Vizitator grawrrazvan Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Salut! Sunt incepator in electronica si mi-am cumparat un multimetru "pentru incepatori" , printre altele are ampermetru pentru curent continuu (max 10A) dar nu are pentru curent alternativ,este posibil sa ii adaug ceva la borne sau sa ii fac vreo modificare sa-mi indice intensitatea pentru curent alternativ? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Daca are votmetru de curent alternativ, ii pui la borne o rezistenta foarte mica numita şunt. Sa zicem ca vrei sa masori 1A, pui 0,1 ohmi, dai multimetrul pe o scala unde poti vedea 100mV, iar valoarea (in V) o inmultesti cu 10 si afli curentul. Adica I=U/R. Adica 50mV inseamna 500mA etc. Daca nu are nici voltmetru de curent alternativ, va trebui sa faci unul. Trebuie sa pui pe langa şunt un montaj de redresor fara prag, de genul: http://www.freecircuits.net/circuit-61.html Problema e ca astfel vei citi pe voltmetru valoarea medie, nu valoarea RMS. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Salut! Sunt incepator in electronica si mi-am cumparat un multimetru "pentru incepatori" , printre altele are ampermetru pentru curent continuu (max 10A) dar nu are pentru curent alternativ,este posibil sa ii adaug ceva la borne sau sa ii fac vreo modificare sa-mi indice intensitatea pentru curent alternativ? Bine era daca puneai o poza a multimetrului sa vedem despre ce e vorba. Link spre comentariu
Vizitator grawrrazvan Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Scuzati-ma, cu poza/modelul trebuia sa incep. Ii multumesc lui Mikrosha, sunt aproape lamurit, mai e ceva: voltmetrul pentru curentul alternativ are indicatorul de ordinul 100mV minim (din lipsa de exprimare o sa zic ca indica doar 100, 200, 300mV...1,100V..etc) deci nu pot sa masor o intensitate mai mica de 1A. Ca sa pot face asta şunt-ul(rezistenta aia de 0,1ohm) trebuie sa fie mai mic sau mai mare(adica 1ohm sau 0,01ohm)? Link spre comentariu
Relav Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Cu un sunt ( rezistenta ) de 1 ohm masori 0-100 mA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum