suat Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Buna seara.Pentru ca vremea casetelor audio a cam apus... doresc sa-mi achizitionez un casetofon deck.. de dragul vremurilor apuse.Am un dublucasetofon pe combina muzicala [ o combina sony ] , insa... nu e chiar ce-mi doresc de la un casetofon. Are un brum, la redare... are si o diferenta de nivel la inregistrare pe canale.... nu prea se merita sa fac din tantar armasar. Cum am zis.. e o combian SONY.. mai bine imi iau un casetofon deck... iar pentru ca nu prea le am cu informatiile, vizual vreau sa fie cu masca argintie si cu VU-metre analogice.. luminate cu bec incandescent... cadranul... sa fie pe culoare deschisa... gri - aluminiu ...Prefer sa fie ceva care sa redea - inregistreze cat mai bine, bias reglabil. Iar cand zic inregistrare si redare de buna calitate, caut ceva... .. sa zic.. super. Cam ce marci sau modele sa iau in vizor? Prefer in stil retro, dar nu exclud si varianta celor produse mai recent. Prefer sa fie ceva care sa valoreze... decent [ nu 1000 Euro ] Nu este un anunt de cumparare!!!Ce imi puteti sugera? Va multumesc. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Nakamichi Dragon, Onkyo Integra, Marantz, Denon, Luxman, Tehnics... Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 da.. stiu ca deckurile facute de astia sunt intr-adevar bune... iar cele un pic mai vechi.. chiar sunt bune... dar... stiu ca sub aceste marci au fost fabricate atat produse... ieftine..pentru a fi vandute cat mai multe, dar au produs si lucruri.. mai...rasarite.Caut ceva mai rasarit...sa nu sar din lac in put. casetofonul combinei nu prea ma satisface... [ inregistreaza mai incet pe un canal.... la volum maxim aud un bazait...si asa face de cand am cumparat-o de noua ]. Si nu are rost sademontez combina sa fac modificari, cu condensatori de calitate, ecranare magnetica a trafului si a bobinelor ce declanseaza mecanismul [ e digital ] , desi presupun ca astea 2 reprezinta sursa brumului., am si un cap magnetizat probabil.. E corect daca realizez o bobina pe o tija de ferita... si o conectez la un amplificator de putere, care sa o atace cu semnal sinus de 1000 HZ...construiesc un demagnetizor eficient pentru capete? nu vreau un deck cu care sa intampin cel putin aceleasiu probleme per care le are combina. Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 cum e posibil sa se "deformeze" deformeze un cap. nu prezinta nici o urma de uzura, nici un sant.. in schimb, nu "calca" banda pe toata suprafata lui. Am inegrit cu un marker zona pe care calca banda a unui cap de redare al casetofonului combinei... [ e cap stereo] pe margine mi-a curatat vopseaua... in centru... exact pista canalului problematic... e negru... :|nu exclud varianta sa o fi fost defect din fabrica... intrucat.. casetele inregistrate pana acum [ cred ca maxim 10 au fost redate pe cass-ul de la masina... cass mono Link spre comentariu
junior Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Mai intai de toate curata bine capul de redare/inregistrare cu un betisor cu vata inmuiat in alcool ( chiar si parfum din spray) .Daca pe combina nu au fost rulate prea multe casete , capul nu are de ce sa se uzeze .Este de tip mini , dublu ( cu play si erase in acelasi cap ) sau de tip simplu , eventual tip autoreverse ? Link spre comentariu
suat Postat Ianuarie 30, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 ma apuc de una si dau in alta.Am demontat combian din toate oasele.... am scos capetele le-am curatat cu cam tot ce mi-a picat in mana [ acetona, alcool tehnic, apoi un lichid special de curatat ce se foloseste la curatarea capetelor de imprimare ale imprimantelor cu jet de cerneala... le-am montat inversat [ cel din compartimentul record e pe play, cel de pe play e in compartimentul record, am asamblat totul la loc... cu un set de casete originale si cu o pereche de casti bune le-am reglat in asa fel incat sa aud in casa... treblle-ul pe ambele canale la maxim ] iar acum iregistreaza si reda perfect pe ambele canale.... si reda perfect pe celalalt compartiemnt... am asamblat totul la loc ] Tot ce trebuie este sa inlocuiesc si laserul CD playerului, intrucat face figuri la CD-urile originale.. indiferent de sunt sau nu zgariate, si le ia din prima pe cele facute pe calculator [ d-alde traxdata...] Unitatea laser e KSS2130 , am curatat lentila.... nici o diferenta. Bun... revin. Vreau un deck... bun... In cautarile mele [ pe un site de licitatii cunoscut ] am selectat sa zic asa... cateva modele, si am sa le enumar, si ams a va rog sa va dati cu parerea sa-mi spuneti cam care credeti DV ca sunt cele mai bune. Vreau sa mentionez ca nu exclud varianta ca dupa ce achizitionez un deck, sa ii fac.. ca sa zic asa.. un upgrade cu un cap mai de calitate. Iata si modelele care m-au impresionat. M-am orientat numai dupa aspectul lor... design: TECHNICS M-10 ; SONY TC-K22 ; SONY TC-K1A ; TC-K35 ; DENON RN-125D ; PIONEER CT-F7070 ; GXC-709D ; AKAI GXC-710D [ asta e cam scump ] ; SABA CD262 ; Nikko Stereo Cassette Deck ND-390 II . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum