Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa trag in banda tuneul Radiotehnika tüüner Stereo T-101

Vizitator ibanez

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

5

• elmar

4

• ANDRASONI LUCIAN

2

• georgel29

2

Top autori în acest subiect

am si eu un tuner radiotehnika http://rw6ase.narod.ru/000/rez1/radiotehnika101s.htmlaveti idee cum sa-l trag in banda :-? multumesc frumos

Banuiesc ca pentru 88-108 trebuie tras in banda.(este pe 65-73MHz da?)Trebuie gasit in tuner bobinele oscilatorului si taiat 3 spire din fiecare.Asa am tras in banda cu multi ani in urma o gramada de aparate .
Bobinele oscilatorului !!! Are mai multe ? Eu stiam ca exista bob. de intrare amp.RF, bob. de sarcina RF si bob. Osc. In paralel cu aceste bob. sunt C-uri fixe(trebuiesc scoase) si trimere(astea raman). Daca C-urile variabile(sau diodele varicap) sunt legate cu C-uri padding(in serie)acestea se strapeaza. Reglajele de banda se fac astfel: la frecv. inferioara se regleaza din miezurile bob. iar la frecv. superioara din trimeri. Astept rezultate ! Bafta !
Link spre comentariu

Bobinele oscilatorului !!! Are mai multe ? Eu stiam ca exista bob. de intrare amp.RF, bob. de sarcina RF si bob. Osc. In paralel cu aceste bob. sunt C-uri fixe(trebuiesc scoase) si trimere(astea raman). Daca C-urile variabile(sau diodele varicap) sunt legate cu C-uri padding(in serie)acestea se strapeaza. Reglajele de banda se fac astfel: la frecv. inferioara se regleaza din miezurile bob. iar la frecv. superioara din trimeri. Astept rezultate ! Bafta !Vad ca ne tragem de sireturi desi nu ne cunoastem..Ati tras in banda radio Gloria?sau Bucur?sau alte cele cu tuner de FM?sau vorbiti din cursurile de la facultate?Eu am facut cu gramada in anii 95 si stiu ce am facut.2 bobine trebuiau modificate asa cum am zis in mejaul anterior.

Link spre comentariu

Se face exact cum v-a spus d-l dan cod, sunt doua bobine( cu sarma mai grosuta, una cu 6 spire si una cu 4 spire, daca bine imi amintesc) care se "scurteaza " cu doua spire , apoi prin intindere sau comprimare( fizic , vorbind) se urmareste sa va intre primul post de la limita inferioara a benzii UHF , pana la ultimul post de la limita superioara a benzii, eventual un pic finut de la trimerii de pe c-ul variabil. Succes!De la Cluj ,numai bine!

Link spre comentariu
Bobinele oscilatorului !!! Are mai multe ? Eu stiam ca exista bob. de intrare amp.RF, bob. de sarcina RF si bob. Osc. In paralel cu aceste bob. sunt C-uri fixe(trebuiesc scoase) si trimere(astea raman). Daca C-urile variabile(sau diodele varicap) sunt legate cu C-uri padding(in serie)acestea se strapeaza. Reglajele de banda se fac astfel: la frecv. inferioara se regleaza din miezurile bob. iar la frecv. superioara din trimeri. Astept rezultate ! Bafta !

Vad ca ne tragem de sireturi desi nu ne cunoastem..Ati tras in banda radio Gloria?sau Bucur?sau alte cele cu tuner de FM?sau vorbiti din cursurile de la facultate?Eu am facut cu gramada in anii 95 si stiu ce am facut.2 bobine trebuiau modificate asa cum am zis in mejaul anterior.

Imi cer iertare daca am lasat impresia de "tras de sireturi"(de unde oare ?) In materie de practica nu am decat 50 de ani de meserie si tot prost ma consider !

Link spre comentariu

trebuie sa va aduc aminte ca tunerele rusesti, sunt tunere rusesti si nu prea se aseamana cu cele romanesti sau china...desi principiul e acelasi...daca doriti sa va contraziceti in continuare ar fi bine sa o faceti cu o schema in fata...poate asa o sa ajungeti la un "numitor comun"...

Link spre comentariu
Vizitator ibanez

am si eu un tuner radiotehnika http://rw6ase.narod.ru/000/rez1/radiotehnika101s.htmlaveti idee cum sa-l trag in banda :-? multumesc frumos

Banuiesc ca pentru 88-108 trebuie tras in banda.(este pe 65-73MHz da?)Trebuie gasit in tuner bobinele oscilatorului si taiat 3 spire din fiecare.Asa am tras in banda cu multi ani in urma o gramada de aparate .
da pentru banda aia de frecventa doresc am si schema electrica a atasat-o domnul elmar si modulu de uus mi-am dat seama ca este p pini xp1 onectat nu trebe umblat la bobinele de la modulu uus sau de la placa de radiofrecventa :-?
Link spre comentariu

eu cred ca decit sa modificati acest tuner mai bine construiti sau cumparati(nu stiu daca se mai gaseste) un convertor UUS...care transpune banda 88-108MHZ in banda de frecventa 64-72MHZ...o schema am atasat-o mai jos si face parte dintr-un PDF care e pe inernet si a fost de vinzare la magazinele de la bucuresti(maica domnului)acum vad ca e "lipsa stoc" dati cautare la >> convertor uus << pe google si gasiti acel pdf.(l-as pune eu aici dar cred ca s-ar considera reclama)

Link spre comentariu
Vizitator ibanez

eu cred ca decit sa modificati acest tuner mai bine construiti sau cumparati(nu stiu daca se mai gaseste) un convertor UUS...care transpune banda 88-108MHZ in banda de frecventa 64-72MHZ...o schema am atasat-o mai jos si face parte dintr-un PDF care e pe inernet si a fost de vinzare la magazinele de la bucuresti(maica domnului)acum vad ca e "lipsa stoc" dati cautare la >> convertor uus << pe google si gasiti acel pdf.(l-as pune eu aici dar cred ca s-ar considera reclama)

deci blocu uus de la tuner are 4 bobine una cu miez de bronz cred :-? are o mediana sarma groasa in cred ca vreo 0,4 a 2 a bobina cu sarma destul de subtire cu lac. a 3 a bobina cu o infasurare cu sarma 0,4 si cu o infasurare cu sarma subtire lacuita cred ca in jur de 0,01 si inca una cu mai multe mediane si celelante 3 bobine cu miez de ferita
Link spre comentariu

Eu am inteles ca ii trebuie invers are 65-73 si vrea 88-108.Nu cred ca se mai gasesc asa ceva de cumparat ,dar am montat multe la vremea lor din pacate rezultatele sunt asa si asa.
Link spre comentariu
Vizitator ibanez

Eu am inteles ca ii trebuie invers are 65-73 si vrea 88-108.Nu cred ca se mai gasesc asa ceva de cumparat ,dar am montat multe la vremea lor din pacate rezultatele sunt asa si asa.
dar daca i-as baga un modul uus de la un casetofon chinezesc niste modificari pe acolo ar da rezultate ?
Link spre comentariu

dar daca i-as baga un modul uus de la un casetofon chinezesc niste modificari pe acolo ar da rezultate ?Puneti o poza clara cu tunerul sa se vada exact bobinele sa vedem care trebuiesc modificate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări