Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor voltmetru /ampermetru avr

bogdan546

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan546

22

• nickrvl

7

• yo9hnf

6

• gaby

5

Top autori în acest subiect

Care l-ai facut ?Pana nu vad o poza a cuiva care arealizat acest voltmetru consider ca este o eroare strecurata in soft.....

Pentru varianta asta de VoltAmeter softul e extrem de simplu, poti sa ti-l faci chiar tu, eu in locul tau a-si incerca montajul cu un soft simplu si oarecare gen "Hello Word" sa ma asigur ca LCD-ul e legat bine si lucreaza in armonie cu Atmelu....In mod normal nu-ti trebuie cristal si fecventa ramine default, 1MHz parca la Atmega8.
Link spre comentariu

Care l-ai facut ?Pana nu vad o poza a cuiva care arealizat acest voltmetru consider ca este o eroare strecurata in soft.....

Pentru varianta asta de VoltAmeter softul e extrem de simplu, poti sa ti-l faci chiar tu, eu in locul tau a-si incerca montajul cu un soft simplu si oarecare gen "Hello Word" sa ma asigur ca LCD-ul e legat bine si lucreaza in armonie cu Atmelu....In mod normal nu-ti trebuie cristal si fecventa ramine default, 1MHz parca la Atmega8.
da-mi te rog un soft cu care sa pot testa montajul
Link spre comentariu

Este ceva ciudat in schema ta, de fapt in cea a polonezului, cea de aici http://elfly.pl/multimetr/multimetr.htm

Dupa cite stiu eu in acest proiect RW ar fi trebuit legat la masa si D3 neconectat dar sint sanse mari sa ma insel, oricine a facut acest proiect e rugat sa confirme sau infirme.....

Din pacate nu am Atmega8 la dispozitie asa ca am fcut probe cu attiny24:

hello.jpg[/attachment]

Aici "softul" in Bascom si HEX-ul pe care i-l poti incarca de proba. Cum banuiam MC-ul se lasa setat pe default, 1MGhz.

[attachment=0]Hello.zip[/attachment]

Daca nu merge deconecteaza temporar D3 si conecteaza RW la masa....

Link spre comentariu

ai facut cu softul polonezului probe sau numai cu softul realizat de tine ?

Numai cu softul meu, cum am spus mai sus idea e de a testa montajul daca lucreaza impreuna cu LCD-ul (daca apare ceva pe LCD), dupa acea mai vedem...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări