Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Block IR TV

Vizitator emberg

Postări Recomandate

Vizitator emberg

Salut,Daca aveti putin timp, careva, ma ajutati si pe mine?Tot incerc sa fac urmatoarea schema simpla, care ar trebui sa blocheaze o telecomanda de tv Am desenat schema in Eagle 5.2 am facut cablajul, doar ca nu imi blocheaza telecomanda, si nu stiu de ceAveti ceva sugestii? In loc de tranzistorul SK100 am folosit BC 557, sa fie asta problema?mai jos schema :

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ca sa blochezi o telecomanda trebuie ca semnalul emis de montajul tau sa fie receptionat de catre receptorul din TV la un nivel mai mare decat cel al telecomenzii. Asta o faci prin orientarea led-urilor IR catre locul unde este amplasat receptorul tv-ului. A doua conditie este ca frecventa montajului sa fie apropiata de freventa de emisie a telecomenzii (scrie si in document). O metoda simpla de a verifica emisia unei telecomenzi (si a montajului tau) este dea folosi un aparat foto sau camera foto de telefon mobil pentru a vizualiza led-ul. Reglajul il faci cu telecomanda la distanta potrivita, cu apasare pe un buton, sa zicem volum mic, si cu montajul orientat spre TV. Reglezi din potentiometru pana dispare bara de volum. Atunci ai reglat montajul pe frecventa telecomenzii. Daca dispui de un osciloscop sau frecventmetru atunci se rezolva mult mai usor cu reglajele. Cat despre tranzistor, este cel recomandat acolo, asa ca, daca nu se incalzeste excesiv, e ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări