Vizitator smilex Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Ti-am zis ca are incorporat, dar diferite pe high si low. Nu mai stiu cat, e in PDF, dar i-am dat eu, la 40kHz/12V/15n cu un mic radiator si rezistenta zero. In congelator (6 ore la -20grC) si in cuptor (6 ore la +80grC). Cu ce are el poti scadea la 1 ohm/12V. De asta ziceam sa pastrezi max 12V, poti scadea astfel rezistorul. Urmareste regimul termic, poate trebuie radiator. Dar trebuie sa scoti maximul (sau aproape), orice nanosecunda in plus usureaza regimul termic al tranzistoarelor de putere. Testeaza la frecventa la care il vei folosi. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Am testat cu un ohm,la 12V,cu un ixfk48n50,respectiv cu doua;freventa 100khz.As zice ca e loc de mai bine... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Cam astia sunt timpii: Treci la driverul cu curent constant pentru o comparatie pe doua MOS la 100kHz, poate zici tu ceva. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 N-am comandat decat doua feturi,a cate 8nF,la 100khz.Orice alta capacitate in plus,sau o frecventa mai mare,va mari timpul de comutatie.Am testat si fara rezistenta,semnalul ramane aproape neschimbat;am modificat tensiunea de alimentare,intre 12 si 18V,creste doar amplitudinea semnalului,forma nu se schimba sesizabil. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Nu, ziceam sa revii la driverul construit cu cele doua MOS. Ai obtinut atunci niste timpi buni, inlocuieste 4422 cu acel driver exact in acelasi circuit, sa putem compara in situatii identice (12V/100kHz/1ohm). Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Cred ca e dificil de facut o comparatie obiectiva;daca la driverul cu curent constant se poate calcula/masura curentul de incarcare/descarcare,la 4422,cred ca doar se poate estima.Daca alimentez cu 12V si am un ohm,curentul maxim nu va fi 12A,ci poate jumatate,datorita Rds a tranzistorilor interni.Daca te uiti in datasheet,Rds pentru fiecare mosfet e cca 1,5 ohmi,dar la 10mA,ceea ce mi se pare o prostie,fiind vorba de un driver de 9A,asta daca n-am inteles eu gresit.De unde 9A,la o tensiune de 12V,sa zicem,chiar fara rezistenta externa,daca Rds,e cel putin 1,5 ohmi...la 10mA.Oricum o sa fac teste comparative,in limita timpului;am convingerea insa,a se poate obtine un driver mai bun,cu componente discrete... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 3, 2012 Partajează Postat Iulie 3, 2012 Daca consideri intrarea ca fiind inaintea primei diode la ambele, iar iesirea dupa rezistorul de 1 ohm la 4422, respectiv drena comuna la cel avand curent constant, pentru acelasi circuit, alimentare, sarcina si frecventa, comparatia pe oscilograma este concludenta si obiectiva. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Eu ma refeream ca la driverul de curent constant,pot regla si masura curentul;la 4422,nu.De aceea spuneam ca nu e obiectiva comparatia.La 4422,as putea masura curentul maxim,vizualizand semnalul pe rezistenta de un ohm?Poate azi imi fac timp de ceva teste,cu ambele variante driver.. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Sigur ca vizualizarea tensiunii pe 1 ohm arata chiar curentul prin ea.Si eu sunt interesat de rezultate, de cele mai multe ori, nu ma intereseaza spatiul. Deci as abandona, daca se justifica, folosirea 4422. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Un totem pole cu mosuri \4422 ?Off ,o gluma:-Nu e adevarat! Trebuie facuta impartirea cu 1. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Am testat varianta driver-curent constant;aceleasi conditii ca la 4422,100khz,doua IXFK48N50,in paralel.Oscilograma de jos,cu 4422.... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Te-as ruga doua chestiuni. Prima ar fi sa reglezi baza de timp in asa fel incat pe ecran sa apara un singur impuls. Astfel, nr. gradatii pe orizontala trebuie sa fie egale pentru cele doua variante. Al doilea este sa pui si schemele exacte care sa cuprinda generatorul de semnal (numai partea de iesire a 3843, de exemplu) si condul echivalent MOS. Daca se poate, abscisa (zero volti) pe aceiasi gradatie orizontala pentru ambele cazuri. Si aparatul foto din aceiasi pozitie cat mai perpendicular pe ecran. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Generatorul de semnal e 3843;am reglat umplerea la cca 50%,frecventa reglabila cu un semireglabil. Din pin 6,rezistenta de 10 ohmi in pin 1 la 4422,respectiv in rezistenta din baza npn-ului din schema postata de tine.Am folosit ca sarcina,doua feturi IXFK48N50,in paralel GS,asta deoarece am mai multe oscilograme luate cu acesti mosfeti,din timpul testelor cu invertorul. O sa refac testele maine;spune-mi daca preferi o anume frecventa,sau capacitate echivalenta,ca sarcina.Oricum ochiometric,fara masuratorile precise pe care presupun,vrei sa le faci pe oscilograme,nu sunt mari diferente intre drivere,zic eu... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Nu sunt mari diferente, dar pot fi relevate numai in aceleasi conditii (inclusiv foto). 100kHz e bine (umplere identica).Daca ai 10 ohmi la iesirea 3843, pastreaza-i pentru ambele cazuri. Foloseste 10u + 100n la alimentarea ambelor. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Am folosit filtrajul pomenit;fara,datorita lungimii firelor,semnalul arata ca naiba.Pun si o oscilograma,luata pe rezistenta de un ohm,din iesirea 4422;amplitudinea maxima,cca 7V,deci un curent maxim de 7A..Ce capacitate sa folosesc ca sarcina,in timpul testelor,sau nu conteaza? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum