Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa trag in banda tuneul Radiotehnika tüüner Stereo T-101

Vizitator ibanez

Postări Recomandate

Eu am inteles ca ii trebuie invers are 65-73 si vrea 88-108.Nu cred ca se mai gasesc asa ceva de cumparat ,dar am montat multe la vremea lor din pacate rezultatele sunt asa si asa.

montajul care l-am pus mai sus tocmai asta face receptionaza banda 88-108mhz(prin antena montajului) si o transpune in intro frecventa fixa de aprox. 68mhz(iesirea OUT se conecteaza la intrarea de antena a tuner-ului)....cautarea posturilor se face prin actionare potentiometrului de 100k([se poate pune chiar potentiomerul existent in tuner]reglajul frecventei se face cu dioda varicap...)da toate astea se poate realiza de cineva care se pricepe sa faca aceasta modificare ...si o face din placere ...altfel nu cred ca mai renteaza sa stai sa te chinui ...

dar daca i-as baga un modul uus de la un casetofon chinezesc niste modificari pe acolo ar da rezultate ?

daca ati gasi un modul asemanator cu cel care este in aparat (adica sa aiba banda 88-108mhz si reglarea frecventei sa se faca prin diode varicap [respectiv tensiune]) ati putea sa-l inlocuiti acolo folosind in continuare amplificatorul de frecventa intermediarea ,decodorul stereo si amplificatorul original al tunerului ...dar repet numai daca aveti experienta necesara sa faceti acest lucru ...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

5

• elmar

4

• ANDRASONI LUCIAN

2

• georgel29

2

Top autori în acest subiect

Vizitator ibanez
Eu am inteles ca ii trebuie invers are 65-73 si vrea 88-108.Nu cred ca se mai gasesc asa ceva de cumparat ,dar am montat multe la vremea lor din pacate rezultatele sunt asa si asa.

montajul care l-am pus mai sus tocmai asta face receptionaza banda 88-108mhz(prin antena montajului) si o transpune in intro frecventa fixa de aprox. 68mhz(iesirea OUT se conecteaza la intrarea de antena a tuner-ului)....cautarea posturilor se face prin actionare potentiometrului de 100k([se poate pune chiar potentiomerul existent in tuner]reglajul frecventei se face cu dioda varicap...)

da toate astea se poate realiza de cineva care se pricepe sa faca aceasta modificare ...si o face din placere ...altfel nu cred ca mai renteaza sa stai sa te chinui ...

dar daca i-as baga un modul uus de la un casetofon chinezesc niste modificari pe acolo ar da rezultate ?

daca ati gasi un modul asemanator cu cel care este in aparat (adica sa aiba banda 88-108mhz si reglarea frecventei sa se faca prin diode varicap [respectiv tensiune]) ati putea sa-l inlocuiti acolo folosind in continuare amplificatorul de frecventa intermediarea ,decodorul stereo si amplificatorul original al tunerului ...dar repet numai daca aveti experienta necesara sa faceti acest lucru ...

experienta nu prea am n-am mai facut nici o data asa ceva va pun schema de la blocu uus. Care bobine credeti ca ar trebui sa le modific ?

Link spre comentariu

experienta nu prea am n-am mai facut nici o data asa ceva va pun schema de la blocu uus. Care bobine credeti ca ar trebui sa le modific ?Sper ca nu am gresit.Pentru mine era mai simplu o poza cu tunerl.

Link spre comentariu

eu as zice sa "jonglati " cu aceste condensatoare...in prima faza puteti sa le scoateti de pe placa si sa vedeti daca se prinde vreun post radio din banda 88-108mhz...daca nu... si aveti cu ce masura frecventa pe oscilatorul local....ar fi bine sa vedeti unde a ajuns aceasta frecventa si cam in ce limite variaza la actionarea patentiometrului de reglaj varicap...

Link spre comentariu
Vizitator ibanez

eu as zice sa "jonglati " cu aceste condensatoare...in prima faza puteti sa le scoateti de pe placa si sa vedeti daca se prinde vreun post radio din banda 88-108mhz...daca nu... si aveti cu ce masura frecventa pe oscilatorul local....ar fi bine sa vedeti unde a ajuns aceasta frecventa si cam in ce limite variaza la actionarea patentiometrului de reglaj varicap...

multam frumos o sa incerc sa modific si bobinele si condensatoarele va tin la curent cu rezultatele
Link spre comentariu
Vizitator ibanez

Si dupa ce il trageti in banda va trebui sa va ocupati si de decodorul stereo ! din pacate este diferit.

deci am scos cei 3 conzi am reglat din bobine si din timeri si intr-un final am reusit sa prind niste posturi nu i-am fixat banda bn dupa ureche ca nu am freventmetru. ce modificari trebue sa-i fac la decodoru stereo ?
Link spre comentariu
Vizitator ibanez

Si dupa ce il trageti in banda va trebui sa va ocupati si de decodorul stereo ! din pacate este diferit.

deci am scos cei 3 conzi am reglat din bobine si din timeri si intr-un final am reusit sa prind niste posturi nu i-am fixat banda bn dupa ureche ca nu am freventmetru. ce modificari trebue sa-i fac la decodoru stereo ?si ... decodoru e modulu xp 3 ?
Link spre comentariu
Vizitator ibanez

Da deci multumesc tuturor celor care mi-au scris :d mai am o intrebare la un modul uus de fabricatie romaneasca de ex gloria pacific bucium care condensatoare trebue scoase

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 9 ani mai târziu...

Salut, a reusit cineva sa traga in banda acest tuner si sa obtina rezultate bune? Vreau sa caut pe cineva sa-mi traga in banda acest tuner si vreau sa stiu daca merita efortul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări