TESSLA Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Domle, dumneata nu construiesti un traf clasic, care sa functioneze continuu mai multa vreme. De aceea poti sa pui mai putina sarma si mai groasa. Oricum, tre sa nu-l fortezi prea tare si sa-l lasi suficient timp sa se "odihneasca". Dar na...ce vrei de la un miez de 2 cm patrati?! Daca e sa calculam dupa formulele pentru trafurile clasice, miezul dumneavoastra poate asigura cam 4-5 W! Link spre comentariu
electronunervos Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Daca pun drept ansa sarma argintata de 2mm la un pistol romanesc in carcasa alba, va tine mai mult ansa? Ca asta de cupru nici macr 1 luna nu tine :( Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 de aur sau platina e cea mai buna Link spre comentariu
electronunervos Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 ok, si daca nu ar costa >40 lei ar fi bine.... Sau macar daca nu ar costa asa de mult si ar tine unde as gasi Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 pune frate de cupru , pune eventual mai groasa si gataam inceput sa punem argint la ansa Link spre comentariu
electronunervos Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Am cumparat un metru de sarma argintata de 2mm de la lccom.ro. Am cumparato mai mult pe considerentul ca nu se va mai oxida asa de rapid la capetele de prindere cu barele de cupru! Zile bune! Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Se mananca varful cu mult inainte sa ai probleme cu oxidarea la capetele de prindere...Eu reuseam sa oxidez capetele alea,doar daca ajungea sacazul la ele. Oricum contcatul se facea bine si lucra in continuare ok Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Domle, citeste cu atentie ce scrie acolo! Arcul electric nu este un efect al scurtcircuitului! E scurtcircuitul insasi! Aplica o tensiune din ce in ce mai mare pe un eclator cu distanta de 1mm, situat in aer. Cand ai sa te apropii de 2000 V o sa fac arc electric, care o sa se comporte ca un conductor ( scrie si acolo in engleza)! Daca nu stiati asta, ar trebui sa va schimbati fotografia si nick-name-ul !In fine, asta e pe langa! Si v-ati agatat de detaliul asta chipurile ca sa argumentati ce spuneti. Dar va spun eu ca ce spuneti este cum nu se poate mai gresit! De ce la sigurantele din instalatia electrica se pune un conductor mai subtire? De ce nu se incalzeste mai tare secundarul trafului de la pistol decat ansa insasi?! Vad ca vrei doar sa ma contrazici ca sa nu zici ca mine, ca doar stii si tu ca nu ai dreptate. Ti-as face un filmulet cu o ansa de 0.5 mm care se topeste dar e destul de tarziu acum si la urma urmei ar fi o pierdere de timp. Cat despre colegul ionut_musat, eu am ras de el pentru ca a spus o prostioara si el in acel ultim comentariu al lui, a zis ca rezistenta depinde de grosimea firului. Nu e tocmai corect, ea mai depinde foarte mult si de lungime! Iar despre definitia scurtcircuitului, alta minune! Pai nu exista domle contact galvanic de rezistenta nula. Cat despre ordinul miliohmilor, noi tocmaidespre asa ceva vorbeam. Si chiar daca rezistenta ar fi un pic mai mare, tot scurtcircuit e! Conform definitiei dumneavoastra nu exista scurtcircuite decat in tablouri electrice trifazate sau oriunde se utilizeaza conductori de la 15 mmp in sus!P.S. Experiment facut acu doua minute. Incrediente:- una bucata pistol de lipit Radioprogres, 100W- una bucata ansa, lungime 8 cm, grosime 0.5 mmCuplat pistol la retea si actionat "tragaci".Rezultat: varful ansei e aproape incandescent ( adica se vede doar daca e intuneric) Q.E.DDaca cineva are curiozitatea sa masoare tensiunea la iesirea unui traf de sudura,in timp ce se sudeaza se va constatata ca exista peste 10V;cu electrodul lipit la masa tensiunea este aproape nula.Cei ce au folosit un traf de sudura,pot confirma chiar si fara aceasta masuratoare,ca atunci cand electrodul se lipeste,puterea absorbita de la retea e mult mai mare decat in cazul sudurii normale.Sa spui ca arcul electric e scurtul insusi,denota o confuzie impardonabila.... Link spre comentariu
electronunervos Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Traful de sudura e facut ca sa aiba cadere de tensiune! Asa e teoria si automat si practica! Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Traful de sudura e facut ca sa aiba cadere de tensiune! Asa e teoria si automat si practica!Da, dar arcul electric NU este scurtcircuituzual cam 20-25V sunt in timpul sudurii,o sa testez si revin cu rezultate Link spre comentariu
electronunervos Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Gata! E offtopic! Aici e vorba de ansa nu de electrozi de sudura! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Ca sa nu mai fim offtopic...ce curent credeti ca incalzeste ansa unui pistol?30A,60A,90A sau peste 150A....Tensiunea in gol in secundarul trafului este de 340mV,iar in sarcina 230mV. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Al meu are ~200A, 300mV in secundar Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Si cum ai masurat cei 200A? Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Am trecut ansa printr-un d'ăsta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum