validae Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Un coleg și-a făcut mai demult un asemenea ,,pistol,, de mare putere cu un traf de cel puțin 1kW (poate chiar mai mult), secundarul fiind făcut din țeavă de cupru de circa 3cm diametru aplatizată. Mânerul ansei era conectat la transformator prin cabluri cu secțiune mare, nu mai rețin exact secțiunea, dar erau ca pe degetul mare de groase. Ansa se prindea pe un mâner din textolit gros pe care erau două plăci de cupru masive, cam ca cea din care e făcut secundarul ,,pistolului,, din ultima mea postare. Comanda se făcea cu un întrerupător de pe mâner, ce comanda primarul trafului. Cu așa ceva el lipește direct radiatoare auto, chiar și cazane de țuică ,,țigănești,, din acelea masive, de 60-70 litri....curentul prin ansă fiind de 1000A, măsurat de mine cu un multimetru RMS Beha Amprobe. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 multumesc mult domnule Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Florine, dar link-ul pus de mine , l-ai vazut?...bine ,e o intrebare asa sa ma aflu in treaba, oricum pe tine nu te intereseaza... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 lam citit si am vazut dar nu am prea inteles si am un traf de microunde si mam gandit ca pot face ceva Link spre comentariu
puriu Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Fiecare cu scula lui. La pistoalele romanesti, cele mai bune, ansa trebuie sa aiba diametrul sarmei intre 1,25 si 1,5 mm. Eu prefer ansa scurta cu sarma de 1,25, altii ansa lunga cu sarma de 1,5. Rezistenta de contact dintre bara si ansa poate fi mai mare decat cea a ansei propriuzise. De aceea trebuie curatate si bine stranse contactele. Cand am mult de lucru folosesc doua pistoale care se racesc alternativ si consum cam o ansa pe zi. Este bine sa se procure un colac cu sarma de bobinaj recuperata, de grosimea preferata, si sa se taie un numar mai mare de bucati de sarma dezizolata de aceeasi lungime pentru a schimba ansa repede. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Azi mam chinuit sa cositoresc un radiator de tractor dar am sa va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri : cum fac sa ramana varful letconului cu cositor pe el ca al meu are cositor putin pe varf si de nu prea adera cositoru pe celule de radiator apa tare o dau pe metal si trebuie sa mai astept sau pun letconu si cositor unde gresesc Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Radiatorul e sigur de cupru ? Că s-au făcut și din aluminiu.... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Da, sigur e din cupru. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 dimnilor azi am terminat pistolu de lipit din traf de cuptor de microunde in secundar am bagat doua spire in paralel de doua ori cablu fiind litat diametru litelor fiind de 1cm ansa am puso de 1 ,5mm dar o inroseste si o arde in 3secunde daca pun mai groasa ansa se incalzeste tare secundaru am gasit si o teava din cupru are diametru de 13mm si grosimea de 1,5mm ce ma sfatuiti la ce am descris va multumesc Link spre comentariu
validae Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Păi nu ai citit ce am scris în postările #194 și #196 ? Țeava de cupru aplatizată (bătută) poate fi foarte bună, dar ai tensiunea prea mare în secundar, pune doar o singură spiră. Acele trafuri de microunde au cam o spiră/Volt, deja e cam mult și cu o spiră.Dacă poți pune două țevi de cupru suprapuse la secundar, ar fi și mai bine.... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 am citit Maestre tot inseamna ca , cablu litat nu este bun acea teva pe care vam descriso este buna si ce diametru sa aiba ansa ? Link spre comentariu
validae Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Ansa poate să fie din bară de 5x3 mm sau conductor de secțiune rotundă echivalentă.Eu din asta am folosit la traful din postarea #194. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 domnule cu ce ar trebui sa izolez teava cand o bag in fereastra transformatorului cu banda izolatoare merge? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 iti trebuie un material care nu arde! Link spre comentariu
validae Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Folosește bandă de sticlă sau măcar căptușește fereastra miezului cu bucăți de sticlotextolit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum