Florin berdila Postat Aprilie 12, 2017 Partajează Postat Aprilie 12, 2017 daca o pun de 10 cm lungime si nu se incalzeste o mai scurtez ? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 12, 2017 Partajează Postat Aprilie 12, 2017 Da, dacă e lungă se încălzește mai slab, dacă e scurtă se încinge mai repede.Cureți foarte bine urechile de prindere și le strângi foarte bine... Link spre comentariu
florinellll Postat Aprilie 12, 2017 Partajează Postat Aprilie 12, 2017 Tot suntem la anse de lipit....... am un pistol de lipit yato de 180w, din ce material or fi facute? Ca pana la urma am sa iau niste sarma de fier la acelasi diametru, o aplatizez la varf sa aiba aceeasi sectiune ca cea originala, mai greu o sa fie cositoritul. Esti multumit de pistol,la 180w ar trebui sa fie ok Astept raspuns,vreau sa iau unul Link spre comentariu
surubarila Postat Aprilie 12, 2017 Partajează Postat Aprilie 12, 2017 Sanatate permanenta ! Sa nu deschid topic nou , ce tip de ansa/material foloseste "jucaria" din poza ? Link spre comentariu
gsabac Postat Aprilie 13, 2017 Partajează Postat Aprilie 13, 2017 Sirma de cupru, ca si orice alt conductor chiar daca pare un scurtcircuit are o anumita rezistenta. De exemplu, rezistenta ansei de cupru de 10cm : D=1,5mm R400 = 0,0025 ohm la 400 de grade D=2mm R400 = 0,0014 ohm la 400 de grade Tensiunea in gol a unui pistol radioprogres este de circa 340mV Tensiunea in sarcina cu ansa de 1,5mm 290mV si curentul de 116A, puterea in ansa circa 34W Tensiunea in sarcina cu ansa de 2mm 230mV si curentul de 200A, puterea in ansa circa 56W Eu am un ciocan de lipit Engel Loters de 80W cumparat in anul 1969, merge perfect si astazi. Acelasi model, vad ca se fabrica si in prezent. Ansa originala nemuritoare arata asa. Am pierdut ansa originala si am reconstruit pistolul pentru ansa de cupru. Merge cu ansa de la 1mm la 1,5mm, dar nu pot lucra cu el mult timp, deoarece se incalzeste. @gsabac 1 Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 au la Conrad anse pentru el... cea mai mică, de 1 mm pătrat (60WB) costă aproape 10 euro... Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 11 Partajează Postat August 11 Am făcut de mult un pistol de lipit din traf de cuptor de microunde 'dar am făcut ansa din fir de cupru qm făcut și scurt și lung dar nu-mi încinge bine nu are putere asa ca traf încinge cablurile și sunt de aparat de sudura din ce sa fac o ansa sa fie bună sa încălzească puternic Link spre comentariu
validae Postat August 11 Partajează Postat August 11 Dacă nu ai scos șunturile magnetice din miez, ai muncit degeaba.... Pune o poză clară cu pistolul ăla, să vedem unde ai greșit.Fiindcă sigur e o eroare undeva.... Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 12 Partajează Postat August 12 Am scos domnule am aplatizat teava de cupru doua țevi ''dar nu îmi înroșește ansa de cupru o infierbanta cei drept dar parca nu cum as vrea eu sa fie prea groasa? O sa fac poze azi Link spre comentariu
validae Postat August 12 Partajează Postat August 12 Probabil ai puține spire în secundar.Măsoară tensiunea la borne, cu ansa în sarcină. Dacă vrei să ,,înroșească,, ansa, ai nevoie de cel puțin o spiră în plus probabil. Plus că trebuie să cureți perfect urechile ansei, dacă nu ai contact bun, se pierde putere prin rezistență de contact.. Link spre comentariu
validae Postat August 12 Partajează Postat August 12 Păi acolo nu ai nici măcar o spiră completă pe miez, ai măsurat ce tensiune ai în gol ? Dar cu ansa încălzită ? Dacă ai sub 500mV e puțin... Eu am făcut un traf de sudură în puncte tot pe miez de la cuptor cu microunde, dar am dat două spire cu bară de 7x5mm.Dar la sudura în puncte e nevoie de tensiune mai mare decât la cositorire. Contează și câte spire ai date în primar, ai folosit bobinajul original, sau ai făcut altul ? Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 12 Partajează Postat August 12 Pai cineva când l-am făcut mi-a spus ca e de ajuns asa, în fine domnule Validae din ce sa fac o ansa sa se incinga mai tare, știți ce nu inteleg eu se încing cablurile de sudura care vin la ansa și ansa de cupru nu se înroșește din ce sa o fac, ca să-l debobinez nu o mai fac... Link spre comentariu
validae Postat August 12 Partajează Postat August 12 Ai măsurat tensiunea fără ansă și cu ansă ? Măsori cu multimetrul pe domeniul de 1Vc.a. sau cel mai mic pe care îl are pe alternativ, pentru precizie mărită. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum