Terry34 Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Are cineva idee cum se construieste o astfel de antena iar bobina sa reziste la puteri de 1000 W? Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 1, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2011 nu stie nimeni? Link spre comentariu
ipman Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Arunca un ochi la Sirio. Modelele Tornado si 2000 sint facute de fabrica pentru 1000W. Link spre comentariu
Flor Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Din cate stiam eu in 11m nu ai voie cu mai mult dce 4W. Iar pt 10m iti trebuie autorizatie de radioamator, care se obtine in urma unui examen.Long life piratilor. Da, in parnaie.. Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2011 Eu ma refeream la constructia unei antene pentru 27.555 la DX-uri...e buna daca permite puteri mari, repet constructia bobinei daca stie cineva, restul eu stiu destul de bine ce si cum Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Frecventa aia NICI MACAR NU E ALOCATA in mod oficial, nici radioamatorilor si cu atat mai putin CB-istilor. Ca o folosim, asta e "alta peste". Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 deviem de la subiect domnilor... Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2011 .................... Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2011 nu stie nimeni, nu a construit nimeni asa ceva? Link spre comentariu
Vizitator dracula_pui Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Daca vei calcula lungimea de unda a frecventzei de 27,555Mhz,vei constata ca se poate obtine relativ simplu o antena fara bobina, dintr-o teava-telescop)cu inaltimea de aprox 12,75 metri,la care conectezi "firul cald" al fiderului, izolat de un plan de masa corespunzator(ground plane) la care conectezi "tresa" fiderului, vei avea antena optima pt DX-uri. Lambda(lungimea de unda)=300.000km/sec(viteza luminii) impartit la Frecventza (in Hz)Faci imparteala...si vei obtine lungimea antenei.Pt varianta restransa(comprimata) poti opta pt. lambda/2, sau cel mai uzual lambda /4 care este exact jumatate sau un sfert din lungimea de unda, respectiv a benzii de 10m. Aici intervin bobinele care compenseaza lungimea elementului radiant.Un rol important il are planul de masa, care poate fi "pacalit" cu masa artificiala sau elemente radiale asezate la 90 de grade fata de elementul radiant(vertical).Un analizor de antena certifica corectitudinea calculelor si a executiei.In lipsa merge si un power-swr-metru.In rest experimentare placuta si...succesuri depline Link spre comentariu
yo9how Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 http://www.sirioantenne.it/prodotti_ant ... 169&idp=57 Ca sa-ti faci o idee despre numarul de spire pentru antena de 11m, dar tot nu scapi de experimentare Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Pentru o antena in L/4 nu ai nevoie de bobine, trebuie doar o teava verticala de l/4,montata pe un izolator de 5-10cm la baza la care se conecteaza firul cald de la coaxial.Camasa de la coaxial se conecteaza la pamantare ( daca ai acoperis de tabla) sau se confectioneaza cateva radiale (bucati de sarma conectate la camasa coaxialului care sa substituie planul de masa).Pentru o antena L 5/8 este nevoie de bobina la baza pentru adaptarea impedantei si realizarea unui acord optim.Firul cald de la coaxial se conecteaza la o priza pe bobina care se tatoneaza pentru a obtine randamentul maxim.Pentru planul de masa se utilizeaza 2 tevi incrucisate de l/4.O asamblare practica este utilizarea tevilor de cupru de la sistemele de incalzire, pentru vertical de 22mm si pentru radiale 15-22mm.Se realizeaza un sistem compact si la capete se pot cositori capace.Oricum trebuie lasat capatul de jos liber sau se dau cateva gauri pentru evacuarea umiditatii din teava si prevenirea condensului.Pentru reglajele antenei este esential un analizor de antena, MFJ259 sau altele echivalente.De asemenea, dupa montare, antena L 5/8 trebuie ancorata cu 3 sfori la 120 grade prinse de varf pentru a rezista la intemperii.Se poate realiza si din aluminiu dar este putin mai dificil realizarea contactelor.De asemenea, daca nu se dispune de aparatura de masura, se gasesc antene Sirio noi sau second-hand de L5/8 care se pot utiliza, cu un efort minim pentru instalare. Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 eu am Sirio Turbo 800 cu prindere fixa utilizata ca antena stationara dar, vreau sa confectionez una asemanatoare cu spic de 2 metri care sa reziste la puteri mari 800W minim, nu vreau sa complic terasa blocului cu antena mea...am pilon telescopic. Link spre comentariu
yo9how Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Dupa titlul totpicului am crezut ca vrei o antena cu spicul 5/8 lamda plus bobina de adaptare, dar dupa ultimul post am inteles ca tu vrei o antena cu spicul de 2m, lungita electric pana la 5/8 lamda printr-o bobina . Daca este asa de ce nu cumperi una gata facuta, la mondoplast gasesti Sirio turbo 5000pl si Sirio performer 5000, care in teorie rezista pana la 1500W continuu.Dar.... intotdeauna exista un dar, tu vrei antena pentru 11m, portiunea de SSB, unde intotdeauna marimea conteaza .... cu o antena cu radialul de 2m in aceasta portiune nu ai sa faci mare lucru.. poti sa faci mama lui de final cu GU81, chiar si cu 2 bucati... De ce nu folosesti, daca vrei rezultae si o vei folosi in 27.555 o antena in 5/8 lamba cinstita cu spicul de 7m sau macar 1/2 lamda??? Tot la mondoplast gasesti una din cele mai ieftine antene de cb, cu performante acceptabile Sirio GPE 27E, sau cauta K41 Silver... vezi si lccom, unde iar gasesti antene cb Link spre comentariu
Terry34 Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 Amplificatorul cu GU81 il fac din pasiune pentru aceasta lampa....credeam ca se intelege...am deja o antena noua din pacate...si nu am acces la terasa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum