Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Overclock mai bun !

Vizitator ronix4000

Postări Recomandate

Vizitator ronix4000

stie cineva sa-mi spuna si mie cum e mai bine sa fac overclock la un procesor: din FSB sau din multiplicator???? ( as dori daca se poate si niste argumente) - am cautat raspuns la intrebarea asta destul de mult...dar nu am gasit nici un raspuns clar pana acum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nonyhaha

7

• dragostalpau

2

• ph3e4r

2

• Dj_Dog

2

Top autori în acest subiect

nu poti sa faci decit din FSB, din multiplicator nu se mai poate incepind cu pentium ii

nu este adevaratdaca vrei sa faci overcloking incearca mai intai sa faci din multiplicator dar treptat!!!
Link spre comentariu

crescand FSB-ul duce la instabilitate daca AGP sau pci depasec limita lor normala.deobicei acestea sunt o parte din FSB, deci daca urci fsb ar trebui sa ajustezi raportul dintre fsb si agp si pci.Ca sa schimbi multiplicatorul trebuie sa il deblochezi.Cauta pe net sa afli procedeul (dai cu creionul peste niste terminale de pe procesor.)O explicatie din topor ar fi ca din multiplicator cresti doar f. procului, iar din fsb cresti viteza sistemului (memorie, pci, agp, etc...)

Link spre comentariu
Vizitator ronix4000

pai din cate stiu eu exista si unele procesoare din seria Barton care au multiplicatorul deblocat.( care a aparut mult dupa pentium 2).sa inteleg ca cel mai eficient este sa maresc fsb-ul dar e si cel mai riscant d.p.d.v. al stabilitatii sistemului.??? Dar din multiplicator care este limita la care se poate ridica procesorul ( ca am inteles ca in cazul in care se umbla doar la multiplicator nu exista riscul blocarii sistemului ?)

Link spre comentariu

dj speedy, si toti restu, bai fratilor, vorbiti din basme mei...in primul rand, trebuie sa specifice procesorul, tipul nucleului, placa de baza, versiunea bios, si daca ne da si tot ce scrie pe procesor, il putem ajuta chiar mai mult!si cumm sa nu poti modifica multiplicatorul la nf7-s v2.0???? trezitiva baaaai, abitu ala e una din primele placi de baza care poate modifica multiplicatoare la majoritatea procesoarelor, chiar daca nu merg modificate pe alte placi de baza!!!1acuma: cristimm a dat cel mai bun raspuns pana acumddaca ai placa de baza care blocheaza automat sau ai optiunea sa blochezi frecventele agp/pci, e bine... cresti fsb-ul in pasi de 5mhz, intri in win, dai sa ruleze prime95 vreo jumate de ora, mai cresti 5mhz,.. si tot asa pana cand incepe sa iti dea buleli programu, atunci e momentul sa ridici cate un pic voltajul procesorului. Vezi ca buleli poate sa iti dea si din cccauza ca memoriile nu suporta fsb-ul sistemului, si la acestea se poate mari voltajul. La lpaacile de baza cu cipset nforce2 e naspa ca nu lucreaza prea bine in mod asincron, adica sa ai fsb-ul procesorului diferit de cel al memoriilor, pentru asta, daca vrei overclock din fsb, iti tre memorii "bazate". Ar mai fi varianta sa crrresti multiplicatorul, la fel, cate 0.5 o data, si iar cu prime95...si vu voltaj,.. aici insa nu mai e nevoie sa modifici nimik la memorii. Tine cont si de sistemul de racire, e foarte important, nu este recomandat sa faci oc cu solutii stock (coolerele din cutiile procesoarelor).

Link spre comentariu

.....Tine cont si de sistemul de racire, e foarte important, nu este recomandat sa faci oc cu solutii stock (coolerele din cutiile procesoarelor).

eu am un procesor celeron d 2.2g cumparat box shi il tin la 2,6g overclocat din multiplicator shi nu depaseste 30 35 grade celsius
Link spre comentariu

Eu am celeron 1700 si il tin la 2000mhz si sta la 27grade C daca chiar am chef de overclock pot ajunge pana la 2300 in siguranta . nonyhaha imi explici si mie cum ai ajuns la frecventa aia ? nu mas risca pe un amd sa fac asa ceva. Dar am la indema na unu si vreu sa fac un test. Tnx :prayer:

Link spre comentariu

paial meu face parte din acel lot preabinecuvantat, care este alcatuit din procesoare amd de 2600+, 2700, 2800, 300+, care nu au functionat stabil si au fost subtactate si vandute bulk , ca 1700+, si cu putin noroc, cu sistem de racire heatpipe, cu 2V si o placa de baza bazata, abit nf7-s v2.0, am reusitam si poze, si teste facute cu procesorul,.. testele sunt puse si pe un forum de calculatoare

Link spre comentariu
Vizitator ronix4000

scuze ca am uitat sa postez configuratia mea.placa de baza : ASUS a7v880 iar proc. urmeaza sa-mi cumpar acum unu mai calumea motiv pentru care am si deschis discutia asta pe forum: deoarece vreau sa-mi aleg un procesor cat mai bun din seria barton si vroiam sa aflu daca are sens sa caut unu' cu multiplicatorul deblocat sau pot sa contez si pe unu cu el blocat.Voi ce parere aveti??? unu deblocat chiar ma ajuta mai mult la overclock ??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări