Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre...SURSE(teorie,scheme,aplicatii)

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator smilex

Negativul nu te ajuta cu nimic. Sterge-l.Prin fiecare rezistor de 0.5 circula 1A deci nu 2V pe ele.Nu poti sa te joci cu tensiunea de deschidere a MOS la intrare. Daca ti se deschide partial, iti ofera la iesire o tensiune ce poate lua orice valoare, adica exact ce trebuie evitat. TC are acolo un histerezis, dar cum ziceam, e mult mai usor de studiat alimentarea, care de fapt e varful semnalului.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Am vazut greseala de calcul,pe rezistentele de 0,5R dupa ce am postat.Cea cu tensiunea negativa,abia acum.De fapt emitorul si capatul rezistentei de 0,2R trebuiau legate la -15V,iar sursele mosfeturilor de putere,raman conectate la potentialul de zero volti,adica capatul de jos al secundarului.Sau iarasi gresesc?Sa inteleg ca trebuie monitorizata tensiunea de alimentare,nu cea care comanda primul mosfet?Cred ca am priceput pana la urma...circuitul UVLO,trebuie sa comande deschis/blocat primul mosfet,asemeni unui comparator cu histerezis.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Da. Exista totusi o mica problema. E destul de comlpex deja, aproape ca nu merita comparativ cu TC. Zic sa incerci TC-ul, iar daca crezi ca poti mai mult, aprofundeaza. Daca nu se considera mult cei 10-15 lei pt. driver, cablajul, volumul de munca si adaptarea pe un eventual radiator sunt mult mai simple cu TC.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Bună dimineaţa, vreau să studiez sursele autooscilante dar nu găsesc mai nimic pe internet sau nu scris corect termenii cheie. Dacă poate cineva să îmi comunice un link sau un cuvânt cheie(poate au altă demunire). Mulţumesc!

Link spre comentariu
Vizitator smilex

@pisica matache Vad ca ai achizitionat 4422. Ai promis niste forme de unda.

Ataca MOS-ul cam asa:post-1-139829457875_thumb.gif Regleaza din alimentarea primarului trafo driver obtinerea a cel mult 15V alimentare pe 4422. Ideal ar fi 12. Vezi ca are un echivalent rezistiv deja incorporat pe high si low.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

N-am uitat promisiunea;am reusit in timpul testelor cu driverul cu mosfeturi,sa ard traful driver.Acum trebuie sa-l rebobinez.Apropo de asta,as putea folosi un tor de ferita,recuperat dintr-o placa baza PC,in locul miezului EE?As putea obtine o izolatie mai buna ca in cazul trafului original;plus ca as avea mai mult spatiu pentru a bobina patru secundare,pentru full bridge.Sau eventual recomanda-mi te rog,alt tor ce s-ar preta la asa ceva .Testele cu 4422,cred ca o sa le fac comandandu-l direct cu 3843 sau 3844;asta pana rezolv cu traful..Pana la urma conteaza doar forma de unda,obtinuta la iesire, pe diverse capacitati.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

De obicei torurile de pe placa PC sunt cu intrefier. Presupunand ca trafo driver functioneaza cu demagnetizare corecta asemenea trafo putere, intrefierul te dezavantajeaza. Poti folosi chiar si un trafo driver de sursa PC.Ar fi bine sa reproduci exact conditiile in care vei folosi solutia, dar ca idee, merge si cu 3843. Dar pune-i un 5-10 ohmi la iesire sa nu incarci direct cei 10u din alimentarea 4422.Cum ai reusit sa arzi traful?

Link spre comentariu
Vizitator smilex

In momentul conductiei, incarca condul de alimentare a driverului + a MOS-ului de putere. Poate asta a fost solicitarea care l-a strapuns. Sau poate ai mai exagerat cu ceva capacitati comandate. In care caz, n-ar strica inserierea pe secundar a cca. 2 ohmi (depinde de curentul max. a MOS-primar trafo driver).

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Am facut ceva teste cu TC4422,comandat de 3843;am testat pe un cond de 22nF,echivalentul a doua-trei mosuri de putere,in paralel,la 50khz,respectiv 150khz,cu rezistenta de 10R,3,3R,2,5R,2R,1,5R.Tensiunea de alimentare,16V.Oscilogramele sunt luate la 150khz,cea de sus cu 10R,ultima de jos,cu 1,5R.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Cu un ohm,chiar si la 12V, depasesc teoretic curentul maxim admis,de 9A.Sau intervine rezistenta DS a mosfeturilor interne,care limiteaza curentul sub 9A,chiar si fara rezistenta pe iesire?Parca n-as arde driverul chiar in timpul testelor;nu de alta,dar am doar patru,pentru full bridge...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări