XAN77 Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Îmi cer scuze încă o dată că sunt bizon, de la editarea schemei în eagle, care am făcut-o pentru a proiecta cablajul, la realitatea montajului, sunt ceva diferențe. Una dintre ele este și mosfetul, care nu e primu că a halit cîțiva sursa, mereu am pus recuperați din diverse surse, acum am un FS3KM-18A, care din datașet aflu 900V, 4 ohm, 3A. Deci Rds-on foarte mare, dar nu contează acum, că nu alimentează vreun mare consumator deocamdată. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 @mike-5Ai grija unde postezi! Subiectul tau e acum: viewtopic.php?f=41&t=163424 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Nu prea imi place ca ati intrat in detaliile unui caz particular. Trimiterile la calcule, teorie sant binevenite dar umplerea a catorva pagini cu particularitati imi ingreuneaza accesul la propriile postari cand caut ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2014 Partajează Postat Aprilie 27, 2014 Am primit o cerere de sursa 12V/ 6A. Am folosit ATX cu tl494. Nu am mai folosit limitarea de curent cu 2 tranz ce comanda pin 4 ci cu acelasi sunt (acum 2 rez de 0,12ohm/5w in paralel) ci am fol al doilea amplif(intrari pinii 15 si 16). Cu limitarea reglata la aprox 7A am facut scurt pe iesire. Vedeti oscilogramele cu sarcina 1,8 ohm si scurt. SUS: tensiunea dupa diodele din secundar JOS: curentul in primar, 1A/div Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2014 Partajează Postat Mai 24, 2014 (editat) A venit cineva cu o sursa "NEL65" .Realizata bine, i-am schimbat numai socul pe iesire pt ca era pus unul de retea. La primul scurt pe iesire s-au ars tranz de forta. Nu am cautat prea adanc cauzele si i-am adaugat un traf de curent realizat dintr-un traf driver ATX. Aveti schema si oscilogramele cu curentul in primar, 1A/div in ambele. In prima sarcina era de 2,3 ohm iar in a doua cu scurt pe iesire cu o sarma de pe cablul de iesire ATX. REVIN: am uitat sa spun ca am pus compensare, 6,8 kohm serie cu 47 nano intre pin 15 si pin 3. Editat Mai 24, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Am primit un invertor sudura cu tranz arsi= scurt intre toti pinii. Alimentat din sursa externa numai comanda. Oscilograma in poarta igbt de jos, 001M in gol si 003M cu 422ohm in grila. Zero pe mijloc, 10V/div Pus un igbt jos, numai grila-emitor. Osc, 004M Pus ambele igbt dar in colectorul celui de jos 125ohm de protectie. In grila osc 006M iar in colector 007M dar 50V/div si zero pe linia de jos. Montajul: Am inlocuit 125ohm cu 10ohm. Tensiunea pe iesire in 009M, 50V/div---zero pe mijloc. In 010M avem comanda in grila in noua situatie, 10V/div Link spre comentariu
giongiu Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 (editat) 422 ohmi in grila, nu e cam mult ? N-am intalnit o valoare asa mare, pana acum. Sau probabil e vorba de oscilograma 4 si 22 ohmi... Poate spuneti si modelul invertorului si ce IGBT-uri foloseste, oscilogramele ar fi extrem de utile unuia ce ar vrea sa repare modelul respectiv, sau unul similar. Editat Iunie 2, 2014 de giongiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 Am pus 422ohm sa vad cum influenteaza varfurile rapide pt ca la subiectul cu invertorul rusesc cineva a pus o oscilograma in gol si intreba ce este cu varfurile destul de mari la el.Tranz sant HGTG30N60A4, cate unul pe radiator si mai este cablaj pt inca o pereche. Modelul nu-l stiu, a adus numai placa. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Ne puteti spune si frecventa de lucru, sau setarea bazei de timp? Pe transformator era trecut numarul de spire din primar si secundar? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 In dreapta sus este trecuta distanta intre 2 marcheri pe care eu i-am pus in extremitatile ecranului.Deci 50 microsec pt 10 diviziuni, ceea ce inseamna 5 microsec/div. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Am pus 422ohm sa vad cum influenteaza varfurile rapide pt ca la subiectul cu invertorul rusesc cineva a pus o oscilograma in gol si intreba ce este cu varfurile destul de mari la el.Tranz sant HGTG30N60A4, cate unul pe radiator si mai este cablaj pt inca o pereche. Modelul nu-l stiu, a adus numai placa. Semnalul era vizualizat pe pinul 6 al UC3845 care era lasat in gol. Nu era montat nici macar MOSFET-ul din primarul trafo driver. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Pai asta era si ideea postarii mele: sa nu te opresti la forma de unda a unui driver fara sarcina. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Corect! Si iesirea UC-ului tot un driver push-pull este. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Placa din poza este scoasa din TECNICA 164(TELWIN),iar frecventa la care lucreaza este in jurul valorii de 65khz. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 Aici sant generalitati despre surse, cazurile particulare prezentate de mine sant pt a intari franturile de teorie expuse. Pt cazuri particulare deschideti subiecte noi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum