu sa citesc ce scrie pe osciloscop si sa aplic factorul de divizare al sondeiDiferenta intre o sonda de 2000eu si una home-made e precizia (calibrarea,liniaritatea etc) + anduranta. E exact ca si cum ai intreba care e diferenta intre un osciloscop home-made si un Hameg,Tektronix,Aliagent mai rasarit...Si cu asta am incheiat offtopicul

Link spre comentariu

Nu stiu ce v-ar indreptati sa ma considerati snob , d-le Matache ... Oricum , are mai putina importanta pentru mine , nu sintem la COM sa-mi dati referinte ... Echipamente ? Sudura , UPS -uri trifazate de la 10 kw in sus , actionari pentru motoare industriale , cite un laser industrial , cuptoare de tratament termic , ceva motogeneratoare mai mari , CNC - uri cu plasma ... tot felul de chestii ... uite o plasma , mai mititica , la manualul service impune niste aparatura de masura , asa e fabricantul , snob ... Vrei sa detaliem ?

post-14382-139829534404_thumb.jpeg

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Despre snobism...faceti apologia sculelor scumpe,ori de cate ori aveti ocazia.Si nu doar aici...Asta cand multi nu-si permit un osciloscop sh,de 200 lei....sau un integrat ceva mai scump.Despre sursele de zeci Kw,tot respectul pentru experienta dvs;care respect va creste exponential in momentul in care veti considera ca meritam sa ne impartasiti din ea.

Link spre comentariu

Despre snobism...faceti apologia sculelor scumpe,ori de cate ori aveti ocazia.Si nu doar aici...Asta cand multi nu-si permit un osciloscop sh,de 200 lei....sau un integrat ceva mai scump.Despre sursele de zeci Kw,tot respectul pentru experienta dvs;care respect va creste exponential in momentul in care veti considera ca meritam sa ne impartasiti din ea.

Sigur asa fac , d-le Matache ... experienta ? ... ce sa zic , daca va soseste la reparat asa ceva , si cunosc bine produsul , va ajut neconditionat ... mai sint pe forum reparatori de utilaje , credeti ca nickrvl a intrebat despre sonda din snobism ? ... eu am lucrat mai mult de 15 ani la firme care se ocupau si cu asemenea aparatura , acum sint pe cont propriu , si practic meseria asta asa cum am invatat-o , la noi si aiurea , nu - mi permit sa dau gres , ca mor de foame ... nu merge fara niste scule carora le fac eu apologia ... sau nu stiu eu altfel ...
Link spre comentariu

Pana la urma nu cred ca aici pe forum se discuta despre echipamente industriale ci despre montaje dyi, ceea ce este cu totul alta mancare de peste, sa fim seriosi, @Matache are dreptate cand spune ca sunt destui care nu-si permit nici macar un osciloscop analogic banal dar asta nu trebuie sa-i faca un soi de outcasts, doar pentru ca nu-ti permiti echipamente la preturi absurde nu inseamna neaparat si esec in orice depanare, asta e absurd devreme ce daca depinzi prea mult de aparatura scumpa atunci te plafonezi pur si simplu, daca toti ar fi mers pe premisa de ce sa fac ceva cand pot sa cumpar... atunci sa fiti convinsi ca nu s-ar mai fi inventat chiar echipamentele astea absurd de scumpe si atat de laudate, fiti rezonabili asadar, insasi nevoia de echipamente si instrumente a generat candva in mintea cuiva o ideie care a fost pusa in practica printr-o improvizatie initial si apoi dezvoltata la nivel de productie in masa.

Deci totusi se probeaza ideea ca omul face unealta si nu unealta pe om...in fine cred ca se deviaza mult de la subiect si ma tem ca-i dam si mai tare de munca sefului @Dr.L :nas:

Link spre comentariu

Postarile mele au fost raspunsuri , d-le Marian , cine n-are osciloscop nu-i trebuie sonda de curent ... ce sa faca cu ea ? ... Urmareste discutia , ca sa vezi despre ce vorbesc , am intervenit cind s-a discutat despre sonda de curent si s-au discutat preturi ... iar cit despre istoria descoperirilor in electronica , nu e un subiect pentru mine , m-am documentat si stiu cum a evoluat , nu trebuie s-o invoci ... aia cu plafonarea mi-a placut , crezi ca muncesc aparatele in locul omului , sau e mai slab pregatit cel care le foloseste decit cel care nu le are ? ... ce sa zic , mai bine-mi vedeam de treaba , succese mari in continuare tuturor cu mintea iscoditoare ... e plin forumul de exemple !

Link spre comentariu

Ok am inteles, si am urmarit firul discutiei numai ca am observat de multe ori ca sunteti destul de fixist in unele idei si ultima postare confirma cat se poate de evident asta, si desi respect asta ca fiecare are dreptul la o opinie proprie, totusi sunt dezamagit de aparenta lipsa de toleranta fata de cei care nu va impartasesc opiniile, chestia asta nu mi se pare ok, si asta am dorit sa subliniez.

Link spre comentariu

Desfasurati-va in voie pe tema sondei,s-asa a ajuns prea mare asa ca trebuie scoasa :95

Sa zicem ca eu am o sonda de curent improvizata. Si-mi aduce mos craicun sonda de 2000 euro. Exista vre-un motiv pt care sa n-o folosesc? Sau va fi mai greu de folosit decat sonda improvizata? Sau e cineva care n-ar folosi-o daca si-ar permite-o?

Se pare ca unii nu vor sa citeasca atent ce scriu: am scris clar ca la ce facem noi aici nu avem nevoie de sonde de 2000 euro. Dar pt ce poate face acea sonda, pretul ei este destul de justificat! Pt simplul fapt ca nu ne-o permitem, nu insemna ca e pt snobi, ci e pt profesionisti (dupa cum gauss a dat exemple).

Ca idee,eu am un E0104 si pe deasupra,mai are si condensatorii originali. Si nu vad cu ce-mi e mai folositor acest osciloscop,in detrimentul unuia de calitate,cu 2 canale :nebunrau:

Link spre comentariu

Intr-adevar poate ca expresia de snob este exagerata si-mi cer scuze pentru folosirea ei, este drept ca devreme ce daca teoretic ai asa ceva n-ai nici un motiv sa nu te folosesti de asa ceva ca sa-ti usurezi munca, insa mai cred si ca trebuie mai bine definita diferenta dintre electronica industriala si cea in regim de amator/meserias mai mult sau mai putin profesionist in care situatie investitiile trebuiesc justificate ca nu e suficient sa iti permiti ceva ca sa justifice achizitionarea acelui instrument, spre exemplu nu are sens sa investesti intr-un osciloscop digital foarte scump si sofisticat pentru a depana sa zicem ATX-uri chiar si in serie, n-ai nici o sansa sa iti amortizezi investitia, cunosc un meserias care multi ani s-a folosit doar de un multimetru analogic ceva mai maricel si un pistol Romanesc cu o carcasa destul de accidentata si cu aceste 2 instrumente a reparat cu succes, zeci, chiar sute de televizoare si rar si se intampla ca o anumita problema sa-i dea de gandit mai mult timp. Morala? simplu, daca vrei atunci poti si fara investitii masive in aparatura foarte scumpa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări