Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe Advantech Mures 130W (unitra) probleme

fum3z

Postări Recomandate

Filtrul:

http://tinypic.com/r/2pq9y6d/7

Toate componentele sunt fixate foarte bine pe placa cu ajutorul colierelor de plastic. Bobina cea mare pentru difuzorul de bass are aproape 1kg, dar e ancorata bine :)

Traseele de semnal sunt deasupra placii iar masa e stratul de cupru al cablajului. Nu arata extraordinar dar functioneaza perfect.

Multumesc lui Shambala pentru bobine si pentru ajutorul lui.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• babic2005

25

• Shambala

22

• fum3z

12

• CBI

8

Top autori în acest subiect

Cu ce as putea acoperi gaura de bass reflex? E singurul lucru ce trebuie sa-l mai fac pentru a fi gata boxele. Pana acum a folosit ceva improvizat..un pahar :)Am vazut ca exista chit pentru lemn, e bun de ceva...se intareste bine, acopera gaura, rezista la presiunea creata de difuzor? Cand se intareste devine etans?Daca stiti metode testate cu rezultate bune va rog sa scrieti aici.Multumesc

Link spre comentariu

Gaura de BR se acopera de obicei cu un dop din burete mai mult sau mai putin dens. O acoperire definitiva se face cu un dop de lemn (sau plastic, pluta, cauciuc), etansat dupa lipire cu silicon.Acoperirea unei suprafete atat de mari cu un dop de chit este dificila si are toate sansele sa crape pe margini (in timp)

Link spre comentariu

daca nu vrei sa strici aspectul prin modificari fizice poti sa lipesti la partea de intrare a tubului o placuta de cativa mm grosime din lemn,placaj,textolit plastic etc etc cu o dunga de ceva lipici gen bison montage kit si apoi o colorezi neagra sa nu se vada prin fata.

Link spre comentariu

Salut.Am citit toate comentariile din acest topic, si eu am ramas la ideea acelei persoane care a marit cutia pentru a atinge un bas mai jos.@shambala poate iti mai faci un drum pana la persoana care a facut modificarea, sunt foarte curios cum a iesit!Multumiri anticipate.

Link spre comentariu

Nu am uitat de poza promisa dar a fost o perioada foarte aglomerata/complicata, ramane pe unul din weekendurile viitoare.Oricum, am scris in cuvinte cam cum arata, sa nu va imaginati ceva spectaculos.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut foarte frumos lucrat, am rugamintea sa ne spui ce model de difuzoare (visaton) ai folosit, si eventual dimensiunile portului de bass reflex.Salutari. Radu.

Link spre comentariu

Boxele nu sunt pozitionate bine...e distanta prea mica intre ele, plus ca daca le mai invart prin camera suna si basul mai bine, dar nu am loc. Ar trebui sa incep sa mut mobila...o sa ma gandesc si la asta.

Difuzoarele folosite sunt:

joase - W250/8ohmi

http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 250_8.html

medii - M10/8ohmi

http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... m10_8.html

inalte - GDWT 9/80 (Tonsil) cele originale

http://64.92.125.19/~tonsilr/Specs/GDWT9806.htm

Difuzoarele nu sunt HI-END (bla bla)...nici eu nu sunt milionar.

Portul de bass reflex nu exista...e o soseata bagata acolo :), umeaza sa acoper gaurile definitiv, cand voi avea timp.

Link spre comentariu

Deci folositi carcasele de unitra in incinta inhcisa, din cate cunosc eu, nu prea se folosesc difuzoare "pe spuma" in incinte inchise, nu se vor distruge, in timp??? basii.

As dori daca se poate sa mai postati odata schema filtrului daca apar modificari pentru difuzoarele folosite, fata de cele originale.

Am folosit si eu acele medii intr-un proect, suna tare frumos, au ridicat mult boxele respective...dar nu am um fltru dedicat, (decat un condensaor ca ca la unitra originala).

Numai bine. Radu.

Link spre comentariu

Babic, filtrele acestea au fost calculate si adaptate [cat de cat] nu pt. VS M10 ci pt. combinatia respectiva de difuzoare (woofer-medii-tw); altfel pot fi mai potrivite alte frecvente de taiere.Spune ce difuzoare folosesti, in ce incinta, si poate reusim sa propunem un filtru mai potrivit lor.

Link spre comentariu

Stiu "shambala" ...ooooffff sunt tare imprastiat, vreau sa fac multe si nu ma hotarasc...pe de o parte am unitra 75 cu difuzoarele schimbate dar seriile originale, (sunt in pozele din paginile anterioare), dar nu stiu daca ma mai apuc de ele, pe de alta parte am niste cutii facute de mine dupa unitra 140, cu: Joase tonsil GDN 30/80/2 (parca), Medii visaton BG17, si Tweeter niste chinezisme "supertweeter" (cutia copiata perfect dupa cea originala de 140). Acum am un filtru copiat dupa cel original, acela rudimentare, suna destul de bine. Dar la acestea de 140 para as vrea ceva mai mult daca nu e foarte greu...sau imposibil. As merge si pana la modificarea cu acei 15L in plus.... Momantam sincer fac multa galagie, au claritate, dar josele slabut, (nu te inconjoara), si parca mediile si inatele sunt aglomerate, adica galagie prea multa la volume mici...repet filtrul este rudimentar. Salutari Radu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări