Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu metru

niceguy12

Postări Recomandate

Salut, am si eu o rugaminte la cine ma poate ajuta. Am cumparat mai demult un vmetru cu 2x5 leduri, pana aici nimic anormal acum as vrea sa reproduc acel vumetru numai ca la vremea respectiva nu am extras schema exacta dar in mare stiu cum e.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niceguy12

11

• remus68

6

• catalinux2004

3

• TESSLA

2

Top autori în acest subiect

:ras: Deci, daca il aveam langa mine nu mai scriam pe forum. Asa cum am zis am acest vumetru acasa in Romania eu ma aflu in Italia(e pus intrun mixer si functioneaza ireprosabil) as putea sa va dau o poza cu cablajul realizat acum vreo 5 6 ani.
Link spre comentariu

am cablajul facut acum 6 ani dar nu functioneaza ceea ce inseamna ca sa gresit pe undeva la copiere.......asta e cablajul facut dupa cel original acum 6 ani e posibil sal fi copiat eu naspa pe atunci pentru ca zilele astea cand am incercat sal fac nu vrea nici deal naibii sa se aprinda macar 1 led

Link spre comentariu

:ras: Deci, daca il aveam langa mine nu mai scriam pe forum. Asa cum am zis am acest vumetru acasa in Romania eu ma aflu in Italia(e pus intrun mixer si functioneaza ireprosabil) as putea sa va dau o poza cu cablajul realizat acum vreo 5 6 ani.

Poate nu am vazut eu indeajuns de multe scheme de vu-metre ( desi am vazut cateva si unele le-am si pus in practica) dar nu inteleg cum poate sa functioneze "ireprosabil" un vu-metru cu un singur tranzistor! In principiu, eu stiam ca este necesar cate un tranzistor pentru fiecare led ( asta daca e realizat bineneteles cu, componente discrete si nu cu CI-uri. Sa ma corecteze colegii daca gresesc da eu nu cred ca e posibil ca sa fie numai un tranzistor.
Link spre comentariu

... prefer sa fac pe asta pt ca imi place cum functiona

am cablajul facut acum 6 ani dar nu functioneaza ...

:scarpin Cine intelega ceva, poate continua sa posteze in acest topic...I'm Out !
Link spre comentariu

N-are cum sa mearga! Ai copiat gresit! Pentru fiecare led trebuie un tranzistor. Plus ca montajul poate sa mai aiba vreun tranzistor in plus, in afara de cele care comanda ledurile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări