Vizitator zg Postat Octombrie 28, 2005 Partajează Postat Octombrie 28, 2005 HELP!!!! Am nevoie de datele constructive ale unui transformator de iesire pt etaj final in clasa A single ended !!! (Miez, sectiune, Nr de spire primar, nr spire sec, prize, etc...)Impedanta de care am nevoie o stiu, dar cum pot calcula... Deasemenea m-ar interesa si un etaj final cu totul (schema+traf) facut, care sa stiu ca nu dau gres. Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 31, 2005 Partajează Postat Octombrie 31, 2005 zg, eu am sa fac un etaj final in clasa A SE cu EL 84. Initial am vrut sa inlocuiesc cu PL 84 dar nefiind identice am renuntat. Intai fac rost de tuburi dupa care incep si eu. Am si un trafo iesire de la un radio Orizont, dar primarul e intrerupt si chiar n-am de gand sa-l repar. Deci in momentul de fata, ma confrunt cu mai multe probleme, asa ca activitatea se suspenda. Veyi ca ai in link-ul asta o pagina scanata oin care gasesti cum sa calculezi trafuri SE si PP http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic.php?t=5152 Link spre comentariu
Vizitator arhi45 Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Incerc sa realizez un mic amplificator se (schema mai jos) si nu am decat un singur transformator de iesire de Rubin de prin 1960. Ma gandesc sa folosesc un al doilea (sau pe amandoua) de retea 220 la 6V. cu miezul mare, si la care sa remontez tolele. Secundarul e altfel dispus fata de unul de iesire adevarat. Impedantele si rezistentele ar fi similare. CINEVA A INCERCAT DEJA ASTA ? La ce rezultat sa ma astept ? Link spre comentariu
pusttiu Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 mai arhi45 nu mai stresa lumea cu acelasi anut de 4-5ori ca ii deranjant. apoi legat de topic, am eu un radio pe lampi , e facut de electronica, cu final el84 cam de 3w, in clasa a , iar eu vreu sa fac un amp cu el84 stereo, asa ca o sa desfac trafu ala si ii iau datele de bobinat. ca sa pot face apoi inca unul dar de dimansiuni mai mari daca nu ai rezolvat pin atunci , ti le dau si tie, nr spire, sectiune , tot ce o sa af;u bafta Link spre comentariu
Electron Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 Da, dar gandeste-te ca trafu ala a fost construit pentru altceva decat Hi-Fi, deci degeaba ii numeri spirele (ceea ce mi se pare o pierdere de vreme), traful a fost gandit sa reproduca o banda de frecventa care nu coboara foarte mult si nici nu urca foarte mult in frecventa, o putere de 3 W si nu 5 cat are de obicei un etaj cu EL 84 deci cu o anumita sectiune a miezului si un anumit nr de spire.Mai bine calculezi un traf de la zero ceea ce nu-i foarte greu. Link spre comentariu
pusttiu Postat Noiembrie 24, 2005 Partajează Postat Noiembrie 24, 2005 adica de ce nu ar fi un traf de hi-fi .. ca un radio tot banda de frevente audio o scoate..... ca sa nu mai vb de faptul ca ala e proiectat de atata timp ca sa fnctioneze in orice conditii ) eu am zis cam 3w. ca ns sigur cit scoate.. da o sa incerc cu un generator si oscoloscop sa vad cam ce banda de frecventa mere.... ca sa nu fim intleesi gresit dar din cite stiu eu banda de frecvente depinde f mult de amplificator... si de difuzor si de mai multi factori. e ADEVARAT CA DEPINDE SI DE TRAF.. dar nu o sa auzi diferenta. garantat. Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Noiembrie 30, 2005 Partajează Postat Noiembrie 30, 2005 Salutare!!!! Am facut finalul in clasa A cu EL 84, gasind doua traf-uri de iesire de la radiouri , si suna absolut incredibil. Eu mai am doua amplif-uri cu tuburi , unul push pull cu EL84 de 10W si unul Ultraliniar Push Pull cu 6P3S de 25W, dar asta mic de circa 3W pe canal le bate de departe la banda audio si la caldura si finetea detaliului sonor. Pur si simplu auzi sunete noi... Vreau sa spun ca am incercat cu trafo cadre si suna f bine, e drept cu o usoara scadere a nivelului la inalte, si cred ca si unul de 220 daca pui ar merge...dar ideal suna cele din radioreceptoarele cu tuburi , vechi.... Acum muncesc la cutie pt el...poate imi spune cineva unde imi pot confectiona cutii faine, as fi recunoscator.... Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 30, 2005 Partajează Postat Noiembrie 30, 2005 Bravo tie.Scaderea frecv.inalte se datoreaza trafului de iesire si calitatii tolei respective.In timp,daca ai sa poti ar fi ideal sa inlocuiesti traful cu unul facut ca lumea,cu tole cu siliciu orientat si sa vezi cam cit intrefier lasi pentru tole EI.Si mai bine ar fi sa-ti faci rost de miezuri de tip C sau dublu C,dar acolo intervin alte probleme legate de imbinare.Oricum te felicit.Asta a fost si primul meu proiect..Daca ai ceva banuti de bagat in cutii,si asa ar trebui sa faci,sa fii atent la detalii ca sa iasa ceva super.Bafta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum