cloudy Postat August 12 Partajează Postat August 12 (editat) 7 minutes ago, Florin berdila said: Si nu o sa mai pot lucra cu el să-l manuiesc Doar pentru teste, pune ansa direct pe secundar. Șlefuiește bine bara de cupru, ansa și pune șuruburi și piulițe, șaibe noi. Cum este ? Editat August 12 de cloudy Link spre comentariu
validae Postat August 12 Partajează Postat August 12 Pune două cabluri în paralel dacă nu ai unul mai gros. Link spre comentariu
modoran Postat August 12 Partajează Postat August 12 Ia mai omule cu 50 de lei din târgul de vechituri pistol de lipit normal și gata, nu te mai chinui cu improvizația asta Link spre comentariu
validae Postat August 12 Partajează Postat August 12 Poate nu ai înțeles totuși, în ultimele postări de aici nu e vorba de un ,,pistol de lipit,, ordinar de 100W ci un superpistol ,,baban,, de 500-1000W pentru lipituri mai masive, schimbat perii de demaror auto, radiatoare auto fisurate, poate chiar cazane de țuică.... Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 13 Partajează Postat August 13 Am pus azi cablu mult mai gros litat și mai scurte am pus o ansa din platbanda de cupru cu lățimea de 5mm și grosimea de 3mm îmi încinge repede ansa dar și cablurile se încălzesc cei drept nu repede e groasa ansa cu dimensiunea asta 'ce secțiune are ? Link spre comentariu
validae Postat August 13 Partajează Postat August 13 Aria dreptunghiului e Lungimea x lățimea deci ai o secțiune de 5x3=15mm pătrați. Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 13 Partajează Postat August 13 Sa mai pun pe lângă acest cablu de azi litat gros și pe cel pe care lam avut''poate asa nu se mai poate încălzi? Link spre comentariu
validae Postat August 13 Partajează Postat August 13 Cu cât e mai gros, cu atât se încălzește mai puțin. Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 13 Partajează Postat August 13 0Cum asa arata cablurile acum îmi înroșește ansa în 3 4 secunde și e destul de groasa ''' sa pun ceva mai gros la ansa sa nu o mai înroșesc asa ca oxidează nu? Dacă oxidează nu-mi mai sta cositorul și în cazul asta sa o pun mai groasa? Link spre comentariu
validae Postat August 13 Partajează Postat August 13 Păi până acum te plângeai că ,,nu înroșește ansa,,. Acum că prea o înroșește.... Dacă vrei să nu se înroșească, pune ansă mai lungă și/sau ceva mai groasă.Prin încercări cu diverse lungimi/grosimi, găsești varianta optimă.... Vei vedea că ai nevoie de anse diferite pentru lipituri diferite ca mărime. Când faci o ansă nouă, fă-o mai lungă la început, iar dacă nu are putere, mai tai din ea.Astfel nu pierzi mult cupru aiurea din încercări nereușite... Link spre comentariu
modoran Postat August 13 Partajează Postat August 13 Baga sarma de 6 mmp acolo pentru ansa. Urmatoarea este de 10 mmp. Nu are treaba inrosirea cu temperatura de topire a cositorului, e mult prea mult. Tie iti trebuie masa termica mare. Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 14 Partajează Postat August 14 Cum adică domnule Modoran de 10 mmp de car ar fi în diametru ? Cum masa termica mare nu înțeleg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum