Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Datele antenei 5/8 lambda pentru 10-11 metri

Terry34

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Terry34

20

• yo9how

6

• marius69

4

• MiniTehnicus

3

Top autori în acest subiect

e 120 ron un 5/8 de masina si ajunge la 200 ron ....merita efortul daca nu ai analizor de antena ca sa o faci?? Eu am de dat transiverul nou si un sirio turbo 800 de la mine din vanzari

Nu vreau antena de masina , vreau antena fixa cu lungimea de cca 6,7 metri.
Link spre comentariu

cu regret ca te-am dezamagit am ajuns si eu la aceasta concluzie....ca orice bobina care o executi care rezoneaza pe o frecventa anume...acea frecventa poate fi citita cu un instrument de masura...in acest caz deci un analizor de antena. Daca vrei sa te chinuiesti cu un reflectometru...your problemm...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Tovarase, vad ca nu ai multe postari pe forumul asta, dar ai punctat o chestie pe care relativ putini radioamatori o intuiesc cand folosesc antenna tunere.... cat acordeaza antena si cat acordeaza de fapt coaxialul... Ca daca iti pui mintea, cu un antenna tunner ok acordezi si o furculita in banda de 80m... sau ma rog... cablul pana la furculita... :ras:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

doresc si eu ceva detalii legate de bobina pt 5/8. sau un link. cae spire sa aiba, ce suport si DA imi asum riscul pt eventuala nereusita!

daca faci o antena fara priza , datele sunt: D= 30mm, 12-13spire d:1-1,5mm CuAgoricum va trebui reglata cu un swr metru. primadata pe ch1 noteziswr-ul, treci pe ch40 masori swr-ul. daca pe ch1 este mai mic decat pech40, indeparteaza, sau scoate din spire, daca pe ch40 este mai bundecat pe ch1, strange spirele, sau agauga 1-2sp, pana cand obtzii unswr mai mic de 1,5pe ch20.
Link spre comentariu

Multumesc pt raspunsul la obiect! Am vazut o antena cred ca de la lafayete care avea 2 bobine cea pt firul cald de 7 spire pt adaptarea lungimii si una mica pt impedanta. O sa incerc toate varinatele alaturi desigur de un swr metru! Antena era reglabila pt inaltime iar pt 27mhz in tabel erau trecuti 6.54m adica lampda*5/8.O sa pun in practica antena si o sa public rezultatele!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări