Vizitator skinhead Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Salutare. Am un corector de ton cu impedanta de intrare 10 kohm, pe care il conectez la iesirea audio (headphone) la PC cu impedanta probabil de 32 ohm. Corectorul il conectez mai departe la un amplificator, si nici nu ajung la jumate din volum ca sunetul se distorsioneaza puternic si se aprinde ledu la amp. Este aceasta din cauza neajustarii impedantelor dintre corector si PC, caci este diferenta mare? Daca da care ar fi solutia de a obtine un sunet fara distorsiuni macar la 3/4 din volum? Se defecteaza placa audio la PC din aceasta cauza? Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Xilard Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Exact care este modelul / tipul placii audio si a corectorului de ton pe care le detii? Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Nu e problema de adaptare de impedanta, impedanta minima de functionare a placii de sunet este undeva in jur de 32ohmi (si mai putin de fapt) deci functioneaza foarte bine pe impedante mai mari de atat.La tine nu e nici o problema de functionare, doar ca acel corector de ton scoate la jumatate din volum o tensiune suficienta pentru ca amplificatorul sa ajunga la maxim.Solutia ar fi sa reduci amplificarea corectorului sau amplificatorului modificand rezistorii din reteaua de reactie negativa. Alta solutie ar fi sa mai pui un potentiometru, iar pe ala initial sa-l folosesti pentru a stabili "maximul posibil" (sper ca intelegi ce vreau sa zic).Daca vrei mai multe informatii despre cum poti modifica amplificarea, etc, posteaza schemele corectorului si a amplificatorului. Link spre comentariu
Vizitator skinhead Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 da, dar acele distorsiuni apar la un volum destul de mic, in caracteristicile tehnice scrie ca amplificatorul scoate 25 de watti pe fiecare canal da la mine nici 10 nu scoate ca apar distorsiunile; am verificat separat corectoru: am conectat la iesirea corectorului castile si acele distorsiuni sint chiar si la volum mic si consider ca de vina e corectoru, am montat totul dupa schema, si nustiu... Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Nu poti monta castile dupa corector,au impedanta mult prea mica Link spre comentariu
Den Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Da.Intradevar apare aceasta problema.Ca sa o rezolvi procedezi in felul urmator.Intre iesirea de la placa de sunet si corector(preamp) plasezi un potentiometru stereo,sau mai fiabil un grup de semireglabile de 25k,numarul lor depinde de configuratie- 2 canale/5.1. Eu mi-am facut pe o bucatica mica de cablaj acest "adaptor" ca sa nu mai am aceste probleme.Sau si mai simplu,ca sa nu ai probleme cu diferentele de nivel intre canale,folosesti niste rezistente cam de 4,7k~12k plasate la intrarile corectorului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum