hpavictor Postat Iulie 30, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2011 Nu strica un cablaj prototip pt ca in eventualitatea unei greseli nu mai ramai cu zeci de cablaje frumoase dar cu greseli ce nu puteau fi observate in faza de proiectare.Sper din tot sufletul ca sa comanzi / achiti acel cablaj de test ca partea ta de contributie minima la acest proiect comun...........Cei cativa care au contribuit deja au pus la bataie destule resurse psihice si materiale la realizarea primului prototip , costurile telefoanelor , a timpului etc , si de aceea doresc sa participi si tu cu ceva . Daca iti doresti cu adevarat sa participi , te invit sa iei legatura cu acel " cineva " si sa devii membru cu drepturi depline al echipei proiectului nostru comun de amplificator . Trebuie sa intelegi ca este mare nevoie de ajutorul tau ! Nu mai sta pe margine ! Fa ceva util pentru acest proiect..........nu doar comentarii .Sper ca ai retinut ca totul este public , pe fata ! Nu urmaresc avantaje materiale , doresc doar promovarea acestui amplificator , care are cu totul altceva de oferit decat majoritatea schemelor uzuale de pe net , iar pana acum pasii urmati au dus la un proiect deosebit pentru comunitatea romaneasca ca schema de principiu , proiectare PCB , si cu sprijinul lui SORTEH vom avea acces si la componente de inalta calitate . Ce zici ? Sper sa nu dai inapoi si sa spui ca nu poti , ca este prea scump si sa gasesti scuze....... Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 30, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2011 Nu strica un cablaj prototip pt ca in eventualitatea unei greseli nu mai ramai cu zeci de cablaje frumoase dar cu greseli ce nu puteau fi observate in faza de proiectare.Sper din tot sufletul ca sa comanzi / achiti acel cablaj de test ca partea ta de contributie minima la acest proiect comun...........Cei cativa care au contribuit deja au pus la bataie destule resurse psihice si materiale la realizarea primului prototip , costurile convorbirilor telefonice , a timpului dedicat studiului etc , si de aceea dorim sa participi si tu cu ceva folositor........ chiar nu se poate un cablaj diy cu treceri facute cu sarma?Era cineva la servicii care zice ca face si cablaje dublu strat fara treceri; zic si eu , nu dati cu pietre.Daca iti doresti cu adevarat sa participi , te invitam sa iei legatura cu acel " cineva " si sa devii membru cu drepturi depline al echipei proiectului nostru comun de amplificator . Trebuie sa intelegi ca este mare nevoie de ajutorul tau ! Nu mai sta pe margine ! Fa ceva util si placut pentru acest proiect si pentru colegii de proiect..........nu doar comentarii fara finalitate .Sper ca ai retinut ca totul este public , pe fata ! Nu urmaresc avantaje materiale , doresc doar promovarea acestui amplificator , care are cu totul altceva de oferit decat cea mai mare majoritate a schemelor uzuale de pe net........cunoscatorii stiu deja despre ce este vorba si apreciaza calitatea , in audio se numeste HiFi ( HI-END) ......iar pana acum pasii urmati au dus la un proiect deosebit pentru comunitatea romaneasca ca schema de principiu ( nu are prea multe elemente de originalitate dar sper ca va ramane ca referinta in domeniu DIY , alaturi de schema lui Sorin Sava sau cea a lui Tibi Vicol , fiind un proiect complet ) proiectarea PCB este desavarsita si cu sprijinul lui SORTEH vom avea acces si la componente de inalta calitate , prin alcatuirea unui buy-grup cat mai numeros . Va rezulta un amplificator cu performante deosebite , la un pret absolut onorabil , la indemana oricui , chiar si a elevilor sau studentilor , care au venituri mici .Ce zici ? Sper sa nu dai inapoi si sa spui ca nu poti , ca este prea scump si sa gasesti scuze.......oricum nu se pune problema sa dam cu pietre !!!Acum este vara , nimeni nu economiseste banii ( de pizza , de bere , de vacanta ) pentru un amplificator , dar rezultatele se vor vedea imediat ce putem prezenta poze cu cablaje gata montate si rezultatele auditiilor comparative de test , si desigur masuratori pentru evaluarea performantelor reale ! Va garantez cateva surprize extrem de placute ! Asteptam toamna......Pacat , deoarece preturile cresc........ Link spre comentariu
Vizitator sergio_20082008 Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 Daca imi aduc eu bine aminte, cineva executase acest amplificator pe o placuta tester sau desenata cu markeru (nu mai retin exact)... Poate ne impartaseste cateva impresii,poze, detalii sau piedici pe care le-a intampinat in constructia acestuia pt a lamuri colegii care nu au prins discutia cu privire la acest amplificator de la inceputuri.Sergiu Link spre comentariu
costy Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 am vorbit cu respectivul iar cablajul ar costa 80 ron, din pacate mult peste ce aveam eu in gand. Link spre comentariu
Shambala Postat August 1, 2011 Partajează Postat August 1, 2011 Vad ca sunt inregistrate comenzi pt 24 de placi (PCB PSA-150S).Mult sub comanda minima de 50 - cat scriai in prima pagina. Ce facem, mai asteptam ?Si daca nu se strang semnificativ mai multe, le luam asa si inseamna ca fiecare cablaj va costa dublu ? :cry: Link spre comentariu
Shambala Postat August 1, 2011 Partajează Postat August 1, 2011 Crezusem ca nu se pot comanda sub 50 de cablaje (sau este extrem de neconvenabil).Personal prefer componentele smd sa fie plantate, imi vine mult mai usor asa. Restul componentelor evident ca le pot planta, dar cum diferenta de pret nu era mare, am optat pt varianta plantata integral. Nu este insa un criteriu conditional, si daca asta ar fi motiv de intarziere fireste ca nu fac mofturi, in doua-trei ore se pot lipi toate componentele pe placa. Daca ma gandesc bine mai ca imi vine sa comut optiunea spre "smd soldered only" Daca este sa exprim o parere - pur personala, as fi preferat amplificatorul sub forma a doua cablaje monofonice, fiind mult mai usor de montat in carcase cu radiatoare laterale (mai ales in cazul alimentarii clasice). Inteleg insa f bine ca din motive de costuri s-a preferat un singur cablaj.Despre PSA 400AB mai puteti spune ceva ?Sincer, curiozitatea mea cea mare acelui modul se adresa, dar pt ca nu s-a mai auzit nimic - banuiesc ca datorita costului relativ mare ar fi si mai putini doritori, m-am inscris pe lista de la psa150. Link spre comentariu
figher_ionut Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 D-le sorin nu ai vreun psa realizat asa de proba.As fi si eu curios cum arata si cum se aude.De ce nu faceti un filmulet cu el sa vedem cum lucreaza asta ar aduce mai multi cumparatori. Link spre comentariu
Shambala Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Sorin nu face filmulete, asta ramane specialitatea lui Leco. :)In plus este cu desavarsire irelevant din pdv al sunetului.Modulul este destul de complicat pt un cablaj de testDupa cum scrie la inceput acest proiect NU ESTE COMERCIAL, nu se cauta clienti care sa fie ademeniti in vreun fel ci se cauta NUMAI oameni care isi pun capul la contributie si se gandesc la respectiva schema.De nenumarate ori a fost adresata invitatia de a participa cu macar o idee sau comentariu pertinent la acest proiect.Eforturile lui Sorin si Victor au fost remarcabile - proiectat schema, proiectat cablajul, ales componentele cu cele mai bune performante si totusi fara preturi exagerate /mari, cautat surse pt componente si pt realizat cablajul. Greu de reprosat ceva ...LE - se poate incerca un singur canal pe cablaj test - cine are piese si timp si rabdare pt asa ceva. ASTA ar putea fi o contributie reala la proiect. Din pacate eu sunt prea lenes si prea prins cu alte treburi pt asta :cry: Link spre comentariu
figher_ionut Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Pai daca ampliful a fost gandit teoretic si nu la testat nimeni marcar paianjan in aer de unde sa stim ca nu o sa fie probleme la functionarea practica?Acum iertatima daca vam suparat pe voi care va-ti implicat in proect eu sunt un simplu noob aproape paralel + ca in documentatie nu am vazut schema cu valorile componentelor.Daca cumpar un cablaj primesc si schema? Link spre comentariu
Shambala Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 "Amplificatorul" este un proiect comun adresat cu precadere celor care au ceva experienta. Ideea de proiect (personal - dar oferit public in mod gratuit, sau comun - in care sunt mai multe participari) o poti gasi larg dezvoltata pe diyaudio forum. (Citesti cateva ore pe acolo si intelegi multe.) In orice proiect public, "costul" aflarii "cum suna" este doar cel al constructiei. Ca idee, in acest caz un astfel de modul se vinde cu 4-5oo de euro, cateodata si cu peste 1000, de catre firme care l-au montat intr-o carcasa si scot pe piata un "amplificator". In cazul tau este bine sa mai astepti 5-6 luni pana vor fi realizate cateva exemplare, sa citesti impresiile celor care l-au ascultat, sau da, chiar si eventualele probleme si solutiile rezultate /folosite pt a le elimina. Teoretic schema este perfect corecta, functioneaza 100%, iar daca totusi a scapat ceva se va rezolva. De altfel tocmai de asta si invita proiectantii pe toti cei interesati sa arunce o privire si sa gaseasca eventualele hibe care lor le-au scapat. Au fost si discutii despre unele simulari realizate - citeste cele 23 de pagini din arhiva postata de Sorteh. Daca citeai BOM gaseai si valorile componentelor ! Link spre comentariu
Shambala Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Si sunt extrem de putini colegii de forum care au banii pentru nivelul HI-END in domeniul Audio (sad or straight face, dar nu gasesc iconul). Din pacate... Link spre comentariu
Shambala Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Nu ma referam la costurile acestui modul ci la intregul lant audio.Cum audiofilia e boala grea, cei care cumpara de-a gata isi cheltuie banii schimband mereu aparatele, iar DIY-erii incearca mereu alte proiecte.In ambele cazuri costurile evolueaza in timp.Personal consider ca DIY-erii sunt mai castigati Link spre comentariu
hpavictor Postat August 2, 2011 Autor Partajează Postat August 2, 2011 Despre PSA 400AB mai puteti spune ceva ? Sincer, curiozitatea mea cea mare acelui modul se adresa, dar pt ca nu s-a mai auzit nimic - banuiesc ca datorita costului relativ mare ar fi si mai putini doritori.......... Proiectul de care vorbeste Shambala este in lucru in continuare.........printre modificarile de substanta in sensul cresterii performantelor ( !!! ) se va introduce un circuit de conversie hiperbolica a amplificarii pentru a face ca sunetul sa fie identic cu cel al unui amplificator de mare calitate pe lampi SE in clasa A pura fara a se mai pune problema sunetului produs de clasa AB ( audiofilii stiu despre ce este vorba ) detalii gasiti in urmatorul link : http://audiokarma.org/forums/showthread.php?p=1577225 si aici alt link : http://forums.phxaudiotape.com/hyperbol ... -t666.html . Dar este mult de lucru......sper ca sunetul amplificat de acest amplificator sa iasa cat mai aproape de sunetul natural , dar din pacate , cu siguranta complexitatea acestui proiect va descuraja pe marea majoritatea amatorilor de DIY.......probabil ca kit-ul va fi oferit doar asamblat , evident doar in serie limitata , numai pentru cunoscatorii care pot aprecia naturaletea sunetului si isi pot permite financiar ( datorita complexitatii proiectului si a componentelor de cea mai mare calitate ) acesta placere ! Rezultatele asteptate vor fi la superlativ ! Garantat ! icon_jook icon_jook icon_jook icon_jook icon_jook Singura problema reala ramane timpul ! Link spre comentariu
ICEMAN Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Asi face un canal de acest amplificator ca prototip, asta insemnand proiectarea si executia cablajului. Insa ar fi usor sa fac asta stiind deja dimensiunile componentelor ce urmeasa a fi plantate pe cablaj.Oricum in prima noapte disponibila ma apuc de proiectarea cablajului simplu stratificat, pentru un eventual prototip. Link spre comentariu
apollo11 Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Am comandat si eu un cablaj, varianta stereo, dar fara treceri metalizate. O sa-l primesc saptamana viitoare, deocamdata caut o solutie ptr treceri. Link spre comentariu
Postări Recomandate