Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pot eu sa fac o pereche de MICROCASTI!!!

Vizitator Iurik

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GriRo

6

• yo9hnf

5

• cristian_draghiescu

1

• wally_gatter

1

Top autori în acest subiect

Salut iti pot recomanda 1 schema cu lm 386 facuta de mine functioneaza foarte bine si volum il reglezi din telefon sa nu iti urle in ureche,Insa marele dezavantaj e:ca pe formatu meu de ureche nu imi iese "microcasca'=magnetul din ureche si il scot cu un instrument de pozitionare in vid,dar cam dureros ca trage putin de timpan.

Link spre comentariu

poti folosi cu incredere TDA7056 pe o impedanta chiar mai mica de 16 ohmi, ceva intre 4 si 8 ohm, atat cat o sa-l alimentezi la o baterie de 9Volti.inconvenientul este ca vine intr-o capsula destul de mare ca sa poti face ceva miniaturizat......cat despre microcastile alea, nu te pot ajuta, ... poti incerca o intrebare la SRI, ca ei folosesc asa ceva...

Link spre comentariu

...pe formatu meu de ureche nu imi iese "microcasca" = magnetul din ureche si il scot cu un instrument de pozitionare in vid, dar cam dureros ca trage putin de timpan...

ai incercat sa te speli in urechi, inainte sa folosesti microcastile? :nas:
Link spre comentariu
Vizitator Iurik

poti folosi cu incredere ............. pe o impedanta chiar mai mica de 16 ohmi, ceva intre 4 si 8 ohm, atat cat o sa-l alimentezi la o baterie de 9Volti.inconvenientul este ca vine intr-o capsula destul de mare ca sa poti face ceva miniaturizat......cat despre microcastile alea, nu te pot ajuta, ... poti incerca o intrebare la SRI, ca ei folosesc asa ceva...

ok............iti multumesc mult
Link spre comentariu
Vizitator Iurik

...pe formatu meu de ureche nu imi iese "microcasca" = magnetul din ureche si il scot cu un instrument de pozitionare in vid, dar cam dureros ca trage putin de timpan...

ai incercat sa te speli in urechi, inainte sa folosesti microcastile? :nas:
intradevar trebuie de spalat bine urechele....chiar daca unii spun cas foarte curati sii ii spala in fiecare zi urechele.....in nuntru tot una ramine murdarie si cera de aia sau nustiu cum se ai numeste.....de bagat posibil sa le bagi dar de scos e mai problematik..
Link spre comentariu

Nanocastile alea sunt niste receptoare bluetooth.Cred ca asa ceva este aproape imposibil de realizat in regim de amator.Singurul raspun la problema ta cred ca ar fi :-ori sa mai sapi netul pentru mai multe informatii despre ele-ori sa cumperi o pereche, sa le desfaci si sa vezi ce este inauntru...desi ma indoiesc 100% ca o sa-ti dai seama ce integrat (picatura chineseasca) este.

Link spre comentariu

Daca la un difuzor obisnuit, magnetul este fix si bobina se misca, la sistemul cu bobina fixa/in jurul gatului se misca magnetul si timpanul(daca cel din urma este in contact cu magnetul)

In cazul microcastii din http://images04.olx.ro/ui/2/09/74/32740574_2.jpgl tau, banuiesc ca, contine (cel putin) un tranzistor iar bobina care reproduce sunetul (constuita ca un electromagnet, genul asta de bobine pot fi gasite si studiate ca principiu de functionare si realizare practica in soneriile de la telefoanele mobile gen Nokia 5110/Ericsson T10) este folosita in acelasi timp si ca receptor al campului electromagnetic emis de o alta bobina de acelasi tip ca si in cazul celei de la amplificatorul cu LM386. Deasemenea e alimentata de la o baterie de tipul celor golosite in ceasurile de mana (G1/G3)

Personal am vazut o astfel de casca si am inteles ca pretul era undeva la 100/150 E, si proveneau de la o firma de protezare auditiva.

Bobina "transmitatorului" se putea plasa chiar in zona curelei de la pantaloni, facand aproape imposibila depistarea ei, fata de cea de la versiunea cu LM386.

Modelul cu receptor bluetooth contine de fapt acelasi colier/bobina de care atarna bluetooth-ul si amplificatorul

Personal am montat un bluetooth intr-o carcasa de marker, cu avantaje si dezavantaje evidente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări