Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emulare telecomanda IR

louis

Postări Recomandate

atasez si schema + codul sursa (limbaj C, compilator HI-TECH pentru pic16f88), poate vrea cineva sa se mai joace pe viitor cu captura/hacking si emitere de semnal IR. are tot aproape moca (incusiv explicatiile si comentariile de mai sus) :dans:concluzia e ca atunci cand ai partea hardware cat de cat pusa la punct, conteaza mult si software-ul. cand analizezi semnale de 500us, ai un spatiu de jonglare de 500/(dt instructiune) instructiuni. nu te poti intinde cu codul prea mult nici cand transmiti semnalul, pentru ca instructiunile alea papa ele insele timp, pana sa apuci sa trimiti semnalul. asa incat trebuie mare bagare de seama.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• louis

10

• Liviu M

7

• fratello

3

Top autori în acest subiect

In we m-am jucat cu o centrala DCC (in sensul ca vreau sa-mi construiesc una ca sa-mi digitizez instalatia).Daca intri la modelism->diorama mea, sunt dati timpii pentri 1/0 (ma rog, critic e 1, 0 e mai larg) - perioada 116us pentru 1 si mai mult de 200us pentru 0, cu factor de umplere 50% pentru ambele si cu cerinte stranse pentru factorul de umplere (max 6us diferenta intre lungimile semiperioadelor).Am reusit sa comunic cu un decoder (cumparat) a.i. sa schimb vitezele. Temporizarile le-am facut cu intreruperi (TMR0) si am profitat de "supletea" zeroului ca sa folosesc aceeasi perioada a TMR0 si pentru 1 (2 intreruperi fiecare semiperioada) si pentru 0 (4 intreruperi).Codul de test nu e prea complicat, asa ca nu pot spune cat de "stabila" imi ramane temporizarea; o sa mai testez in viitor (sper nu foarte indepartat).uC - 16F877, 20MHz.Ce am vrut sa zic cu asta (in afara de laudat)? Ca sunt sanse ca ideea mea, cu intreruperi pe post de timer chiar sa functioneze. Desi trebuie sa recunosc ca a fost mai complicat decat ma gandeam initial. Sau mai bine zis, nu mai complicat cat altfel decat ma asteptam initial.Daca te intereseaza detalii de implementare, pot posta codul cand ajung acasa.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Foarte bun site-ul sb-projects; m-a ajutat sa ma prind unde greseam la decodarea unei telecomenzi - multumesc de informatie.

Asa ca acum mi-am digitizat complet diorama *) - centrala DCC merge, comanda trenuletului (cu telecomanda de care vorbesc mai sus)... :101

Mai am de incercat sa fac niste decodoare pentru accesorii; la cele de locomotive nu ma bag ca nu cred c-o sa le pot face suficient de mici sa intre in locomotive (si nici nu sunt chiar asa de scumpe). :freaza:

*) Diorama e pompos spus; nu e decat un oval pe care alearga o locomotiva. Mai am niste locomotive mai vechi si cam defecte (luate la kg de pe ebay), da' n-am decat un decoder luat pentru teste.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

din pacate nu te mai pot ajuta. mi-a crapat hdd-ul acum jumate de an (probabil ceva legat de SA sau vreun cap busit) si am pierdut tot. il am aici pe birou...asteapta sa fie dus la vreun recovery. :cry: e pacat pentru datele pierdute aici pe forum. erau valoroase pentru comunitate. poze de hacking si reverse engineering pe semnalul telecomenzii, m-am amarat si eu la ei cand am vazut ca le-au sters.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări