Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rolul spirei in scurtcircuit la electromagneti.


Vizitator Blondule

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • cristian_draghiescu

    5

  • remus68

    3

  • nascadorel

    3

  • adicontakt

    2

Spira in scurt circuit de pe miezul electromagnetului face ca atonci cind bobina electromagnetului este alimentata cu polaritatea care ar trebui ca miezurile de fier sa se respinga sa produca o intirziere pentru ca la schimbarea polaritati cind miezurile de fier trebuie sa se atraga acestea sa fie inchise sau aproape inchise pentru a nu "clantani" in continuu. Eu as asimila efectul aceastei spire in scurt circuit cu cel al punti de redresare.

Link spre comentariu

face ca atonci cind bobina electromagnetului este alimentata cu polaritatea care ar trebui ca miezurile de fier sa se respinga sa produca o intirziere pentru ca la schimbarea polaritati cind miezurile de fier trebuie sa se atraga acestea sa fie inchise sau aproape inchise pentru a nu "clantani" in continuu

:rade: Atunci pentru ce se mai monteaza la contactoarele care au bobina alimentata cu tensiune alternativa? Mai mult: ia un releu si alimenteaza-i bobina cu tensiune continua - armatura releului va fi atrasa spre miez. Inverseaza polaritatea alimentarii bobinei: armaturile se vor respinge? Desigur ca NU! De ce?
Link spre comentariu
:rade: Atunci pentru ce se mai monteaza la contactoarele care au bobina alimentata cu tensiune alternativa? Mai mult: ia un releu si alimenteaza-i bobina cu tensiune continua - armatura releului va fi atrasa spre miez. Inverseaza polaritatea alimentarii bobinei: armaturile se vor respinge? Desigur ca NU! De ce?(Probabil rizi de tine) Mai studiaza si apoi pronunta-te, daca faci parte din staf nu inseamna ca ai si dreptate. Bafta
Link spre comentariu

Rolul spirei este pentru a reduce vibratiile dintre armaturi, si intre spirele bobinei, si mai are rolul de a reduce din curentii turbionari care se introduc in miez...Spira în scurcircuit la electromagnetii monofazati "La electromagnetii monofazati se practica urmatorul principiu: suprapunerea a doua fluxuri, defazate astfel ca la anularea unuia din fluxuri, celalalt sa aiba o valoare care sa asigure o forta minima de atractie ,superioare celei antagoniste. Metoda practica folosita ,care va fi expusa în detaliu în continuare ,consta în plasarea în piesa polara ,în zona intrefierului ,a unei înfasurari în scurcircuit ,care sa îmbratiseze numai o parte din sectiunea miezului magnetic si sa provoace, prin reactia ei defazarea fluxului care o strabate ; în felul acesta inductia (deci forta ) în întrefier nu mai atinge valoarea zero"

Link spre comentariu

Mai studiaza si apoi pronunta-te, daca faci parte din staf nu inseamna ca ai si dreptate

:ras: :ras: :ras:

ia un releu si alimenteaza-i bobina cu tensiune continua - armatura releului va fi atrasa spre miez. Inverseaza polaritatea alimentarii bobinei: armaturile se vor respinge?

Cind ai sa gasesti releul ala care daca ii inversezi polaritatea alimentarii in Vcc se vor respinge armaturile, fa-i o poza si arata-l pe forum sa-l vedem si noi!!! icon_hang
Link spre comentariu

Lucrurile stau putin altfel dar e greu sa intelegi asa ca "ramii asa" nu-mi pierd timpul cu tine caci ai nevoie de ceva cunostinte pentru a intelege iar eu nu sint dispus sa fac scoala cu tine crezi ce vrei si cu asta basta. Mai discutam cind o sa ajungi la performanta de a schimba de 50 ori pe secunda (manual) polaritatea bobinei releului despre care tot vorbesti si atunci probabil ai sa intelegi. Bafta si iuteala de mina.

Link spre comentariu
:aplauze Bravo mai copile! Esti tare istetz! :rade:Tu nu ai ani de viata citi ani de scoala am eu... ... nu uita sa faci poze cu releul ala care respinge armatura mobila atunci cind ii inversezi tensiunea de alimentare Vcc!

Bafta si iuteala de mina.

Nu toti au aceleasi obiceiuri ca ale tale! Spor la treaba!!!
Link spre comentariu

Spira nu e pusa numai pentru curentii turbionari. La fel cum tensiunea alternativa trece prin zero si fluxul magnetic va trece deasemeni si in ultima instanta si forta. Pentru a se evita acest lucru se "purcede" la montarea spirei/spirelor in discutie, astfel incat fluxul rezultant va genera o forta care va ramane mereu deasupra abscisei. Si nu dumneata ai furnizat explicatie ci sisanu_pisu a fost primu care a mentionat-o explicit iar domnul draghiescu a detaliat-o cu materialul pe care dansul a avut amabilitatea sa il posteze. Maaterial care, de altfel cred ca este foarte util celor care au de-a face cu instalatii trifazate si cu, contactoarele aferente acestora.

Link spre comentariu

Că prin introducerea unei spire in scurtcircuit apare o rezultantă a cărei valoare nu este niciodată zero şi deci vibraţiile armăturii sunt diminuate drastic, cred că a înţeles toată lumea.Ce nu înţeleg eu este cum pot fi diminuate pierderile prin curenţi Foucault prin montarea aceleispire... aceste pierderi se reduc prin utilizarea unui miez din tole, nu prin fluxuri magnetice produsede spire în scurtcircuit ! :rade: În concluzie, în primul şi în al doilea rând : rolul spirei în scurtcircuit este de a reduce vibraţiile armăturii mobile şi nimic mai mult !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări