bobo_romania Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Dupa atatia ani de exploatare,chiar nu stie nimeni?!Nu a prajit nimeni transformatorul de alimentare si a fost nevoit sa il rebobineze?Nu a cumparat nimeni transceiverul fara sursa si a trebuit sa o construiasca? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 Dupa atatia ani de exploatare,chiar nu stie nimeni?!Nu a prajit nimeni transformatorul de alimentare si a fost nevoit sa il rebobineze?Nu a cumparat nimeni transceiverul fara sursa si a trebuit sa o construiasca?Salut!Daca am citit bine manualul, curentii sunt destul de mari. Iti trimit manualul in limba engleza. Link spre comentariu
bobo_romania Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 Intre timp am aflat.Filament 6A.100v AC-60mA135v-0-135v -170mA0-250V-450V-600V -400mA Sper sa fie folositor si altora!FT-250 este un transciever destul de bun chiar si pentru ''era digitala'',are un farmec aparte.73! Spor la reconditionat si folosit FT-urile!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Inca un FT250 pus la punct... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 ... si un SB-102 (este chiar mai "arhaic" decat FT-250), care mi-a dat mari batai de cap (amanunte la cerere); sursa cu difuzor este 100% HM si este mult mai robusta dpdv electric fata de cea originala.Intradevar,aceste trx-uri nu se pot compara cu aparatele moderne, dar au totusi un farmec aparte.Cel putin SB-102, SSB in conditii "normale" a fost o surpriza, senzatia este de Rx mai linistit si este mult mai putin obositor "la ureche" decat trx-urile mai moderne cu care l-am putut compara. AGC-ul nu mentine un zgomot ridicat la semnale reduse, unele semnale parca apar "din linistea benzii", AGC-ul are o actiune oarecum proportionala astfel incat semnalele slabe se aud mai slab (si implicit zgomotul din antena mai mic, ceea ce-l face mai putin obositor chiar daca raportul S/N nu creste) iar semnalele puternice se aud mai puternic, senzatia este cu totul alta decat la trx-urile moderne la care castigul pe bucla AGC-ului este foarte ridicat si la care toate semnalele indiferent de nivelul lor sunt aduse (odata cu zgomotul in cazul celor reduse ca nivel) la un acelasi nivel audio constant. Cautand in banda, intre semnalele puternice succesive, la SB-102 AGC-ul nu aduce zgomotul inutil al benzii la un nivel audio foarte ridicat asa cum o fac trx-urile mai moderne. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 La FT250 panoul frontal este manufacturat?Din cate stiu Somerkamp FT250 are panoul frontal negru si Tempo One este alb. Link spre comentariu
adrianc Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Salut Atat FT 250 cat si Tempo One au fost produse in ambele variante. Modelele cu panoul din aluminiu satinat sunt mai vechi decat cele eloxate negru.73 de Adrian YO3HVV Link spre comentariu
adrianc Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 A existat si un "bunic" al lui FT 200 produs de firma japoneza STAR in anii 60 si se numea STR 500, era echipat cu tuburi si avea in final 2x6LQ6 si 500W.Nu a fost niciodata comercializat si se pare ca firma s-a inchis iar o serie de angajati a plecat la Yaesu. Link spre comentariu
Bad Luck Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Postez niste poze detaliate, poate este cineva interesat. Trx-ul meu nu are interventii majore. 73! Numai bine! Link spre comentariu
adrianc Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Salut, Un sfat, C55 trebuie inlocuit urgent, strapungerea lui are consecinte catastrofale. Tensiunea de strapungere trebuie verificata , uneori sunt puse condensatoare cu 500V. Un ceramic de min 3KV este asigurator. 73 de Adrian YO3HVV Link spre comentariu
Bad Luck Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 Multumesc pentru info! Astazi am profitat de timpul liber si am inlocuit cativa condensatori crapati. Desi aparatul functiona, trebuiau inlocuiti. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 1, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 (editat) Pentru cei interesati, tuburi 6JS6C. Ieftine, eu am dat 45 USD/buc. Noroc ca transportul a fost moka. http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=107935&a=1 Editat Ianuarie 19, 2020 de yo9hrb Link spre comentariu
yo3fkc Postat Septembrie 14, 2018 Partajează Postat Septembrie 14, 2018 Sa intru si eu in clubul detinatorilor si , bineinteles , al admiratorilor de FT 250 ! La al meu este modificat finalul , in lipsa de 6JS6C s-au montat 6KD6 . Rezultatul ? Incarca 180-200 de watti alimentate la 650 de volti . Nu indraznesc sa le alimentez la 850 pentru ca ar incarca cca 800 de miliamperi excitate bine si imi e frica de traful de retea , sa nu cedeze cumva la varsta lui ! 73 , Gelu ! Link spre comentariu
Bad Luck Postat Iulie 23, 2021 Partajează Postat Iulie 23, 2021 Va salut! Mai are cineva imaginea cu montajul ce înlocuiește modulator ul echilibrat? În special poza cu pcb-ul. Eu nu mai reușesc sa o găsesc în pc. Mulțumesc! Link spre comentariu
adrianc Postat Februarie 4, 2022 Partajează Postat Februarie 4, 2022 Salut Daca mai este de actualitate atasez pagina cu BM Unit Toate cele bune. Adrian YO3HVV Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum