adrianc Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Si o modificare pentru S-metru Link spre comentariu
adrianc Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Aveti un link catre manualul FT 250 tradus in romana. Originalul a fost batut la masina dar eu am primit o copie xerox si din pacate pe unele pagini ultimul rind de jos este greu lizibil. Sper sa va fie util. 73 de Adrian YO3HVV http://fastupload.ro/4a6c42fb21fe9bfa05 ... b7228.html Link spre comentariu
adrianc Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Va salut si va urez un an mai bun in 2012Aveti atasat un articol despre inlocuirea tuburilor 6JS6C din etajul final de la FT200 cu tuburi 614673 de Adrian YO3HVV 6JS6C to 6146 tube mod.pdf Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Merge de rupe si cu GU29 , problema este doar soclul ......Multi se mira cand vad ca tensiunea G2 este mai mare decat ce a recomandat rusul in catalog , dar functioneaza , si inca bine ! Modificarea este undeva pe un forum rusesc........inlocuirea este unul la unu , necesita doar resoclarea . Oricum este mult mai ieftina alternativa cu GU29 ....... Link spre comentariu
Vizitator Aetherius Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Un pic offtopic, dar ma risc (cu mii de scuze!):Poate sa ma ajute cineva cu un 101ZD, mai exact merge la RX, nu si la TX.Sunt din Bucuresti si nu prea stiu cum sa-i dau de cap la jucarie.Multumesc mult si scuze inca o data ca am intervenit aici, in discutie. Link spre comentariu
adrianc Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Salut FT 101ZD este un transceiver mult mai complex decat FT 250. Cauzele pentru care nu merge pe TX pot fi multiple, incepand cu releul care comuta RX-TX. Ai aici un link catre manualul de service + supliment la manualul de service. Incepe prin a studia manualul, are si o rubrica de trouble-shooting. Succes 73 de Adrian YO3HVV http://fastupload.ro/4d70deaa60d7955c0f ... 7811b.html Link spre comentariu
adrianc Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Nu stiu exact ce model de FT 101ZD ai dar mai jos ai un link catre FT 101ZD survival guide, unde se arate si diferentele intre variante, precum si catre manualele celor trei variante de 101ZD. Sunt de studiat. PS. Il rog pe YO9HRB sa mute aceste postari referitoare la FT 101ZD in alt topic ca sa nu poluam pe cel referitor la FT 250. Poate sunt si altii interesati de 101ZD Multumesc 73 de Adrian YO3HVV http://fastupload.ro/be35531ca6e7b14394 ... e95df.html Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 3, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Nu prea-mi iese miscarea cu mutatul, asa ca va rog sa continuati discutiile despre FT101ZD aici: viewtopic.php?f=217&t=107873 .Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator yo8cev Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 :cry: frati intru ft 250,unde pot gasi si eu releele originale pentru vox(100v cc) si antena(12v cc) sau echivalente 100% ca sa nu macelaresc soclul ?????? Link spre comentariu
adrianc Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 SalutRelee originale? Greu, foarte greu.Eu nu am reusit sa gasesc in USA ! Pentru releul de antena este mai usor de rezolvat pentru ca soclul este prins direct pe sasiu. Relee de 12v se gasesc mai usor si in general dimensiunile releului si ale soclului sunt standardizate. Nu ma refer la cumpararea de la magazin ci de la mica publicitate pe radioamator.ro sau de la talciocurile noastre. Cu releul de vox este o problema si mai mare pentru ca bobina este la 100v si rezistenta ei este de 5600 ohmi. Se poate incerca cu un releu la 110v AC si o rezistenta aditionala daca bobina are rezistenta mai mica. Daca releul este de AC se va scoate placuta de cupru de sub armatura mobila care face ca releul sa nu declanseze cand sinusoida trece prin zero. Au fost de curand niste relee de vanzare pe radioamator.ro. Sau se poate incerca cu un releu de 48V DC alimentat printr-un divizor rezistiv. Partea proasta este ca releul are soclul implantat pe placa de circuit imprimat. In general configuratia contactelor altor relee este cam aceiasi numai ca lamelele intermediare sunt decalate stanga sau dreapta fata de releul original. O serie de lagaturi insa sunt facute cu fire la soclu si se pot modifica. Am sa incerc sa postez un desen cu modificarea respectiva. 73 de Adrian YO3HVV Link spre comentariu
adrianc Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Un model de releu care poate sa mearga cu modificari minime este R10 de la Potter & Brumfield, care se gaseste in catalogul MOUSER ELECTRONICS si care costa in jur de 27 euro. Este posibil sa poata fi comandat si din Romania. Trebuie verificat la diversi furnizori de piese electronice. http://eu.mouser.com/Electromechanical/ ... ?P=1yzrygc Aceasta este fisa rehnica. Bobina poate sa fie la tensiuni intre 3 - 115v DC. Trebuie verificata dispunerea contactelor. 73 de Adrian YO3HVV Link spre comentariu
adrianc Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Releul original Matsushita AE 3254 si amplasarea pe placa de circuit imprimat Link spre comentariu
adrianc Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 Aveti o poza cu releul inlocuitor R10 (este necesara taierea surubului de fixare pentru a fi introdus in soclu) si o schema cu modificarea legaturilor la soclu.Desigur trebuie masurate tensiunile si facute verificarile necesare de catre fiecare posesor de FT200/250. inlocuire RL101.pdf Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 19, 2013 Autor Partajează Postat Mai 19, 2013 Pentru doritori, a mai aparut unul de vanzare pe radioamator.ro : http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=51993&a=1 Pretul e mai mult decat acceptabil (parerea mea). Link spre comentariu
bobo_romania Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 Buna seara!Stie cineva ce curenti trebuie sa suporte sursa de alimentare?Am un transceiver si nu am sursa,ma gandeam sa comand un transformator dar in documentatie nu se dau curenti..73! Multa sanatate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum