adicontakt Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 de-as fi fost moderator de mult era inchis topiculnu vedeti ca nici pe initatorul topicului nu il mai intereseaza Link spre comentariu
dariuspopescu Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Adicontakt si Tessla,aveti cea mai mare dreptate ! Ce ar mai fi de adaugat este proverbul cu piatra aruncata in apa si cu inteleptii care vor s-o scoata ! Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Ce ar mai fi de adaugat este proverbul cu piatra aruncata in apa si cu inteleptii care vor s-o scoata !Asa-i! :rade:Sau asa: "Unde sa il aruncam pe Pacala in garla? Mai la vale sau mai la deal?Rspuns 1: Mai la deal, ca de acolo vine apa, deci tre sa fie mai multa!Raspuns 2: Ba nu, ca de la deal se scurge apa, hai s-al aruncam mai la vale ca acolo se duce apa! Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 bagati fratilor sarma de 6 mm sau de 10 mm si faceti proba , sau o bara de 35 mm . dupa spusele voastre la sectiunile astea ar trebui sa se incalzeasca instantaneuNu, nu o să se încălzească instantaneu pentru că miezul ăla o să se satureze de la un punct.chiar nimeni nu ia in considerarea ca aici ca si la tarfu de sudura e vorba de scurt circuit E ca si cum ai spune ca am un aparat de sudura' date=' pot suda foarte bine cu electrod de 3.25 da cu electrod de 2.5 nu merge ca imi ramane lipit de piesa, ca nu se incalzeste suficient ca sa se topeasca! Comparatia eu zic ca e cat se poate de reusita, ambele aparate functionand cu secundarul in scurt[/quote']Nu știu ce înțelegeți voi prin scurtcircuit... eu înțeleg cuplarea galvanică, adică contact electric de impedanță nulă (sau foarte mică, sub ordinul miliohmilor) între două puncte aflate la o diferență de potențial. Ia puneți electrodul în contact ferm cu o piesă legată la clema de masă , apoi alimentați aparatul de sudură; vedeți ce se întâpmă până la urmă: se topește electrodul, ia foc aparatu', sau zboară porcul din coteț. Electrodul se topește în urma efectului termic produs de arcul electric, ceea ce e o mică mare diferență față de regimul de scurt! Și arcul are la rândul său o rezistență, care se menține relativ constantă, atâta timp cât și mediul în care acționează iși păstrează aceleași caracteristici. Electrodul influențează capacitatea aparatului de a menține arcul electric prin faptul că odată cu creșterea în diametru a acestuia, crește căderea de tensiune în bobinaj; și cum amorsarea arcului depinde de menținerea tensiunii peste un anumit prag, transformatorul v-a da rateuri până la urmă.Acuma sa inteleg ca te contrazici, sau cum?Iar eu să înțeleg că e ceva anormal să analizezi o problemă din mai multe unghiuri și să accepți că adevărul poate fi diferit de percepția inițială? Acuma dacă am spus un neadevăr, ce să facem, trebuie să-l susținem, că doar n-o să ne punem singuri ștreangu' la gât! de-as fi fost moderator de mult era inchis topicul Păcat că nu ești... și mie mi se pare deja penibilă discuția asta. Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Domle, daca nu stiai iti spun eu acuma, arcul electric e un scurt circuit! Scurt! Iar chestia asta cu sarma groasa se incalzeste mai tare fata de una subtire e pentru lungimi foarte mari ( daca vorbim de sarma de Cu) si pentru cazul ideal! Daca nu crezi fa-ti o ansa din UNA din multele sarme de cupru de la un conductor litat de 1.5 sau 2.5 mmp. ai sa vezi ca se topeste aproape instantaneu. Dupa aia fa si una din sarma de 1.5- 2.5 mmp. Nu se mai topeste! De ce? Pentru ca nu se mai incalzeste asa de tare ca in cazul litei! Nu ne mai aburi cu " minuni " de astea ca mai pricepem si noi oleaca de meserie. Ce sustii tu e pentru cazul ideal! Cand transformatorul nu are rezistenta interna! Si cum asa ceva nu exista nu vad de ce tot continui sa iti sustii punctul de vedere total gresit! Ce naiba, ne iei de prosti sau nu stii sa recunosti cand nu e corect ce spui?! Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Domle, daca nu stiai iti spun eu acuma, arcul electric e un scurt circuit! Scurt! Imi pare bine că ești așa de convins... dar convingător nu ești deloc. "An electric arc is an electrical breakdown of a gas which produces an ongoing plasma discharge, resulting from a current flowing through normally nonconductive media such as air. A synonym is arc discharge. An arc discharge is characterized by a lower voltage than a glow discharge, and relies on thermionic emission of electrons from the electrodes supporting the arc." "A short circuit is an abnormal low-resistance connection between two nodes of an electrical circuit that are meant to be at different voltages. This results in an excessive electric current (overcurrent) limited only by the Thévenin equivalent resistance of the rest of the network and potentially causes circuit damage, overheating, fire or explosion. Although usually the result of a fault, there are cases where short circuits are caused intentionally, for example, for the purpose of voltage-sensing crowbar circuit protectors." Mai concis, scurtcircuitul e un regim de avarie distructiv, iar arcul electric poate fi un efect al scurtcircuitului, dar poate avea și o multitudine de alte cauze și nu întotdeauna este distructiv pentru circuit... dovada e chiar aparatul de sudură. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Lasand la o parte "teoria chibritului" sau ma rog "teoria sarmei", s-a gandit cineva sa imbunatateasca acea ansa de pistol, sa nu se mai subtieze la varf?! Cauza subtierii este legata de dizolvarea cuprului in staniu/plumb, ceea ce nu aduce decat dezavantaje pentru lipitura efectuata, cuprul inrautateste proprietatile aliajului Pb-Sn...exista pe undeva sarma de cupru nichelat?! Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Domle, citeste cu atentie ce scrie acolo! Arcul electric nu este un efect al scurtcircuitului! E scurtcircuitul insasi! Aplica o tensiune din ce in ce mai mare pe un eclator cu distanta de 1mm, situat in aer. Cand ai sa te apropii de 2000 V o sa fac arc electric, care o sa se comporte ca un conductor ( scrie si acolo in engleza)! Daca nu stiati asta, ar trebui sa va schimbati fotografia si nick-name-ul !In fine, asta e pe langa! Si v-ati agatat de detaliul asta chipurile ca sa argumentati ce spuneti. Dar va spun eu ca ce spuneti este cum nu se poate mai gresit! De ce la sigurantele din instalatia electrica se pune un conductor mai subtire? De ce nu se incalzeste mai tare secundarul trafului de la pistol decat ansa insasi?! Vad ca vrei doar sa ma contrazici ca sa nu zici ca mine, ca doar stii si tu ca nu ai dreptate. Ti-as face un filmulet cu o ansa de 0.5 mm care se topeste dar e destul de tarziu acum si la urma urmei ar fi o pierdere de timp. Cat despre colegul ionut_musat, eu am ras de el pentru ca a spus o prostioara si el in acel ultim comentariu al lui, a zis ca rezistenta depinde de grosimea firului. Nu e tocmai corect, ea mai depinde foarte mult si de lungime! Iar despre definitia scurtcircuitului, alta minune! Pai nu exista domle contact galvanic de rezistenta nula. Cat despre ordinul miliohmilor, noi tocmaidespre asa ceva vorbeam. Si chiar daca rezistenta ar fi un pic mai mare, tot scurtcircuit e! Conform definitiei dumneavoastra nu exista scurtcircuite decat in tablouri electrice trifazate sau oriunde se utilizeaza conductori de la 15 mmp in sus!P.S. Experiment facut acu doua minute. Incrediente:- una bucata pistol de lipit Radioprogres, 100W- una bucata ansa, lungime 8 cm, grosime 0.5 mmCuplat pistol la retea si actionat "tragaci".Rezultat: varful ansei e aproape incandescent ( adica se vede doar daca e intuneric) Q.E.D Link spre comentariu
bogdanas93 Postat Februarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2011 de-as fi fost moderator de mult era inchis topiculnu vedeti ca nici pe initatorul topicului nu il mai intereseazawow..ce va certarati aici am facut ansa pana la urma din sarma de 2.5mm2 de vro 24cm lungime, pe care am indoit-o pe un pix ca sa fie mai scurta. de atunci merge stas pistolul si nici nu s-a subtiat deloc, nici nu s-a ars. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Eu folosesc bucati de vreo 10 cm din sarma de Cu de 2 mm patrati (diametrul 1.62 mm). Ansa iese de vreo 4 cm. O inmoi la varf in sacaz apoi ii dau cu fludor, pe urma o tai la mijloc si o rasucesc la varf cam jumatate de cm.Probabil din lene sa nu fac alta ansa dupa ce se rupea cea veche m-am invatat sa lucrez cu ansa rupta si rasucita la varf. Acum deja mi se par incomode ansele intregi, le tai din prima si le rasucesc si pe cele noi. Varful rasucit are avantajul ca e mai mic, ii poti da cam ce forma vrei, tine mai mult si nu mai arunca fludorul. Are si dezavantajul ca sarma oxideaza si din cand in cand mai trebuie rasucita putin cu patentul. Cand oxideaza prea tare trebuie desfacut varful, curatate cele 2 bucati cu un bisturiu si apoi rasucite iar. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 de la ultimul meu post nici nu am mai citit ce s-a mai scris , e prea mult deja Link spre comentariu
nelutu Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 salut, am primit un pistol de lipit ,,TOPEX 44E000" cu bobina arsa.S miez=2cm,am bobinat 5700 spire cu sarma cupru 0.17(original 0.20),am inlocuit si secundarul cu sarma de CU diametru 3mm si am facut 7 spire(original, sarma de aluminiu?!!! cuprata 5 spire)tolele U intretesute cate 5,incalzeste ansa putin incat nu topeste cositorul,va rog sa-mi spuneti ce am gresit si ce sa fac multumesc poze aici http://www.site cu continut explicit.ro/1962660.7 Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 salut,am primit un pistol de lipit ,,TOPEX 44E000" cu bobina arsa.S miez=2cm,am bobinat 5700 spire cu sarma cupru 0.17(original 0.20),am inlocuit si secundarul cu sarma de CU diametru 3mm si am facut 7 spire(original, sarma de aluminiu?!!! cuprata 5 spire)tolele U intretesute cate 5,incalzeste ansa putin incat nu topeste cositorul,va rog sa-mi spuneti ce am gresit si ce sa facmultumescpoze aicihttp://www.site cu continut explicit.ro/1962660.7Am avut si eu o chinezarie de asta ca a dumneata, in sensul ca arata la fel, da nu mai stiu marca. Si nu putea sa topeasca cositorul chiar de nou! Is pardaf jucariile astea. Am trecut la lucruri mai serioase si mi-am luat unu romanesc, facut de radioprogres. Pe langa faptul ca are miezul muuult mai mare decat la "flinticul" ala, sarma din primar e si ea mai groasa, de fapt parca e bobinata bifilar, iar in secundar, nu mai zic, are o singura spira sau doua parca, da aiai e din bara de vreo 12 mm patrati! In concluzie, eu nu m-as mai chinui ca jucaria aia. Dar daca nu ai ce face si vrei sa te "joci", incearca sa pui sarma mai groasa si mai putina in primar. Da apropo, ce sectiunea are miezul? Ca sa intelegi, ca din cate imi dau seama nu prea esti obisnuit cu limbajul tehnic, cati cm PATRATI are sectiunea miezului care "intra" in primar? Link spre comentariu
nelutu Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 am scris ,,S miez=2cm" patrati(12,5x16),baiu e ca fereastra bobinei primare are 2,3cmpatrati si o cu sarma de 0,20 pot sa fac max ,cam 33oo spire de nu mai putin(4400necesar pt mod riscant),m-am gandit ca am sa-l bobinez cu o sarma mai groasa cum ai zis,dar pentru 12v ,tai stecherul si pun altul care sa potriveasca la bricheta masinii Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 dar pentru 12v ,tai stecherul si pun altul care sa potriveasca la bricheta masiniiCe sa se potriveasca la bricheta masinii ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum