hpavictor Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Oaaaaaauuuuuuu.......si inca nu ati vazut nimic.......dar mai intai sa ascultati !Inainte de toate , acea topologie are la baza criterii si justificari tehnice bine fundamentate . A fost mult mai important rolul functional decat cel estetic , dar daca imbini eficace utilul cu placutul , cu multa experienta , rabdare , pasiune si talent intotdeuna iese ceva de foarte buna calitate . Dar si foarte multa bataie de cap........in ultimul timp Sorteh a fost supus unor presiuni deosebite din partea tuturor , deoarece s-a epuizat rezerva de incredere a unor participanti la proiect . Trebuie intelesi si acei participanti la proiect , dar si argumentele lui Sorteh sunt corecte !Exista tot felul de vorbe populare care spun ca copilul sanatos se naste la termen , nu prematur etc , dar toate temerile sunt spulberate , deoarece teoretic si practic este gata . Desigur , trebuie pregatita documentatia de prezentare intr-un format electronic deosebit , asa cum Sorteh a mai facut-o si cu alte ocazii , deoarece proiectul este intr-o prezentare de lucru pentru executia unui prototip , si majoritatea nu cred ca ar intelege mare lucru dintr-o schema cu stersaturi , modificari , adaugiri , notari personale , PSFuri etc . In curand veti putea vedea schema finala , cablajele etc si atunci va voi putea explica rostul modificarilor si solutiilor tehnice abordate fata de schema prezentata initial , care au complicat ( si intarziat ) putin actualul proiect . Rezultatele acustice pe exemplarul prototip sunt excelente , va invit sa aveti putina rabdare , pana este gata documentatia de prezentare .Oricum Sorteh a oferit un recital absolut incredibil , va veti convinge ! Link spre comentariu
arcgotic Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Arata excelent, felicitari Sorteh!Daca mai e loc (a renuntat cineva dar aveti kit comandat la fabrica), as vrea si eu un kit, nu am urmarit topicul si am ratat inscrierea. Link spre comentariu
costy Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 preturile ramanand aceleasi? poate ar trebui re- postate si aici Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Din cate cunosc eu , nu s-a modificat mare lucru . Cel mai in masura sa precizeze este totusi Sorteh......Inca puteti sa va rezervati locul in acest proiect , au mai ramas disponibile doar cateva module ! Link spre comentariu
Vizitator Aramis Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Din cate cunosc eu , nu s-a modificat mare lucru . Cel mai in masura sa precizeze este totusi Sorteh......Inca puteti sa va rezervati locul in acest proiect , au mai ramas disponibile doar cateva module !si eu vreau unul stereo cu sursa de alimentare Link spre comentariu
Vizitator dpacurari Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Superba realizare! Pacat ca ma bagat banii in alt proiect de putere mai mare. Felicitari participantilor!!! Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 16, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2012 Acest proiect nu a fost facut pe gustul tuturor , din nefericire acest lucru este imposibil .Chiar si asa , sper sa aduca satisfactii la cati mai multi constructori DIY perfectionisti care nu accepta anumite compromisuri legate de redarea muzicii in conditii de inalta calitate ! Link spre comentariu
Putz Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 Parerea mea este ca a meritat din plin asteptarea. Sa stai sa desenezi un PCB si sa aranjezi atatea piese pe deasupra si simetric ,nu e un lucru usor. Bravo ! Link spre comentariu
player4 Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 arata bine de tot, la fel ca si prima varianta de altfel...bucuria adevarata o sa fie pe jumatate cand o sa-l tinem in maini si cealalata jumatate cand o sa deguste si urechile noastre sunetele ce vor iesi din el Link spre comentariu
Vizitator clu Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Felicitari pentru munca depusa si pentru promtitudine! Desavarsite atat partea de protectie cat si partea cu etajul cascod, trebuie sa sune sublim!Asteptam noutati si sa auzim numai de bine! Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 1. Dublet la iesire, o singura pereche de finali pe canal: la +/55v si sarcini de 4r, va functiona acceptabil numai in regim audiofil; exclus mici petreceri, sau auditii mai in forta, decat daca exista racire activa (pe de alta parte, nu cred ca s-a dorit un amp robust, specific domeniului pro, cu rezistenta la abuz)2. Masa - nu este cea mai fericita alegere de a ruta masa condensatorilor de filtraj direct prin masa audio de semnal mic3. Protectia - merge mana-n mana cu pct.1, amplificatorul nu este construit pentru a face fata la abuzuri; nu-i place - se opreste (un amp pro va limita el ce va limita, dar va functiona in continuare) - sa zicem ca nu este un aspect deranjant pt audiofili4. Etajul de intrare cascod seamna izbitor cu alte scheme celebre, dar asta nu-i un lucru rau, nu este nevoie sa reinventam roata5. Etajul VAS cascod - hmm, nu cred ca era neaparata nevoie de amplificarea sporita in bucla deschisa, era suficient cat da etajul de intrare si un VAS absolut "conventional" cu un tranzistor. Dar pierderea de tensiune pe el o sa fie un dezavantaj (pentru audiofili, e in regula)Nu priviti aceste comentarii ca fiind unele rautacioase, sunt doar parerile mele. Nimic nu este perfect, cu atat mai putin in domeniul audio.LE. Pentru punctul 1, am specificat dubletul si o singura pereche de finali pe canal - in cazul in care vor fi MJE/MJW, cu factori de amplificare destul de mici, incarcarea etajului VAS va fi destul de mare, ducand la distorsiuni mai mari decat un triplet si un VAS cu un tranzistor. Asta in-afara de regimul termic al finalilor, specificat la inceput Link spre comentariu
player4 Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 alimentarea pe care o am pregatita pt. acest amplificator este de 2x59vcc in gol, iar radiatorul pe care va fi montat are dimensiunile 270x120x50mm, boxele fiind pe 4 ohmi. ar trebui sa montez si un ventilator pe radiator in situatia unor auditii prelungite la volum mai mare? Link spre comentariu
player4 Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 radiatorul este pentru intregul modul bineinteles (are 19 aripioare) si provine dintr-un amplif japozen care se lauda cu 160w/ch in 8R Link spre comentariu
Vizitator clu Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 In conditiile in care radiatorul tau are aproximativ aceleasi dimensiuni cu cele ale radiatoarelor recomandate la inceputul forumului, dar nu are aceiasi coeficienti termici, dar fiind unii acceptabili proveniind dintr-o statie japoneza, rezista in masura in care nu asculti muzica ,,haos,, unul din amplificatoarele pe care la am acasa http://www.audiokarma.org/forums/showth ... =405464,cu finali originali Toshiba 2SC2565, 2SA1095, http://www.diyaudio.com/forums/swap-mee ... 553-2.html ,in conditiile in care temperatura capsulei tranzistoarelor este mai mica ca cea a radiatorului, cu radiatoarele care le vezi in imagine la amplificator cu dimensiunile de 12x10x6 cm,pe o sarcina de 4 ohmi daca asculti la volum aproape de maxim in aproximativ trei sferturi de ora, poti sa zicem, sa prajesti un ou, deci probabil vei avea nevoie de ventilator daca vrei sa o folosesti la o ,,sonorizare,, sau cv muzica cu joase puternice, ar rezista probabil pe o sarcina de 8 ohmi fara ventilator, in aceste conditii. Link spre comentariu
Postări Recomandate