Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzori pt. un robot???

Vizitator Ruben_ruby89

Postări Recomandate

Vizitator Ruben_ruby89

As dori un staf. Am un proiect de realizat cu un robot care loveste cu mana (bratul) o persoana. Am desenul realizat. Dar as vrea sa stiu ce tipuri de senzori imi trebuie. Proful meu mi-a zis ca imi trebuie in palma senzori de presiune iar la articulatii senzori de pozitie. As vrea sa imi spuneti ce tip de senzori as putea folosi. Va multumesc!!! [email protected]

PS: Robotul trebuie realizat doar virtual.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kodor2001

4

• gica70

1

• strombi

1

Top autori în acest subiect

Daca nu trebuie realizat si e sub forma de proiect pune si tu la misto niste senzori mai complicati ca numai cei care sunt in domeniu se pricep calumea,daca e ceva pt licenta sau alt ceva,nu se apuca aia sa verice (o parere care divaga de la subiect)

Link spre comentariu
Vizitator Ruben_ruby89

Imi trebuie robot care loveste cu palma. Asta este tema pe care am primito. Oare nu mi-ar trebui si o camera video sa detecteze unde se afla persoana respectiva?

Link spre comentariu

daca vrei sa detecteze unde anume (in spatiu) este persoana respectiva, va trebui sa implementezi in softul robotelului (sau in simularea robotelului virtual) si cum sa interpreteze ceea ce vede camera si sa ia decizii in functie de ceea ce vede ... adica sa se mute mai la stanga, mai la dreapta, sa intinda mana mai mult sau mai putin, sau sa mai inainteze....etc

Link spre comentariu
Vizitator Ruben_ruby89

Trebuie sa am desenul, pe care l-am si realizat in SolidWorks. Si imi mai trebuie o prezentare in care sa spun ce tip de senzori folosesc,motorase,camera video(daca trebe),etc. Si inca o intrebare ce tip de motorase mi-ar trebui la articulatii(actionare)? Mpp sau Mcc?

Link spre comentariu
Vizitator Ruben_ruby89

Am vorbit cu profu si el zicea ca ar fi mai bine de curent continuu deoarece Mpp-urile sunt mai complicate.Deci o sa pun cel mai probabil Mcc, dar nu stiu de ce tip. Cel mai mult ma intereseaza motoarasul care misca bratul la lovire (pt.ca nu trebuie sa loveasca nici prea tare incat sa ii zboare capul). Celelalte de pozitionare nu sunt asa de importante.

Link spre comentariu

pana la urma, cine pe cine loveste? :rade: ... daca robotul e "agresorul", n-o sa-i zboare capatana, chiar daca ar lovi mai tare.... daca robotul e ala de o "fura", deseneaza-i un gat mai sanatos :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări