Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masinute/elicoptere radocomandate

Vizitator catalin08

Postări Recomandate

Vizitator catalin08

as vrea sa stiu cum imi dau seama daca o masinuta este radio comandata sau are pur si simplu telecomandasi cum imi dau seama care este distanta maxima dintre telecomanda si reciever pentru a functionamultumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• gabiferaru

1

• strombi

1

Top autori în acest subiect

cum imi dau seama daca o masinuta este radio comandata sau are pur si simplu telecomanda

:nas: Pai, nu-i tot aia!?

care este distanta maxima dintre telecomanda si reciever pentru a functiona

Depinde de puterea emitatorului si de sensibilitatea receptorului.
Link spre comentariu

Toate jucarile radio comandate sau teleghidate au un emitator si un receptor distanta dintre aceste doua este determinate de puterea emitatorului,aceasta putere variaza de la caz la caz

Link spre comentariu

Toate jucarile radio comandate sau teleghidate

:nas: Care este diferenta dintre cele "radio comandate" si alea "teleghidate"? Primele sint actionate prin "unde radio" si celelalte prin "unde tele"?
Link spre comentariu
Vizitator catalin08

Toate jucarile radio comandate sau teleghidate

:nas: Care este diferenta dintre cele "radio comandate" si alea "teleghidate"? Primele sint actionate prin "unde radio" si celelalte prin "unde tele"?
unele folosesc unde radio iar altele infrarosii. cam asta ar fi diferenta. cele prin infrarosii ,logic ,nu au o raza la fel de mare ca si cele radio.idea e ca rc este o abreviere de la radio controled insa unii producatori o folosesc si pentru remote controled caz in care s-ar putea sa se foloseasca o telecomanda care comunica cu reciveru prin infrarosii. un necunoscator,ca si mine, nu si-ar da seama daca este radio sau prin infrarosii.ideea e ca am o masinuta care zice ca e cu unde radio dar nu are o raza mai mare decat un elicopter care sigur e cu infrarosii.de-aia am deschis acest subiect. pe telecomanda scrie 27 mhz,de unde am si tras concluzia ca ar trebui sa fie radio controlata si nu intelegeam de ce nu are o raza mai mare.astept lamuriri.multumec anticipat
Link spre comentariu
:nas: Aia cu infrarosii sigur nu are antena si daca tii telecomanda in mina si te intorci cu spatele la masinuta (intr-un spatiu deschis unde nu exista posibilitatea reflectarii "infrarosiilor" de la telecomanda spre "ochiul" receptorului), sigur nu va mai efectua vreo comanda.
Link spre comentariu

Telecomanda inseamna comanda la distanta.

Radiocomanda inseamna comanda prin unde radio.

Pot exista si comenzi la distanta (telecomenzi) care nu sunt comandate prin unde radio (nu sunt radiocomenzi), de exemplu o telecomanda care foloseste ultrasunete.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări