Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stroboscop auto

niq_ro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

17

• al3xisos

9

• diaconuliviu

7

• Abram Burel

6

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...

cris am realizat eu sroboscopul prezentat pe situl si forumul francez ... cezultatele au fost optime problema a fost LCD alfanumeric .

Fericitari!ii super.de ce ai intampinat probleme cu LCDul?Am sa ma apuc sa-l fac si eu.Ai cumva desenul PCB sau macar schema realizat in eagle?Multumesc
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

vezi pe situl francezului are tot in format pdf scanezi copiezi si e perfect .Probleme la lcd nu au fost mari problema e alta ca tot montajul trebuie bagat intr-o cutie metalica si filtrata tensiunea de alimentare plus semnalul cules trebuie realizat cu un cablu gen microfon stereo. Montajul poate face corecti la motoarele in 2 si 4 timpi. Poti pune motocicletele rapid la punct.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator nem_tibi

sal djasu82 imi poti trimite si mie schema dupa care ai relizat stroboscopul pentru ca am facut si eu unul dintre variante insa nu a fost functional ori schema ori codul hex. Imi poti trimite pe mail:[email protected] schema,cod hex. si detali privin sonda.

Link spre comentariu

salut am facut rost dl la cineva de un stoboscop care se leaga in serie cu bijia nr 1 este in forma de pisol si este de productie americana, nu are reglaje nimic doar cele doua fise, stie cineva ceva de acest model?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salut am facut rost dl la cineva de un stoboscop care se leaga in serie cu bijia nr 1 este in forma de pisol si este de productie americana, nu are reglaje nimic doar cele doua fise, stie cineva ceva de acest model?

este modelul tipic utilizat in service la reglajul motoarelor de Opel dar asta nu te impiedica sa reglezi si alte tipuri de motoare cu el trebuie doar sa respecti procedura de service
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Komissar

"procedura de service" o gasesti in manualele specifice fiecarei masini, sau pe net, pe forumuri dedicate marcii respective etc. Ca idee, stroboscopul auto se foloseste pt reglarea avansului corect al aprinderii motorului. Acesta este exprimat in grade fata de PMS (punctul mort superios , sau in engleza TDC=top dead centre ) al cilindrului 1, si e de forma "x grade la o anumita turatie". Se cupleaza stroboscopul, si se regleaza fie la relanti, fie la turatia "optima" de lucru a motorului, (asta depinde de procedura descrisa in manual). La unele masini se indreapta stroboscopul spre fulia motorului, altele au o gaura "de inspectie" prin care se vede volantul miscandu-se, etc. Pe aceste piese (fulie, volant sau "altceva" ) se afla marcaje care corepund acestor grade ( din nou, uita-te la manualul masinii, depinde in functie de marca si model ) . Pt. reglaj, in timp ce o persoana de ajutor tine motorul al valoarea recomandata a turatiei, se roteste delcoul, dupa caz stanga sau dreapta, pana cand semnele (iluminate de stroboscop) se aliniaza cfm. manualului. Bafta.

Link spre comentariu

Si la barcile cu motor cum se regleaza motorul?Ca alea nu au cartea masinii;totusi si alea sant auto,ca nu merg singure.

toate motoarele au asanumitul worckshop manual nu e vorba de cartea de utilizare autovehicolului care e data de fabricant odata cu produsul
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Am realizat si eu stroboscopul cu 555 (download/file.php?id=10586&mode=view),pe masa merge frumos :da

Acum intrebarea mea e cum ii fac sonda? Daca ii leg un cablu cu crocodili (20 cm) de firul cald,simte cum se inchide neonul de la masa (cu drossel) si daca il apropii de tub simte si cand se aprinde. Ma gandeam ca ii pot infasura firul cald pur si simplu pe fisa... In cazul asta semnalul e cel corect?

Daca nu,as face varianta cu miez de ferita,dar stiu ca aici conteaza cum leg firele (am citit aici ca daca le leg pe dos imi indica altceva :speriat ).

Mai exact,intrebarea mea in cazul asta e unde vine bujia in imagine: in partea de jos sau in partea de sus a fisei? http://img25.imageshack.us/f/stroboscop8nr.jpg/

O sa pun si poze cu montajul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări