ElectroDobrogea Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 Ca sa nu mai deschid un alt topic: Am intrat in posesia unui Sommerkamp FT 250. Arata foarte bine in interior si are tot ce inseamna sigilii interioare, intacte. Nu exista lipituri refacute ori urme de interventie. Se poate spune ca este neumblat si in stare originala. Acum problema: nu am sursa la el. Ce fac? ma apuc de bobinat? Intre timp o sa "iau" condensatorii la verificat ESR sa fiu sigur ca nu am surprize. Link spre comentariu
ElectroDobrogea Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 (editat) Neavand' pofta de bobinat, (complet) incerc nescaiva scurtaturi"... Filamente: (12.6V) https://www.tme.eu/ro/details/tst100w_14v/transformatoare-toroidale/indel/tst-100-005/ scot cateva spire de pe traf" pana ajung la 12.6 si bobinez infasurarea de -100. +600: https://www.tme.eu/ro/details/tmb160_500_230v/transformatoare-cu-prindere/indel/tmb-160-019m-1/ rezulta ~680V folosind traful" invers. (nu cred ca este problema cu tensiunea aproape de 700V) Ramane in pronuntare" 2x135V. Exista varianta cu trafo' de 230/2x115V care ar trebui rebobinat la secundare... Ceva sfaturi? (cel mai bun "sfat" ar fi sa indicati de unde procur' sursa originala) Editat Ianuarie 29 de ElectroDobrogea Link spre comentariu
yo7but Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 Salut, Am disponibil un transformator dintr-un FT-101E, cred ca are toate tensiunile de care ai nevoie. Link spre comentariu
ElectroDobrogea Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 Salut! Se pare ca am scapat de bobinat. Conform schemei, pare in regula. Un contact? Link spre comentariu
ElectroDobrogea Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 (editat) Deoarece" domnul cu transformatorul "disponibil" nu a raspuns la mesaje'... Sunt in situatia urmatoare/respectiva: Am deja un transformator de' 280VAC/200W Considerand' ca am nevoie de maxim 70W la tuburi, am bobinat si "filamentele" pe acelasi transformator. Dupe' 6-7 ore de alimenare a filamentelor si o sarcina de 80W pe infasuararea de 280v, consider ca transformatorul, este "in regula" avand in vedere ca are doar 30C (grade). Asa' deci si prin urmare' se pot' scoate, si urmatoarele tensiuni: +300VDC +150VDC - 100VDC Conform pozei' de mai jos: Poze cu filamente: Si cu' ala": Editat Februarie 6 de ElectroDobrogea Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 7 Autor Partajează Postat Februarie 7 Si tot va mai trebuie anodica pentru final. Link spre comentariu
telefunken Postat Februarie 8 Partajează Postat Februarie 8 La 06.02.2025 la 22:53, ElectroDobrogea a spus: Deoarece" domnul cu transformatorul "disponibil" nu a raspuns la mesaje'... Eu zic sa incerci si la adresa de e-mail de aici, uneori oamenii nu citesc mesajele personale de pe elforum: https://www.radioamator.ro/call-book/yocall.php?call=yo7but&x=0&y=0 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum