Selena Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Desenul din Tehnium nu este corect, nu este in acord cu textul. Tehnicianul a consumat toate sagetile necesare, dar punandu-le unde veneau mai frumos artistic - asta am mai spus. Textul spune: forta este perpendiculara pe liniile de camp, iar in al doilea desen vectorul forta apare paralel cu liniile de camp. Liniile de camp sunt desenate departe de locul fludorului, ori distanta conteaza esential pentru valoarea fortelor, ca si dispunerea prin indoiri repetate a conductorului fata de zona cu fludor. Schita luata de pe internet este corecta intradevar, dar ea se refera la alta geometrie, mai precis, conductori paraleli lungi, fara indoiri in zona de analizat (indoirile, daca sunt, sa fie situate departe de segmentul acela alunecator care, la noi, ar corespunde fludorului). In cazul nostru, fortele cele mai mari corespund unor portiuni de circuit paralele (fludor-varf-fludor), si nu unui ansamlu de tip sina-sina-traversa. Exista si la ansa portiunea de tip sina-sina (adica partile paralele lungi ale ansei) in interactiune cu o traversa mobila=fludor, dar distantele fiind mari forta este neglijabila in acest ultim aranjament. In plus, articolasul nu se refera la cazul ruperii ansei, ci ansa este in plina forma - despre asta discutam. Dar sunt intrutotul de acord: in momentul ruperii ansei la varf, dispare geometria paralel-paralel si ramane efectul de aruncare a traversei spreinainte, o fractiune de secunda, cat diaspare curentul in ansa, intretinut inca putin de prezenta fludorului... Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 11 cm, domnilor, 11 cm!!! Link spre comentariu
Selena Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Da, si strainii au zis ca romanii au anse doar de 11 cm, cam la coada clasamentului. Sunt de acord ca ne-am putea muta la bodega. Link spre comentariu
Selena Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Fiindca mi s-a ars ansa ( facand o mica scanteie albastra), am improvizat alta din conductor de 1,2 mm. Surpriza! Se incalzeste imediat, nu apar oxidari sau rateuri in lipituri. Mai mare dragul!(Ansa subtire se incalzeste mai repede. Clar.) Link spre comentariu
gigiones Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 daca nu ti-a dat cu radicali...varianta nu e corect calculata Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 ...am improvizat alta din conductor de 1,2 mm....Ai pierdut ceva timp pt confectionare si inlocuire.Iar barele secundarului trebe cracanate la fiecare inlocuire de ansa? La mine e mai simplu: E drept ca am de strans patru suruburi, nu doua, dar tot e mai comod. Pistolul munceste din 1974, iar upgrade-ul la sistemul de fixare a ansei dateaza din 1978. Am folosit si eu la alt pistol sistemul cu suruburi si piulite, dar m-a deranjat cracanarea barelor si durata inlocuirii ansei (inclusiv curatarea ce dureaza mai mult) Poza e din august 2007, cand am pus-o pe softpedia. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 se incalzeste mai repede 1.2mm dar se va intrupe mai repede. am incercat anse de 1mm,1.5mm, 2mm, 2.5mm dar toate se ard fix cand ai nevoie ele am vazut la niste chenezarii de pistoale ceva anse albe, zici ca era aluminiu, dar care rezistau ceva mai mult timp. probabil era tot Cu dar cu o depunere de ???. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Îmi trezesc curiozitatea două aspecte din acele poze.Din 1978 şi până acum nu s-au uzat cele 4 filetedestinate şuruburilor de prindere şi fixare a ansei ?Cum aţi realizat fixarea mecanică de bara secundaruluia celor două piese din cupru (filetate interior) şi cum seobţine un bun contact electric între ele şi secundar ?Din poze nu-mi dau seama, e vorba de sudură Cu-Cu ?Mulţumesc anticipat pentru aceste precizări. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 depundere de argint era pe ansa de cupru , am avut si eu si intradevar erau mai bune Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 ...nu s-au uzat cele 4 filetedestinate şuruburilor de prindere şi fixare a ansei ?... Nu s-au uzat intr-atat incat sa fiu nevoit sa majorez filetele.Piesele sunt din alama, suruburile strang pe cupru, care e mai moale.Piesele sunt argintate pe barele de cupru prin sudare autogena (brazare).La celalalt pistol, pe care-l folosesc alternativ cu acesta, piesele au doar cate o gaura filetata, si la una din ele am majorat deja filetul la M3.5 din cauza uzurii. Ideea e ca trebe curatata ansa atunci cand e cazul si nu trebe strans mai mult decat e necesar pentru un bun contact electric si termic. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 corect ansa trebuie curatataeu unul la pistolul meu de lipit cand faceam ochiurile de prindere in surub le si loveam odata cu ciocanul si le aplatizam , asa contactul si implicit transferu termic e mai bun Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Varianta cu o singura strangere: Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 @em2006, vă mulţumesc pentru informaţii. Link spre comentariu
Selena Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 @em2006, a fost necesara o singura cracanare (se cracaneaza de la sine, cand desfac bandajul acela din tabla), atunci cand am efectuat degajarile pentru capul conic al suruburilor si am insurubat suruburile in vechiul filet (cam paradit). Dupa aceea, am repus bandajul de strangere, si asa a ramas. Pentru a strange in siguranta piulitele (din alama, suruburile din fier), presez putin intre degete cele doua ramuri si astfel capurile suruburilor se autofixeaza unul pe altul.Daca am rabdare (de obicei, am), cositoresc buclele, sa nu se oxideze sub saibe, totusi nu este absolut necesar, contactul este suficient de bun. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 ...cositoresc buclele...Si eu am acest obicei, cand am pipa la indemana, cositoresc toata ansa. Caci mi-am facut si o mini-pipa de cositor, incalzibila pe aragaz sau resou. E foarte utila si pt cositorit rapid capete de fire pt conexiuni, papuci, etc. Asta este: Tot ce e metalic e din inox, sudat in argon. "Manerul" acela alb e din teflon si se apuca cu 2 degete. L-am facut asa micut ca sa se asorteze cu restul constructiei si sa nu deplaseze prea mult cebtrul de greutate (pipa sa stea libera pe ochiul aragazului) . ...piulitele (din alama, suruburile din fier)... Te-ai gandit exact ca mine, si eu am piesele filetate din alama si suruburi OL. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum