davidut5 Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Probeaza cu apa cu sapun sa vezi pe unde rasufla. Poate rasufla pe langa valva, sau poate este bazinul fisurat. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 cu sigurantza e bazinul fisurat sau are un por pe undeva chiar pe dedesubt acolo unde de obicei se aduna apa si rugineste , baga balonul sub presiune intrun vas mai mare cu apa si vei vedea pe unde scapa aerul , cazul spargerii membranei e depresurizarea balonului metalic iar membrana s-a umflat peste masura si s-a spart .spor la treaba .asteptam rezultate . Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Hidrofoarele sunt pasiunea vietii mele!Mai este posibil sa scape si prin zona de asezare a gulerului balonului de cauciuc.Caminul unde am eu hidroforul e destul de umed (vara face condens, mai ales pe tevaraia in care circula apa, care e cea mai rece parte; peretii sunt uscati, insa fundul caminului e permanent umed - am lasat solul neacoperit in speranta ca voi mai adanci "lucrarea") Buteliile (eu am instalat o a doua butelie, de la hidroforul de rezerva) arata bine prin exterior. Sper ca si inauntru sa fie ok. Cum se mai incalzeste un pic iau la revizuit si aceste elemente (presiunea pare ok, am pe undeva o pompa cu manometru si ii fac o verificare). In functionare normala, butelia metalica ar trebui sa ramana uscata in interior (ca "nu se vede" daca e vopsita pe dinauntru!) Totusi pretul la aceste masinarii a scazut continuu (se vede si din puterea motorului: altadata motorul avea peste 1kW; acuma cele mai ieftine hidrofoare au motoare si de 600W. Nu e chiar putin, dar watii aia daca sunt si "chinezesti"..... La hidrofoarele alea vechi nu se prea stricau motoarele; la astea mai recente, mai ales motoarele se ard...) Link spre comentariu
Vizitator mircea_gabor2007 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 astazi de dimineata am umblat la hidrofor,presiune ioc...am bagat 1,5bar.Acum merge bine,dar cred ca bazinul are o gaura ff mica,nu pe la flansa(guler).In urma cu o luna am schimbat basica,in bazin era apa si foarte multa rugina,posibil de la rugina sa fi aparut o gaurica,nu imi ramane decat sa cumpar un bazin. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 daca nu e sigur ca aerul scapa pe la flansa , si crezi ca e ruginit si a facut un por , sfatul meu e sa nu cumva sa incerci sa-l sudezi il vei sparge mai tare, poti sa scoti tot din el si sa verifici vizual , uitandu-te spre lumina eventual baga un bec in el si sa fie intuneric in camera sa vezi daca se observa ceva , si daca gasesti gaurica picura niste ceara in ea, apoi da cu vopsea bazinul pe ambele parti. scoate rugina din el mai intai cum poti cu un aspirator ar fi bine il vopsesti cum am zis si bagai in el ceva praf de talc , talcul face ca frecarea dintre basica si vasul metalic sa fie mai mica si nu se roade de pereti fara sa se deterioreze .spor la treaba .scuze revin uitasem sa NU cumva sa incerci sa freci vasul cu glaspaper sau perie de sarma ,daca e perforat vor aparea mai multe gauri si s-ar putea sa nu mai ai ce sa faci cu vasul. Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Ma vad obligat sa-l contrazic pe colegul Marius:Daca ajungi sa demontezi rezervorul de presiune (adica sa scoti iar "basica" de cauciuc), eu as sustine ca TREBUIE sa incerci sa cureti rugina din interior. Altfel, in ea se mantine umezeala si coroziunea progreseaza. Dupa ce ai curatat interiorul (mecanic, cu perie si apoi chimic, cu Feruginol), gaurile pot fi astupate cu epoxi (Poxipol, armat cu bucati de tesatura). Aceasta rasina are o buna aderenta la metal si o buna rezistenta mecanica (preferabil de aplicat pe interior!). Dupa intarire se netezeste cu smirghel, apoi se poate vopsi pentru protectie anticorosiva, intai cu un grund apoi cu o vopsea pentru metal. (pe interior!) Puteti da un strat si pe exterior, mai ales daca au aparut urme de oxidare (daca vopseaua a fost deteriorata; la rezervorul meu, care a fost manipulat cu grija nu sunt probleme, dupa mai bine de 10 ani de utilizare).Mai exista si solutia sa cumparati alt rezervor, insa cu putina munca cred ca se pot economisi cei aprox 300 Ron cat costa asa ceva (nu se poate cuantifica in bani cat castigi la capitolul experienta si incredere in fortele proprii, dupa reusita unei asemenea reparatii!)Spor!PS Chiar daca sunteti nerabdator sa repuneti "agregatul" in functie, daca il vopsiti, trebuie lasat minim 48 de ore la uscat, intr-o atmosfera cat mai calde si mai uscata! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 nui nici o suparare daca ma contrazici , accept, dar daca citesti bine eu am scris ,sa aspire rugina din interior, dar acum depinde de starea bazinului ,daca e prea perforat mai bine il arunca sa nui mai faca probleme , dar daca bazinul e destul de bun si nu prezinta urme de coroziune mari il freaca cu peria sau ce are la indemana , totusi nu asi merge pe poxipol e destul de scump (scump dar bun) merge si cu vopsea , si la mine inca merge mai bine de 6 ani fara probleme ,dar fac mentenantza la el destul de des , daca este vopsit e bine de uscat initial cu un feon si inainte si dupa vopsire . toate cele bune . Link spre comentariu
escu69 Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Pana la urma am ajuns la tara si mi-am facut timp sa cobor in fantana (o adevarata aventura de altfel) si am verificat sorbul. Ei bine, garnitura de cauciuc era crapata, probabil apa mergea inapoi in fantana, de aceea cupla atat de des, asa ca am schimbat sorbul, acum totul e OK. Multumesc tuturor pentru sfaturi. Sper sa nu trebuiasca sa cobor tot la 6 luni sa-l schimb!!! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 nici acum nu trebuia sa cobori in put doamne fereste de ceva , la trecerea prin peretele fantanii nu ai cot cu mufa desfal de acolo si scoti toata conducta teava sau ce e acolo . ai grija sa nu ajungi la sectorul cascadori spor la treaba Link spre comentariu
escu69 Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Pai este cotul respectiv, acela l-am desfacut si am scos toata teava afara, problema e ca acel cot e cam la 1 metru sub nivelul solului ( teava orizontala e ingropata cam la 1 m ) si nu am acces la el decat din interiorul fantanii (peretele fantanii cam 1 m + 1m sub nivelul solului) ! Mesterul care a facut instalatia a zis ca trebuie sa fie sub nivelul solului pentru a evita inghetul -e o zona montana)! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 domnule escu , e bine instalata teava sub 90 cm asta e cota de inghet , pe timp de iarna sa acoperi fantana acolo la cot poate sa inghete si crapa . ma gandeam ca ai coborat pana la sorb :cry: . spor la treaba . Link spre comentariu
escu69 Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Imi trebuia costum de scafandru, sorbul e la vreo 3 m sub nivelul apei Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Inteleg ca ati schimbat garnitura. Va doresc sa nu aveti alte probleme, ca eu am rezolvat abia la al 3-lea sorb, care e de alta fabricatie decat primele 2.Privitor la accesul la sorb: eu am construit un camin (chestia aia ingropata unde se afla robineti, apometru si alte chestii pe teava) lipit de tubul fantanii; acolo am un "racord olandez" pe care il demontez si apoi pot trage teava afara din fantana (initial foloseam otel zincat; in loc de cot aveam un teu si pe ramura in sus aveam infiletat un dop de care era sudata o tija cu maner cu care trageam "mustaria" dupa demontarea olandezului. Acum am teava de plastic si o franghiuta din sintetic pentru tras sus, legata cu nod sub cot si "parcata" in fantana pe un carlig). Caminul trebuie facut suficient de adanc si echipat cu capac. Initial, al meu avea vreo 80-90 cm adancime si iarna izolam teava acoperind-o cu niste vata minerala pusa in saci de rafie; de cativa ani am reconstruit caminul, acum are 3 metri adancime si gazduieste si hidroforul. La adancimea aceasta capacul e suficient pentru a proteja de inghet.Toate cele bune! Link spre comentariu
Vizitator alexandru2489 Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Salut.Pentru verificarea membranei vizionati urmatorul video http://www.youtube.com/my_videos?o=U Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum