Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizor color romanesc

Den

Postări Recomandate

Am dat de acest televizor produs de electronica.Tub de goldstar.Cred ca mai degraba era un monitor tv.Nu am apucat decat sa-i smulg niste fire din amplificatorul audio,aveam de gand sa-l defrisez de diverse piese.Televizorul este complet functional,l-am bagat in priza de curiozitate,l-am cuplat la antena,a receptionat imediat.Se merita sa-l pastrez? Exista cineva care-l doreste?Va trebui sa vina personal sa-l ridice,e destul de greu...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

1

• dariuspopescu

1

• adriansorinsuditu

1

• Den

1

Asculta ce spune ctepeo.Este Telecolorul standard, dar facut pentru tub cinescop cu deflexie la 90 grade.Nu lipseste decat modulul corectiei E-W in stanga finalului de cadre, dar neutilzabil la acest model.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da, este Topcolor 5101 care s-a fabricat numai dupa revolutie aproximativ in anii 1990-1991. Este echipat cu tub Goldstar de 20" (51 cm total, 48 cm vizibil) cu unghi de deflexie de 90 grade. Sasiul folosit este asemanator cu seria "romaneasca" de Telecolor (5601, 5602, 5603) in special cu Telecolor 5603 cu care este aproximativ contemporan. Deci este vorba de un sasiu vertical de tip "Cromatic" fabricat de romani cu piese romanesti exceptand tubul (Goldstar Korea) si triplorul FIT (bulgaresc).Detalii tehnice:-tensiunea de alimentare B+ pentru baleiajul orizontal este de 131V (146V la Telecolor/Cromatic cu acelasi sasiu) deci foloseste alt trafo chopper;-nu are montat modulul de corectie est-vest;-trafo linii este diferit (am o bucata nou-nout pe stoc); modulul de baleiaj vertical este si el diferit, difera valorile unor componente din cauza tubului folosit;-lipsa tuturor componentelor nenecesare de pe placa de baza tot din cauza tubului folosit.Aparatul s-a produs in serie destul de mica, personal cred ca am reparat doar vreo 2-3 buc. inclusiv ruda lui "Monitor color 024" care este aproape identic, partea de tuner fiind intr-un aparat separat.Posed documentatia tehnica a acestui aparat daca este cineva interesat.Desi nu este un aparat de calitate este interesant datorita raritatii lui si a amestecului de componente si tehnologii de origini foarte diferite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări